Now Reading
Η Υπηρεσία Ελέγχου Μετανάστευσης και Τελωνείων των ΗΠΑ απελευθερώνει 14 τρανς γυναίκες αιτούσες ασύλου

Η Υπηρεσία Ελέγχου Μετανάστευσης και Τελωνείων των ΗΠΑ απελευθερώνει 14 τρανς γυναίκες αιτούσες ασύλου

ΗΠΑ: Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2018 | 11:07

Μετάφραση: Κ. Μελικέρτης | T-zine.gr

Trans News

Η Υπηρεσία Ελέγχου Μετανάστευσης και Τελωνείων των ΗΠΑ απελευθερώνει 14 τρανς γυναίκες αιτούσες ασύλου.

Η Υπηρεσία Ελέγχου Μετανάστευσης και Τελωνείων των ΗΠΑ απελευθέρωσε 14 τρανς γυναίκες που ήταν υπό κράτηση και οι οποίες ήταν αιτούσες ασύλου στην Αμερική. (Αρχείο φωτογραφιών Washington Blade από τον Michael Key)

Η Υπηρεσία Ελέγχου Μετανάστευσης και Τελωνείων των ΗΠΑ απελευθέρωσε 14 τρανς γυναίκες που ήταν υπό κράτηση και οι οποίες ήταν αιτούσες διεθνούς προστασίας ασύλου στην Αμερική.

Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών της Μασαχουσέτης σε ένα δελτίο τύπου της 31ης Ιουλίου ανακοίνωσε την απελευθέρωση των τρανς γυναικών που ήταν υπό κράτηση στο σωφρονιστικό κέντρο Cibola στο Milan του Νέου Μεξικού.

Το δελτίο τύπου της ACLU επισημαίνει ότι τον Ιούνιο, 18 δικηγόροι και δύο φοιτητές νομικής ζήτησαν από τον ICE μέσω μιας οργάνωσης του Νέου Μεξικού να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να απελευθερωθούν 20 τρανς γυναίκες που ζήτησαν άσυλο στις Η.Π.Α.

Το ACLU της Μασαχουσέτης αναφέρει ότι οι τρανς γυναίκες έφυγαν από το Ελ Σαλβαδόρ, την Ονδούρα και τη Γουατεμάλα και έφτασαν στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού τον Μάιο. Το δελτίο τύπου σημειώνει ότι το ICE τις κράτησε μόλις εισήλθαν στην Καλιφόρνια.

«Οι τρανς γυναίκες κακοποιούνταν λόγω της ταυτότητας φύλου τους πίσω στην πατρίδα τους και διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο δίωξης εάν επιστρέψουν στη χώρα καταγωγής τους», αναφέρει το δελτίο τύπου.

«Συνεχίσαμε να αγωνιζόμαστε και κερδίσαμε», δήλωσε στο δελτίο τύπου ο Συντονιστής του ACLU που εργάζεται για το Πρόγραμμα Προστασίας Μετανάστευσης της Μασαχουσέτης, Javier Luengo-Garrido. «Αυτή η νίκη άλλαξε τη ζωή 14 τρανς γυναικών και μας ώθησε ώστε να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα των τρανς ανθρώπων».

Η βία και οι διωγμοί βάσει ταυτότητας φύλου παραμένουν σε έντονο βαθμό στο Ελ Σαλβαδόρ, την Ονδούρα και τη Γουατεμάλα.

Ένας ακτιβιστής στο San Pedro Sula της Ονδούρας, ο οποίος είχε προηγουμένως λάβει απειλές για τη ζωή του, δήλωσε στο Washington Blade τον περασμένο μήνα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο γραφείο του, ότι η ανασφάλεια και η έλλειψη οικονομικών ευκαιριών είναι μεταξύ των λόγων που αναγκάζουν τους τρανς ανθρώπους της Ονδούρας να μεταναστεύσουν σε άλλη χώρα. Οι υποστηρικτές στο Ελ Σαλβαδόρ, με τους οποίους μίλησε και στο Blade τον περασμένο μήνα, δήλωσαν ότι η βία και η φτώχεια αναγκάζουν του LGBTI ανθρώπους από το Έλ Σαλβαδόρ να αναζητήσουν καταφύγιο στις ΗΠΑ.

«Οι άνθρωποι δεν πηγαίνουν στις Η.Π.Α. επειδή είναι κρύα χώρα», δήλωσε η Andrea Ayala, εκτελεστική διευθύντρια του Espacio de Mujeres Lesbianas por la Diversidad, μια ομάδα υπεράσπισης γνωστή με το ακρωνύμιο ESMULES, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στις 13 Ιουλίου στην πρωτεύουσα του Σαν Σαλβαδόρ.

Η μεταναστευτική πολιτική «μηδενικής ανοχής» του Προέδρου Trump, που περιλαμβάνει τον διαχωρισμό των παιδιών μεταναστών από τους γονείς τους, εξακολουθεί να προκαλεί οργή στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο.

Ο τοίχος που χωρίζει το Μεξικό-ΗΠΑ στην παραλία στην Τιχουάνα του Μεξικού στις 20 Ιουλίου 2018. (Φωτογραφία Washington Blade από τον Michael K. Lavers)

Η Roxana Hernández, μια τρανς γυναίκα από την Ονδούρα  οροθετική και ήταν υπό κράτηση από την Υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων από τις 9 Μαΐου όταν ζήτησε άσυλο στο λιμάνι εισόδου San Ysidro νότια του Σαν Ντιέγκο, βρισκόταν στο Σωφρονιστικό Κέντρο Cibola πριν πεθάνει στο νοσοκομείο στις 25 Μαΐου. Παράλληλα ο David Cicilline (DR.I.) δήλωσε τον Ιούνιο, αφού ταξίδεψε στο Νότιο Τέξας, ότι δεν υπάρχουν πολιτικές που να καλύπτουν ειδικά τις ανάγκες των τρανς, γκέι, λεσβιών, αμφιφυλόφιλων και ίντερσεξ μεταναστών και των παιδιών όπου η διοίκηση του Τράμπ τα διαχωρίζει από τους γονείς τους.

Δείτε Επίσης

Μια φωτογραφία της Roxana Hernández, μιας οροθετικής τρανς γυναίκας από την Ονδούρα που έχασε τη ζωή της τον Μάιο, που βρίσκεται στο γραφείο της Colectivo Unidad Color Rosa, μιας ομάδας υπεράσπισης των LGBTI στο San Pedro Sula της Ονδούρας, στις 11 Ιουλίου 2018. (Φωτογραφία Washington Blade από τον Michael K. Lavers).

 

 

 

© T-zine.gr με πληροφορίες από  Washington Blade

 

 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί