“Οι τρεις αδελφές” του Αντόν Τσέχωφ στο Studio Μαυρομιχάλη

Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2017 | 18:10

 

«Μαραμένα τα γιούλια και οι βιόλες, μαραμένα και τα γιασεμιά, μαραμένες οι ελπίδες μας όλες… Αλλά μήπως έχει καμιά σημασία; Τίποτα δεν έχει σημασία πια!»
Α. Τσέχωφ

“Οι τρεις αδελφές” του Αντόν Τσέχωφ στο Studio Μαυρομιχάλη

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΔΕΛΦΕΣ
του Αντόν Τσέχωφ
Από 3 έως 12 Ιουλίου 2017 στις 21:00
στο Studio Μαυρομιχάλη
Μαυρομιχάλη 134, Αθήνα.
Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο τηλέφωνο του θεάτρου:
210-6453330

Το δεύτερο τμήμα του εργαστηρίου υποκριτικής που λειτουργεί στο Studio Μαυρομιχάλη παρουσιάζει τη δουλειά του και ανεβάζει το έργο “Οι τρεις αδελφές” του Αντόν Τσέχωφ. Ένα έργο για την προσδοκία, που γράφτηκε το 1901 και που όπως λέει και ο ίδιος ο συγγραφέας, δεν πρόκειται περί δράματος, αλλά για μία «κωμωδία» , καθώς οι χαρακτήρες του έργου, καλούνται να έρθουν αντιμέτωποι με την πραγματικότητα, όπως αυτή σμιλεύεται αμείλικτα από το χρόνο.

Αρκεί μια μεγάλη ιδέα για να σε βγάλει από το προσωπικό σου τέλμα;

Κάπου στη Ρωσική επαρχία, τρεις αδελφές, η Όλγα, η Μάσα και η Ιρίνα, μαζί με τον αδελφό τους Αντρέι, ζουν, εργάζονται, ονειρεύονται, εύχονται να επιστρέψουν στη Μόσχα. Παιδιά στρατιωτικού, με εξαιρετική μόρφωση και καλλιέργεια, καλούνται να επιβιώσουν μέσα σε αυτό που θεωρούν ως «ακαλλιέργητη μάζα». Ένας φάρος αναβοσβήνει σε αυτό το ζοφερό, γι’ αυτούς τοπίο και επαναλαμβάνεται σα μάντρα: Η Μόσχα.

Μπορεί ο Έρωτας, η Εργασία, το Όνειρο, να σε κινητοποιήσει για να αλλάξεις ζωή;

Οι Τρεις Αδελφές είναι ένα έργο για τα χαμένα όνειρα, το ανικανοποίητο, τη μοναξιά, τον έρωτα, το γάμο, την κοινωνική τάξη, την επερχόμενη Επανάσταση, τον χρόνο που περνά, τις επιλογές και εν τέλει, το γελοίο της ανθρώπινης ύπαρξης. Όλοι οι ήρωες θέλουν να ξεφύγουν από τη ζωή τους, αλλά δεν θέλουν – ή δεν μπορούν; – να αλλάξουν ζωή.

Άνθρωποι μιας άλλης εποχής, που, όμως, μοιάζουν τόσο γνώριμοι και σύγχρονοι. Είναι εμείς…

Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε στο «Θέατρο Τέχνης» της Μόσχας από τον Κονσταντίν Στανισλάφσκι στις 31 Ιανουαρίου του 1901 και στην Ελλάδα πρωτοπαρουσιάστηκε τον Ιούνιο του 1932, με τρεις κορυφαίες ερμηνεύτριες στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, την Κυβέλη, την Αλίκη και την Μιράντα.

Λίγα λόγια για τo εργαστήριο υποκριτικής:

Για όγδοη χρονιά λειτουργεί στο Studio Μαυρομιχάλη, το Θεατρικό Εργαστήρι για ενήλικες, υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη και ηθοποιού Φώτη Μακρή, της χορογράφου και ηθοποιού Στέλλας Κρούσκα, της ηθοποιού Κλεοπάτρας Τολόγκου και του ηθοποιού και σκηνογράφου, Διονύση Μανουσάκη.

Το εργαστήρι απευθύνεται σε όσους αγαπούν το θέατρο και θέλουν να το γνωρίσουν λίγο καλύτερα. Μέσα από Θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς, ασκήσεις σωματικής έκφρασης και επικοινωνίας, αναλύσεις θεατρικών έργων και ρόλων, προσπαθούμε να προσεγγίσουμε την τέχνη του Θεάτρου και ίσως να γνωρίσουμε λίγο καλύτερα τον εαυτό μας και τους γύρω μας.

Στο τέλος κάθε χρονιάς, γίνεται μια παρουσίαση της δουλειάς της ομάδας για τους φίλους μας και τους φίλους του θεάτρου μας. Τις προηγούμενες χρονιές στο πλαίσιο του εργαστηρίου έχουν παρουσιαστεί από τους συμμετέχοντες τα έργα: Παιχνίδι της Σφαγής του Ευγένιου Ιονέσκο, Τελετή του Παύλου Μάτεση, Αγγέλλα του Γιώργου Σεβαστίκογλου, Το καινούργιο σπίτι του Κάρλο Γκολντόνι, Γεύμα της Λείας Βιτάλη, Αυλή των Θαυμάτων του Ιάκωβου Καμπανέλη, Οκτώ γυναίκες κατηγορούνται του Ρομπέρτ Τομά, Άνοδος – σκηνική σύνθεση, Ξενοδοχείο Παράδεισος του Ζωρζ Φεντώ και Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη.

Οι συντελεστές της παράστασης: :

Σκηνοθεσία: Κλεοπάτρα Τολόγκου, Φώτης Μακρής

Κίνηση: Στέλλα Κρούσκα

Σκηνικά – κοστούμια: Διονύσης Μανουσάκης

Βίντεο – φωτογραφίες: Στέφανος Κοπανάκης

Διανομή (αλφαβητικά και με σειρά εμφάνισης)

Όλγα: Ελίνα Βλαχοκώστα, Σόνια Μαλιδέρου

Ιρίνα: Βερόνικα Κολιού, Ελπινίκη Νίνου

Μάσα: Μιράντα Κώστα, Θάλεια Παπαδοπούλου

Τούζενμπαχ: Γιάννης Κοντοχρήστος

Τσεμπουτίκιν: Γιάννης Γαβρίλης, Κωνσταντίνος Ρωμανός

Ανφίσα: Μαρίνα Βεντουράτου, Αντιγόνη Δημητριάδου

Βερσίνιν: Νίκος Αργυριάδης

Αντρέι: Ζαχαρίας Δημητρίου

Κουλίγκιν: Γιώργος Φιλιππόπουλος

Νατάσα: Μαρίνα Βεντουράτου, Αντιγόνη Δημητριάδου

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Από 3 έως 12 Ιουλίου 2017 στις 9.00 μ.μ.
Στο Studio Μαυρομιχάλη, Μαυρομιχάλη 134, Αθήνα.

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο τηλέφωνο του θεάτρου: 210-6453330

© T-zine.gr