(Simon Dawson – WPA Pool/Getty)

Η Τερέζα Μέη λέει ότι οι τρανς άνθρωποι αξίζουν σεβασμού και επιβεβαιώνει την δέσμευσή της για αναθεώρηση της νομοθεσίας για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου

Ηνωμένο Βασίλειο: Κυριακή, 3 Ιουνίου 2018 | 09:33

Μετάφραση: Κ. Μελικέρτης | T-zine.gr

Trans News

Η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Τερέζα Μέη, επιβεβαίωσε εκ νέου τις δεσμεύσεις της για την υποστήριξη των δικαιωμάτων των τρανς ανθρώπων.

Η Τερέζα Μέη λέει ότι οι τρανς άνθρωποι αξίζουν σεβασμού και επιβεβαιώνει την δέσμευσή της για αναθεώρηση της νομοθεσίας για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.

British Prime Minister Theresa May (Jack Taylor/Getty)

Η Πρωθυπουργός, ήδη από τον Οκτώβριο του 2017, σε δημοσιεύματα που είχαν βρεθεί στα πρωτοσέλιδα εφημερίδων, είχε δεσμευτεί όταν δίδονταν τα βραβεία PinkNews, να σταθεί υπέρ των τρανς ανθρώπων, δίνοντας την υποστήριξή της στην αναθεώρηση της νομικής αναγνώρισης ταυτότητας φύλου.

Είπε στα βραβεία PinkNews: «Έχουμε σχεδιάσει την αναθεώρηση της νομικής αναγνώρισης ταυτότητας φύλου, την βελτιστοποίηση και την αποϊατρικοποίηση της νομικής διαδικασίας μεταβολής της καταχώρισης του φύλου, διότι το να είσαι τρανς άνθρωπος δεν είναι ασθένεια και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως τέτοια».

Γράφοντας στο περιοδικό Gay Times του Ιουνίου για το Pride Month, επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της να προχωρήσει το θέμα – παρά την έντονη πολιτική αντίδραση και την αρνητική κάλυψη των μέσων ενημέρωσης.

Britain’s Prime Minister Theresa May (DARREN STAPLES/AFP/Getty)

Είπε: «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα δημοσιεύσουμε επίσης ένα σχέδιο δράσης για τους LGBTI ανθρώπους αυτό το καλοκαίρι. Θα καθορίσει συγκεκριμένα βήματα που θα λάβει η Κυβέρνηση για τη βελτίωση της ζωής των LGBTI ανθρώπων αυτής της χώρας και θα αντιμετωπίσει κάποιες από τις αδικίες που ήρθε αντιμέτωπη η κοινότητα».

«Έχουμε επίσης δεσμευτεί με εμπειρογνώμονες να κατανοήσουμε καλύτερα τους περιορισμούς του σημερινού συστήματος για την αναγνώριση της ταυτότητας φύλου και σύντομα θα δημοσιεύσουμε μια δημόσια διαβούλευση για το πώς θα αναθεωρήσουμε καλύτερα τη διαδικασία. Οι τρανς άνθρωποι εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προσβολές και προκαταλήψεις ενώ αξίζουν κατανόηση και σεβασμό. Υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνουμε – αλλά το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να είναι περήφανο που είμαστε παγκόσμιος ηγέτης στην προώθηση των δικαιωμάτων των LGBTI ανθρώπων».

(Simon Dawson – WPA Pool/Getty)

Η διαβούλευση σχετικά με την αναθεώρηση της αναγνώρισης ταυτότητας φύλου αναμενόταν να ξεκινήσει πέρυσι, αλλά σταμάτησε εδώ και μήνες λόγω της αρνητικής κάλυψης των μέσων ενημέρωσης. Η κυβέρνηση δήλωσε πρόσφατα ότι θα δημοσιευθεί πριν από τον καλοκαιρινή διακοπή του Κοινοβουλίου τον Ιούλιο. Μπορεί επίσης να δημοσιεύσει αποτελέσματα από την πρόσφατη έρευνα της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου για την LGBTI κοινότητα.

Η πρωθυπουργός έγραψε: «Το περασμένο καλοκαίρι ανακοίνωσα μια έρευνα για τους LGBTI ανθρώπους στη Βρετανία. Η ανταπόκριση ήταν εκπληκτική, με περισσότερους από 100.000 ανθρώπους να απαντούν, καθιστώντας τη μεγαλύτερη έρευνα των ΛΟΑΤ ανθρώπων οπουδήποτε στον κόσμο. Μία απάντηση που μου έδειξε το πόσοι LGBTI άνθρωποι δήλωσαν ότι απέφευγαν να είναι ανοιχτοί για τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό ή την ταυτότητα φύλου τους δημόσια ή με τη δική τους οικογένεια και τους φίλους τους».

«Θέλω να βοηθήσω να γίνουμε μια χώρα όπου κανείς άνθρωπος δεν θα αισθάνεται την ανάγκη να κρύψει αυτό που είναι ή ποιον αγαπά. Θα δημοσιεύσουμε σύντομα τα πλήρη αποτελέσματα. Και ενώ αυτά τα πορίσματα μπορεί να μην έρχονται ως νέα για πολλούς στην κοινότητα, επιτρέπουν όμως στην κυβέρνηση να εστιάσει σε αυτό που χρειάζεται περισσότερο να κάνει ώστε να αντιμετωπίσει τις διακρίσεις σε κάθε πλευρά της ζωής. Είτε αυτό είναι στο σπίτι, στην παιδική χαρά, στο χώρο εργασίας, ή δημόσια», δήλωσε.

Η πρωθυπουργός εξέφρασε πρόσφατα τη «βαθιά λύπη» της για τους αντι-ομοφυλοφιλικούς νόμους στην εποχή της αποικιοκρατίας. Μιλώντας στη Συνάντηση των Αρχηγών της Κυβέρνησης της Κοινοπολιτείας (CHOGM), που έγινε τον Απρίλιο στο Λονδίνο, απάντησε στις κλήσεις των LGBTI ακτιβιστών και απολογήθηκε σχετικά με την στάση του Ηνωμένου Βασιλείου στο συγκεκριμένο θέμα».

Britain’s Prime Minister Theresa May (DANIEL LEAL-OLIVAS/AFP/Getty)

Είπε: «Σε ολόκληρο τον κόσμο, οι νόμοι που εισάγουν διακρίσεις οι οποίοι ψηφίστηκαν πριν από πολλά χρόνια, συνεχίζουν να επηρεάζουν τη ζωή πολλών ανθρώπων, ποινικοποιώντας τις σχέσεις του ίδιου φύλου και αποτυγχάνοντας να προστατεύσουν τις γυναίκες και τα κορίτσια. Γνωρίζω πολύ καλά ότι αυτοί οι νόμοι θεσπίστηκαν συχνά και από τη δική μου χώρα. Ήταν τότε λάθος και τώρα είναι λάθος».

«Ως πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, λυπάμαι βαθύτατα για το γεγονός ότι τέθηκαν σε ισχύ τέτοιοι νόμοι για την συνέχιση των διακρίσεων, της βίας και ακόμη και του θανάτου που επιμένει και σήμερα», κατέληξε.

 

© T-zine.gr με πληροφορίες από  Pink News