Η Ζωή Λάσκαρη για την Εύα Κουμαριανού.

Ελλάδα: Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017 | 20:30


Γράφει η Μαρίνα Γαλανού | T-zine.gr

Trans News

Η Ζωή Λάσκαρη για την Εύα Κουμαριανού.

Η Εύα Κουμαριανού με την Ζωή Λάσκαρη τον σκηνοθέτη Αντώνη Μπροσκοΐτη και την Μαριλού ιδιοκτήτρια στις “Κούκλες”, στην παράσταση «Με λένε Εύα».

Μια σπουδαία ηθοποιός που χωρίς να το περιμένει κανείς «έφυγε» από κοντά μας και τους ανθρώπους που την αγάπησαν και αγαπούσε.

Μα κι ένας άνθρωπος που, πέρα από την τέχνη που την υπηρέτησε τόσα χρόνια, μπορούσε να νιώσει την αλήθεια, την ανάγκη για ανάσα ελευθερίας μέσα από την μάχη που δίνουν οι τρανς άνθρωποι.

Ας θυμηθούμε τι είχε γράψει η ίδια πριν από περίπου ενάμισι χρόνο, για την παράσταση της Εύας Κουμαριανού «Με λένε Εύα» σε σκηνοθεσία του Αντώνη Μποσκοΐτη.

Η Εύα Κουμαριανού με την Ζωή Λάσκαρη

 

Τι ζωή !!!!!!! συλλογίστηκα συγκινημένη.

Δεν είναι ο μονόλογος μιας τρανσέξουαλ, όχι. Είναι ο μονόλογος ενός παιδιού. Ενός παιδιού που του έκλεψαν την παιδικότητα απο τα εννιά του χρόνια και η Εύα πασχίζει να αποτινάξει απο τη ζωή της το ζυγό της αγριότητας και της εκβιασμένης ενηλικίωσης και να επανεφεύρει την παιδικότητα αυτή.

“Έχω εκατό πρόσωπα”, λέει. “Τα ενενήντα εννιά είναι οι αγαπημένοι άνθρωποι που με σημάδεψαν και που θαύμασα. Το άλλο ένα είμαι εγώ. Μα ξέρετε κάτι; Και τα εκατό είναι πρόσωπα αληθινά”.

Αυτή την αλήθεια, που οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται να κοιτάξουν κατάματα, η Εύα την προ(σ)καλεί σε μιας ώρας βάρβαρη αναμέτρηση. Και τι σημασια έχει η έκβαση της μάχης της όταν η ίδια την αψηφά και με το διαολίστικο βλέμμα ενός μικρού παιδιού επιμένει: έμαθα να είμαι ελεύθερη.

Όσοι αντέχετε την αλήθεια και όσοι θέλετε να μάθετε πώς αντέχεται η αλήθεια, τρέξτε να το δείτε.


© T-zine.gr