Now Reading
Η Τερέζα Μέι αρνείται να θέσει εκτός νόμου την «θεραπεία» για την ομοφυλοφιλία στη Μεγάλη Βρετανία

Η Τερέζα Μέι αρνείται να θέσει εκτός νόμου την «θεραπεία» για την ομοφυλοφιλία στη Μεγάλη Βρετανία

Ελλάδα: Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017 | 09:57

Πάνω από 32.000 πολίτες έχουν υπογράψει ήδη αίτημα ώστε να απαγορευθεί η πρακτική της «επανορθωτικής θεραπείας» για ομοφυλόφιλους.

Η Τερέζα Μέι αρνείται να θέσει εκτός νόμου την «θεραπεία» για την ομοφυλοφιλία στη Μεγάλη Βρετανία

Η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Τερέζα Μέι απέρριψε ένα αίτημα πολιτών που της ζητούσε να καταστήσει παράνομη την «θεραπεία» για τους γκέι στη χώρα.

Η επικίνδυνη -και καταδικαστέα σε όλον τον κόσμο- πρακτική αποτέλεσε το αντικείμενο μιας εκστρατείας συλλογής υπογραφών που συγκέντρωσε σχεδόν 33.000 υποστηρικτές.

«Μετά τις διεθνείς εξελίξεις, την δολοφονική επίθεση στο Ορλάντο και την εκλογή Τραμπ, πολλά μέλη της ΛΟΑΤ+ κοινότητας δεν αισθάνονται πλέον ασφαλείς ούτε στο Ηνωμένο Βασίλειο», έγραψε ο δημιουργός του «petition», Μόλι Μάντλ.

«Αυτή η θεραπεία περιλαμβάνει συχνά ηλεκτροσόκ, σύμβουλους που ενθαρρύνουν την αυτοκτονία των γκέι ατόμων και μια πλύση εγκεφάλου που συνδέει τις ΛΟΑΤ+ ταυτότητες με τη σεξουαλική κακοποίηση από μέλη της οικογένειας τους στα πρώτα χρόνια της ζωής τους», εξηγεί.

«Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι αυτή η θεραπεία δεν λειτουργεί»!

Το Υπουργείο Υγείας ισχυρίζεται ότι έχει «ήδη λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψουν την εφαρμογή τέτοιων πρακτικών “θεραπείας” της ομοφυλοφιλίας στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Ωστόσο, τέτοιες πρακτικές εξακολουθούν να υφίστανται. Υπάρχουν «ομάδες προσευχής» και θεραπευτές που έχουν ήδη αποκαλυφθεί ότι συστήνουν αυτή την επικίνδυνη πρακτική σε άτομα που απευθύνονται σε εκείνους.

Ως απάντηση, η κυβέρνηση σημειώνει στην ανακοίνωση της: «Η κυβέρνηση αναγνωρίζει πλήρως τη σημασία αυτού του ζητήματος και την αρνητική επίπτωση που αυτή η “θεραπεία” θα μπορούσε να έχει σε λεσβίες, ομοφυλόφιλους και αμφιφυλόφιλους ανθρώπους».

Δύο αγόρια ερωτευμένα

«Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι αυτού του είδους η “θεραπεία” είναι ευεργετική και θεωρείται μάλιστα ότι μπορεί εύκολα να προκαλέσει σημαντική βλάβη. Εναπόκειται στους επαγγελματίες που εργάζονται στην Εθνική Υπηρεσία Υγείας να διασφαλίσουν ότι η θεραπεία και η φροντίδα παρέχονται σε κάθε ασθενή, χωρίς καμία μορφή διάκρισης. Αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει τις διακρίσεις προς τα ΛΟΑΤ άτομα», συμπληρώνει η κυβερνητική ανακοίνωση.

Δείτε Επίσης

«Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο έχουμε ήδη συνεργαστεί με τους κύριους φορείς εγγραφής και πιστοποίησης για την ψυχοθεραπεία και τη συμβουλευτική, συμπεριλαμβανομένου του Συμβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου για την Ψυχοθεραπεία (UKCP), ώστε να δημιουργήσουμε ένα “μνημόνιο συνεργασίας” που θα δεσμεύει τα υπογράφοντα μέρη σε μια σειρά από δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης και της ευαισθητοποίησης μεταξύ των μελών τους για το ζήτημα αυτό (της “επανορθωτική θεραπείας”)», καταλήγει.

Να σημειωθεί εδώ ότι τον περασμένο Δεκέμβριο, η Μάλτα έγινε η πρώτη χώρα που απαγόρευσε την «θεραπεία» για την ομοφυλοφιλία.

Μετάφραση για το T-zine.gr
Κωνσταντίνος Κουλαξής

© T-zine.gr με πληροφορίες από Gay Star News

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (1)
  • End this chronic abuse of minors! Give them the opportunity to grow healthy and strong personalities as LGBT. Do not undermine their future! Their liberty is as important as the so-called religious liberty of their parents.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί