Οι Proud Seniors παρουσιάζουν το πολυβραβευμένο «Αλτσχάιμερ: Μια ιστορία αγάπης»

Ελλάδα: Παρασκευή, 4 Μαΐου 2018 | 20:41

T-zine.gr


LGBTQI News
 

 

Οι Proud Seniors παρουσιάζουν το πολυβραβευμένο «Αλτσχάιμερ: Μια ιστορία αγάπης»

Οι Proud Seniors Greece, ομάδα υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ ατόμων ηλικίας 50+, παρουσιάζουν την Κυριακή 13 Μαΐου το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ «Αλτσχάιμερ: Μια ιστορία αγάπης» του Michael Horvich στο Booze Cooperativa.

Το 17λεπτο ντοκιμαντέρ, που έχει παρουσιαστεί σε πάνω από 90 διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου αποσπώντας περισσότερα από 30 βραβεία, παρακολουθεί ένα γκέι ζευγάρι, τον Γκρεγκ και τον Μάικλ, στη μάχη τους με τη νόσο του Αλτσχάιμερ, η οποία εξαλείφει συστηματικά τη μνήμη της 40ετούς σχέσης τους.

Αυτό που αναδύεται από τη συγκινητική αφήγηση είναι η ακλόνητη αγάπη που τους κράτησε ενωμένους σε όλη αυτή τη δοκιμασία, ως οιωνός ελπίδας σε ένα φαινομενικά καταδικασμένο εγχείρημα.

Αμέσως μετά θα προβληθεί ένα 8λεπτο βίντεο, το οποίο έστειλε ο δημιουργός Michael Horvich σαν χαιρετισμό αποκλειστικά για το Proud Seniors Greece και την ελληνική ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

Σ’ αυτό ο σκηνοθέτης εξηγεί βήμα βήμα την καθημερινότητα της σχέσης του με τον Γκρεγκ μέσα από τη νόσο Αλτσχάιμερ, έως και τον θάνατό του.

Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς θα ακολουθήσει πάνελ ομιλητών – ομιλητριών όπου μέσα από το δικό τους πρίσμα και επιστήμη θα ανοίξουν το ευαίσθητο κομμάτι της τρίτης ηλικίας στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

Θα συμμετέχουν:

► Παρασκευή Σακκά. Nευρολόγος – ψυχίατρος, ε. πρόεδρος της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών Πρόεδρος του Εθνικού Παρατηρητηρίου για την άνοια και τη νόσο Alzheimer.

Εισήγηση: Πέρα από την άνοια και τη νόσο Alzheimer.

Ζωή Αλεξούλη. Απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ. Επιπλέον έχει κάνει σπουδές υποκριτικής στην Ανώτερη Δραματική Σχολή «Βασίλης Διαμαντόπουλος» στη Θεσσαλονίκη. Το βιβλίο «Παραμύθια για μεγάλα μωρά», το πρώτο βιβλίο με παραμύθια για ανθρώπους με άνοια, είναι η πρώτη απόπειρα έκδοσης δικού της πονήματος. Από το 2013 εργάζεται ως ψυχολόγος σε πρότυπες ΜΦΗ, ενώ παράλληλα ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό της στα ΜΜΕ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Εισήγηση: Σεξουαλικότητα και τρίτη ηλικία.

► Γρηγόρης Βαλλιανάτος. Γεννήθηκε στην Πλάκα της Αθήνας το 1956. Σπούδασε Δημόσιο Δίκαιο και Πολιτικές Επιστήμες σε Αθήνα, Παρίσι, Βοστώνη και Λονδίνο. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε πολλά κανάλια, ραδιόφωνα και έντυπα, αλλά και ως σύμβουλος μάρκετινγκ σε εταιρείες και πρόσωπα. Αρχαίο μέλος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και ακτιβιστής της ελευθερίας. Φιλελεύθερος.

Εισήγηση: Μεγαλώνοντας Αδελφή.

Στο τέλος των εισηγήσεων θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Tη βραδιά θα συντονίσει ο Μιχάλης Λάβδας, ψυχολόγος Proud Senior Greece, γραμμ. ΔΣ ΕΠΑΨΥ, συνεργάτης Εταιρείας Alzheimer Αθηνών.

Τη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα έχει αναλάβει Ματθαίος Φουφουδάκης, εκπαιδευτικός Μέσης Εκπαίδευσης και διερμηνέας.

 

© T-zine.gr  με πληροφορίες από efsyn.gr