Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα: “Ταυτότητα φύλου, νομικά θέματα και καλές πρακτικές” που διοργάνωσε Επιτροπή Ισότητας Φύλων του Πανεπιστημίου Πατρών με αφορμή την Διεθνή Ημέρα των Γυναικών αλλά και τη Διεθνή Ημέρα Τρανς Ορατότητας (31 Μαρτίου).
Η συμμετοχή του ΣΥΔ στην ημερίδα “Ταυτότητα φύλου, νομικά θέματα και καλές πρακτικές” της Επιτροπής Ισότητας Φύλων του Παν. Πατρών.
Στην ημερίδα συμμετείχε η Πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ) και μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ), Άννα Απέργη.
Για τη συμμετοχή της του ΣΥΔ στην ημερίδα δήλωσε:
Μόλις επιστρέψαμε από την όμορφη και φιλόξενη Πάτρα, όπου χθες συμμετείχαμε στην ημερίδα “Ταυτότητα φύλου, νομικά θέματα και καλές πρακτικές”, που διοργάνωσε η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων του Πανεπιστημίου Πατρών.
Από πλευράς μας, προσπαθήσαμε και νομίζω ότι τα καταφέραμε πολύ καλά να αναδείξουμε το φαινόμενο της περιθωριοποίησης, των αποκλεισμών, της άνισης μεταχείρισης και της βίας στη βάση της έκφρασης και της ταυτότητας φύλου και ότι συμβάλαμε με αυτόν τον τρόπο λίγο περισσότερο στο άνοιγμα ενός ουσιαστικού διαλόγου, για ένα θέμα που συζητήθηκε για πρώτη φορά μέσα στο Πανεπιστήμιο Πατρών University of Patras.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω ολόψυχα τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγητή κύριο Χρήστο Μπούρα, για τη θερμή φιλοξενία, αλλά και για τα τόσο σημαντικά και χρήσιμα δώρα του, την Πρόεδρο της Επιτροπής Ισότητας Φύλων του Πανεπιστημίου, Καθηγήτρια κυρία Άννα Ρούσσου για όλη την πραγματικά υπέροχη διοργάνωση, την Αν. Καθηγήτρια Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας και Προεδρίνας του Τμήματος Φιλολογίας, και αγαπημένη φίλη, κυρία Έφη Καρακάντζα και φυσικά τις δύο συνομιλήτριες μου, την Επίκουρη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών, κυρία Νίκη Γεωργιάδου και τη νομικό και επίσης πολύ αγαπημένη φίλη, κυρία Κατερίνα Γεωργιάδου.
Ειλικρινά, όταν λαμβάνεις τόσα πολλά μηνύματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης, που σου γεμίζουν τις μπαταρίες με δύναμη ώστε να συνεχίσεις μία πορεία, πολύ δύσκολη επιτρέψτε μου να πω, που χάραξε η τεράστια Μαρίνα Γαλανού, το ευχαριστώ είναι πάρα πολύ λίγο.
Το πιο συγκινητικό όμως ήταν η συμμετοχή των νέων παιδιών στην ημερίδα. Πραγματικά η κεντρική αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου ήταν κατάμεστη από μάτια νέων ανθρώπων γεμάτα από φλόγα και πάθος για ζωή και χαμόγελα γεμάτα από αισιοδοξία.
Πράγματι, τελικά εμπνέει πολύ αισιοδοξία ότι χάρη σε αυτά τα νέα πλάσματα, μπορεί όντως κάτι να αλλάξει.
Ότι σίγουρα μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα πολύ καλύτερο αύριο, μία καλύτερη κοινωνία που δεν θα περισσεύει καμία, κανένας και κανένα μας!
* Από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης