Η σπάνια στιγμή που αρσενικά λιοντάρια μοιάζουν να ερωτοτροπούν δίπλα στην λέαινα

Τρίτη, 29 Αυγούστου 2017 | 15:26

T-zine.gr

Animals 

Ένα ασυνήθιστο «παιχνίδι» στην αγέλη των λιονταριών

Η σπάνια στιγμή που αρσενικά λιοντάρια μοιάζουν να ερωτοτροπούν δίπλα στην λέαινα


Ένας φωτογράφος κατέγραψε ένα σπάνιο πορτρέτο δύο αρσενικών λιονταριών που φαινόταν να προσπαθούν να ζευγαρώσουν σε ένα πάρκο άγριων ζώων στο Ντόνκαστερ.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν λίγο αφότου ένα από τα αρσενικά του Yorkshire Wildlife Park κατάφερε να ακινητοποιήσει στο έδαφος ένα άλλο ενώ μια λέαινα βρίσκεται δίπλα τους.

Η εντυπωσιακή σκηνή με τα ζώα να ερωτοτροπούν κατεγράφη από τον Russ Bridges ο οποίος αναφέρει πως «Είναι τα παιχνίδια μεταξύ φίλων».

Mercury Press/ Russ Bridges
Mercury Press/ Russ Bridges

«Υπάρχουν δύο άντρες και μια γυναίκα σε αυτή την αγέλη. Ένα από τα λιοντάρια ξαφνικά σηκώθηκε, περπάτησε και πήδηξε στην πλάτη του φίλου του. Ο κόσμος παρακολουθούσε αυτό που συνέβαινε και γελούσε – όλοι σχολιάζονταν για το πώς έδειχνε», αναφέρει και προσθέτει. «Δεν είναι πραγματικά ασυνήθιστο να ενεργούν με αυτόν τον τρόπο μερικές φορές. Δεν ξέρω αν πρόκειται για κυριαρχία ή κάτι τέτοιο – μοιάζει σαν να είναι επιθετικό, αλλά παίζουν. Είναι σαν να δείχνει την υπερηφάνεια του», δήλωσε ο Russ Bridges ο οποίος είχε φωτογραφίσει λιοντάρια στο πάρκο άγριων ζώων πριν, αλλά ήταν η πρώτη φορά που τα είδε να συμπεριφέρονται έτσι.

Mια παραπλήσια φωτογραφία είχε γίνει το απόλυτο viral το 2016 και είχε απασχολήσει πολύ όλα τα μίντια. Τα «γκέι λιοντάρια» στην Μποτσουάνα είχαν γίνει διάσημα και η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου.

Όμως λίγο μετά το National Geographic είχε σπεύσει να αμφισβητήσει τον ισχυρισμό με μια ενδιαφέρουσα θεωρία…>>> Τελικά δεν είναι δύο ερωτευμένα αρσενικά λιοντάρια;- Η θεωρία του National Geographic και οι ασυνήθιστες λέαινες με τη χαίτη

© T-zine.gr με πληροφορίες από LiFO