Now Reading
Η Σαουδική Αραβία αρνείται ότι γυναίκα τρανς βασανίστηκε μέχρι θανάτου, κατά τη διάρκεια σύλληψης.

Η Σαουδική Αραβία αρνείται ότι γυναίκα τρανς βασανίστηκε μέχρι θανάτου, κατά τη διάρκεια σύλληψης.

Σαουδική Αραβία: Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017 | 13:34

«Όταν ανοίξαμε την κάσα, τα δόντια και το σαγόνι ήταν σπασμένα».

Μετάφραση για το T-zine.grΔημήτρης Κυριακού

Η Σαουδική Αραβία αρνείται ότι γυναίκα τρανς βασανίστηκε μέχρι θανάτου, κατά τη διάρκεια σύλληψης.

Ο θάνατος της τρανς γυναίκας που πέθανε στο αστυνομικό τμήμα της Ριάντ, πρέπει να ερευνηθεί σύμφωνα με το Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Π.Α.Δ.). Το όνομά της ήταν Μίνο. Ακόμα 5 γυναίκες, που είχαν προσαχθεί από τον Φεβρουάριο, πρέπει να αφεθούν άμεσα ελεύθερες.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, η αστυνομία της Σαουδικής Αραβίας εισέβαλλε σε μια αίθουσα και συνέλαβε 35 άτομα καταγωγής από το Πακιστάν που ήταν εκεί. Πακιστανοί τρανς ακτιβιστές είπαν ότι κάποια άτομα εξ αυτών συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα, συμπεριλαμβανομένης και της κρατούμενης που πέθανε στο κρατητήριο, ήταν τρανς γυναίκες.

«Η επιθετική πολιτική της Σαουδικής Αραβίας αναφορικά με τις ιδιωτικές συναινετικές δραστηριότητες των Σαουδαράβων και των ξένων εκτρέπει τις πηγές των πραγματικών προβλημάτων, όπως πρόληψη και επίλυση εγκλημάτων» αναφέρει η Σάρα Λη Γουίτσον, διευθύντρια του Π.Α.Δ. της Μέσης Ανατολής.

«Η Σαουδική Αραβία πρέπει να τελειώσει άμεσα αυτό τον εφιάλτη για τις πακιστανικές οικογένειες με την ενδελεχή έρευνα του γιατί αυτή η γυναίκα πέθανε στο κρατητήριο της αστυνομίας ενώ απελευθέρωσε τα άλλα πρόσωπα καταγωγής από το Πακιστάν που ήταν φυλακή».

Υπάλληλος του Υπουργείου Εξωτερικών του Πακιστάν είπε σε συνάντηση με την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Πακιστανικής Γερουσίας ότι οι Σαουδαραβικές Αρχές συνέλαβαν 35 άτομα από το Πακιστάν, κατόπιν στενής παρακολούθησής τους επί δύο μήνες. Επιβεβαίωσε ότι 29 εξ αυτών αφέθηκαν προσωρινά ελεύθερα, ενώ πέντε έμειναν υπό κράτηση.

Η οικογένεια της ισχυρίστηκε ότι βασανίστηκε μέχρι θανάτου. Ο γιός της Μίνο είπε στην επιτροπή ότι η οικογένειά της παρέλαβε το σώμα της στις 11 Μαρτίου.

«Όταν ανοίξαμε την κάσα, τα δόντια και το σαγόνι ήταν σπασμένα» είπε. «Επίσης, υπήρχανε σημάδια από πληγές σε όλο το σώμα».

Η Σαουδαραβική Άρνηση

Σε μια δήλωση στο πρακτορείο Ρόιτερς, το Υπουργείο Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας αρνήθηκε τον ισχυρισμό περί βασανισμού λέγοντας «ένα 61χρονο άτομο υπέφερε από καρδιακή προσβολή και πέθανε στο νοσοκομείο, μετά από την θεραπεία».

Δείτε Επίσης

Το Υπουργείο Υγείας της Σαουδικής Αραβίας με ένα ιατρικό ανακοινωθέν ανέφερε ότι «το σώμα δεν έφερε σημάδια από ύποπτες πληγές».

Επίσης, αναφέρεται μια υπόμνηση από το αστυνομικό τμήμα της Αζίζια, στην νότια Ριάντ, όπου δηλώνεται πως η αστυνομία συνέλαβε ένα άτομο στις 26 Φεβρουαρίου, σε μια «υπόθεση του Ηθών». Έπειτα η κρατούμενη παραπονέθηκε για πόνους στο στήθος και η αστυνομία έστειλε το άτομο στο νοσοκομείο.

Το Υπουργείο Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας αναφέρει στο πιστοποιητικό θανάτου της Μίνο ότι η αιτία ήταν «ανακοπή καρδιάς και αναπνοής» στις 27 Φεβρουαρίου. Αλλά μια περιληπτική αναφορά της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Πακιστανικής Γερουσίας αναφέρει ότι η τρανς γυναίκα απεβίωσε την 1η Μαρτίου. Το δε πιστοποιητικό από τις Σαουδαραβικές Αρχές εξεδόθη την 9η Μαρτίου.

Η Σαουδική Αραβία δεν έχει γραπτούς νόμους περί του σεξουαλικού προσανατολισμού ή την ταυτότητα του φύλου. Οι δικαστές κάνουν χρήση αρχών του Ισλαμικού νόμου για να δικάσουν. Στις παράνομες δραστηριότητες συμπεριλαμβάνονται οι σεξουαλικές σχέσεις εκτός γάμου, η μοιχεία, το ομοφυλοφιλικό σεξ και άλλες πράξεις.

Παλαιότερες καταδίκες, για υποθέσεις στις οποίες πρόσωπα που αναφέρονται ως άνδρες είχαν κατηγορηθεί για βάψιμο με γυναικεία καλλυντικά ή ντύσιμο με γυναικεία ρούχα, ποίκιλαν από 20 μέρες φυλάκισης έως 1 ½ έτος και μεταξύ 20 έως 300 μαστιγωμάτων.

© T-zine.gr με πληροφορίες από Gay Star News

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί