Η ταινία «Μαμά, γύρισα / Mum, I’m back» στο 2ο Φεστιβάλ Ταινιών Select Respect

Ελλάδα: Σάββατο, 2 Ιουνίου 2018 | 14:35


Γράφει η Άννα Απέργη | T-zine.gr

Trans News Κινηματογράφος

 

Η ταινία «Μαμά, γύρισα / Mum, I’m back» στο 2ο Φεστιβάλ Ταινιών Select Respect

Η πολυβραβευμένη δεύτερη κατά σειρά ταινία μικρού μήκους του σκηνοθέτη Δημήτρη Κατσιμίρη «Μαμά, γύρισα / Mum, I’m back» που πρωταγωνιστεί η Εύα Κουμαριανού, ταξιδεύει στο 2ο Φεστιβάλ Ταινιών Select Respect, στη Θεσσαλονίκη.

Περίληψη ταινίας:

Mια γυναίκα επιστρέφει, μετά από 40 χρόνια, στο χωριό στο οποίο γεννήθηκε. Αφορμή είναι ο θάνατος της μητέρας της. Στα χέρια της κρατάει μια παλιά φωτογραφία: μια μάνα με τα δυο αγοράκια της. Φτάνοντας στο νεκροταφείο, έρχεται αντιμέτωπη με τα πρόσωπα όλων εκείνων που άφησε πίσω της κάποτε.

Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί:

Εύα Κουμαριανού, Γιάννης Τσορτέκης,Θανάσης Χαλκιάς.

Σενάριο – Σκηνοθεσία:

Δημήτρης Κατσιμίρης

Παραγωγή:

Δημήτρης Κατσιμίρης, Βασίλης Σταυρόπουλος, Κυριάκος Γκίκας.

Η ταινία θα προβληθεί σήμερα το απόγευμα (Σάββατο 2 Ιουνίου 2018), στην Αίθουσα Παύλος Ζάννας του Κινηματογράφου Ολύμπιον στην Πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Διαβάστε επίσης: «Μαμά, γύρισα». Η νέα ταινία μικρού μήκους του Δημήτρη Κατσιμίρη, με την Εύα Κουμαριανού.

Tο Φεστιβάλ Ταινιών Select Respect πραγματοποιείται για δεύτερη φορά στη Θεσσαλονίκη από το Δίκτυο μη κυβερνητικών οργανώσεων Select Respect. Στόχος του Φεστιβάλ είναι η ενίσχυση του δημόσιου διαλόγου μεταξύ κινηματογραφιστών και κοινού, για την ανάδειξη θεμάτων σεβασμού της διαφορετικότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μέσα από την κινηματογραφική ματιά.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από δεκατέσσερις (14) μη κυβερνητικές οργανώσεις και φορείς που δραστηριοποιούνται για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την καταπολέμηση των διακρίσεων και το σεβασμό της διαφορετικότητας, οι οποίες ένωσαν τις δυνάμεις τους συστήνοντας το Δίκτυο Select Respect ως κοινή πλατφόρμα για να εντείνουν τις δράσεις τους μέσω συνεργασιών και συνεργειών. Πρόκειται για τις οργανώσεις: Αντιγόνη-Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για το Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη Βία, Addart, Άρσις – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, Διάλογος, Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (Ε.Ε.Δ.Α.), Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (Ε.Σ.Π.), Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ Ελλάδας, Οικολογική Kίνηση Θεσσαλονίκης, Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.), Φάρος του Kόσμου, PRAKSIS , Symbiosis, Terre des Hommes,Thessaloniki Pride.

To Φεστιβάλ Ταινιών Select Respect υποστηρίζεται από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

© T-zine.gr