Now Reading
Οι στατιστικές στο Ηνωμένο Βασίλειο δείχνουν ότι περισσότεροι από τους μισούς LGBTI ανθρώπους έχουν κατάθλιψη

Οι στατιστικές στο Ηνωμένο Βασίλειο δείχνουν ότι περισσότεροι από τους μισούς LGBTI ανθρώπους έχουν κατάθλιψη

Ηνωμένο Βασίλειο: Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2018 | 18:25

Μετάφραση: Κ. Μελικέρτης | LGBTQI News | T-zine.gr

 

Οι στατιστικές στο Ηνωμένο Βασίλειο δείχνουν ότι περισσότεροι από τους μισούς LGBTI ανθρώπους έχουν κατάθλιψη.

Η έκθεση Stonewall έδειξε την έκταση της κατάθλιψης στους κουίρ ανθρώπους (Pexels)

Οι στατιστικές για τους LGBTI δείχνουν ότι περισσότεροι από τους μισούς LGBTQI ανθρώπους παρουσίασαν κατάθλιψη το τελευταίο έτος, σύμφωνα με νέα έκθεση που δημοσιεύθηκε από το φιλανθρωπικό LGBT+ Stonewall.

Οι LGBTI στη Βρετανία: Η Health Report ανέδειξε επίσης στατιστικά στοιχεία που τονίζουν ότι τρεις στους πέντε – 61% των LGBTI ανθρώπων έχουν θέματα άγχους, περισσότερο από τρεις φορές του ποσοστού των ανθρώπων του γενικού πληθυσμού –το 17% – στο NHS (Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας) λέει ότι υποφέρουν από άγχος, κατάθλιψη και άλλα κοινά θέματα ψυχικής υγείας.

Η μελέτη YouGov, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 5.000 LGBTΙ άνθρωποι σε ολόκληρη την Αγγλία, τη Σκωτία και την Ουαλία, διαπίστωσε ότι οι LGBTI αντιμετωπίζουν εμπόδια όταν ζητούν θεραπεία από το NHS.

Η στατιστική δείχνει ότι ο αριθμός κατάθλιψης είναι εξαιρετικά υψηλός στην LGBTΙ+ κοινότητα (ChristopherFurlong/Getty)

Ένας στους οκτώ – 13% – αντιμετώπισε άνιση μεταχείριση από το προσωπικό της υγειονομικής περίθαλψης λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού ή της ταυτότητάς φύλου τους, ενώ σχεδόν ένας στους τέσσερις-23% βίωσε αντι-LGBT σχόλια από αυτούς τους επαγγελματίες.

Ένας στους επτά-14%- δήλωσαν ότι ήταν πολύ φοβισμένοι να αναζητήσουν θεραπεία από το φόβο ότι θα υφίσταντο διακρίσεις.

Η Tilly, μια γυναίκα ηλικίας 42 ετών που ζει στη Σκωτία, δήλωσε ότι «οι επαγγελματίες υγείας με ρωτούν αν είμαι έγκυος και όταν λέω όχι, ακολουθούν τα εξής: «Είχατε σεξουαλική επαφή δίχως προφύλαξη με τον σύντροφό σας πριν την τελευταία σας περίοδό;» όπου, έστω και αν είχα, θα ήταν σχεδόν αδύνατον να μείνω έγκυος.

Πολλοί LGBTI άνθρωποι υποφέρουν από ζητήματα όπως η κατάθλιψη χωρίς να ζητήσουν θεραπεία (Pexels)

«Έχοντας να αποφασίσω αν θα κάνω come-out σε ανθρώπους που μόλις γνώρισα και ίσως να μην δω ξανά, είναι κάτι που δεν τελειώνει και είναι ανησυχητικό».


«Βλέπουμε μια άσχημη εικόνα της υγείας των LGBTI – ψυχική και σωματική».

 

Οι στατιστικές δείχνουν ότι η κατάθλιψη των LGBT πλήττει ιδιαίτερα τους τρανς ανθρώπους

Τα στατιστικά αποτελέσματα ήταν πολύ πιο άσχημα για τους τρανς ανθρώπους, μετά από ένα έτος κατά το οποίο οι αναφορές για εγκλήματα μίσους εναντίον των τρανς ανθρώπων αυξήθηκαν κατά περισσότερο από το ένα τρίτο, σύμφωνα με στοιχεία της κυβέρνησης.

Ενώ ένας στους τέσσερις LGBTI ανθρώπους – 25% – αντιμετώπισαν έλλειψη κατανόησης των ειδικών αναγκών υγείας τους, ο αριθμός αυτός αυξάνεται σε σχεδόν δύο στα τρία – 62% – για τους τρανς ανθρώπους.

Οι τρανς άνθρωποι αντιμετωπίζουν περισσότερες διακρίσεις στο NHS (ChipSomodevilla/Getty)

Οι στατιστικές για τους LGBTI δείχνουν επίσης ότι ένας στους οκτώ τρανς ανθρώπους -12%- έχουν προσπαθήσει να αυτοκτονήσουν κατά τους τελευταίους 12 μήνες, ο οποίος είναι έξι φορές υψηλότερος από τον υπόλοιπο πληθυσμό της κοινότητας.

Και ο αριθμός των τρανς ανθρώπων που είχαν αυτοκτονικές σκέψεις είναι σημαντικά υψηλότερος, στο 46%.

Ο Elijah, 19 ετών, δήλωσε: «Με πήγαν σε κλινική μετά από μια απόπειρα αυτοκτονίας μου και η νοσοκόμα είπε ότι τα προβλήματα ψυχικής υγείας μου οφείλονταν στο ότι επέτρεψα τον Σατανά να έχει την ψυχή μου. Αν απλά αποδεχόμουν το πραγματικό μου φύλο τότε ο Θεός θα μπορούσε να με συγχωρήσει».

Το 69 % των LGBTI ανθρώπων που έχουν υποστεί ένα έγκλημα μίσους έχουν επίσης βιώσει κατάθλιψη (Pexels)

Επίσης τα εγκλήματα μίσους λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού αυξήθηκαν κατά 27% το τελευταίο έτος και η έκθεση Stonewall έδειξε ότι η κακοποίηση και οι διακρίσεις κατά των LGBTΙ, είτε στο σπίτι, το σχολείο ή την εργασία, αύξησαν σημαντικά τα προβλήματα ψυχικής υγείας, όπως η κατάθλιψη.

Δείτε Επίσης

Κατάθλιψη και άγχος για LGBTΙ θύματα εγκλημάτων μίσους

Περισσότεροι από δύο στους τρεις LGBTI ανθρώπους – 69% – που έχουν υπάρξει θύματα εγκλημάτων μίσους έχουν βιώσει επίσης κατάθλιψη, ενώ περισσότεροι από τρεις σε τέσσερις – 76% – είχαν άγχος.

Ο διευθυντής της έρευνας του Stonewall, Paul Twocock, δήλωσε ότι «επειδή απλά είσαι λεσβία, γκέι, αμφιφυλόφιλο ή τρανς άτομο δεν σημαίνει ότι σήμερα στη Βρετανία διατρέχετε μεγαλύτερο κίνδυνο στη ψυχική υγεία ή ότι θα πρέπει να αναμένετε άνιση μεταχείριση από τις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης».

«Δυστυχώς, αυτή η έκθεση δείχνει ότι για πολλούς, συμβαίνει ακόμα».

Πρόσθεσε ότι η οργάνωσή του «βλέπει μια άσχημη εικόνα της υγείας των LGBTΙ – τόσο ψυχική όσο και σωματική».

 

 

 

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter

 
© T-zine.gr με πληροφορίες από Pink News

 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί