Now Reading
Οικογένειες Ουράνιο Τόξο – 6η Γιορτή των Οικογενειών

Οικογένειες Ουράνιο Τόξο – 6η Γιορτή των Οικογενειών

Ελλάδα: Κυριακή, 6 Μαΐου 2018 | 23:35


Γράφει η Άννα Απέργη | T-zine.gr


LGBTQI News
 

 

Οικογένειες Ουράνιο Τόξο – 6η Γιορτή των Οικογενειών


Μέσα σε ένα ευχάριστό και φιλόξενο κλίμα, σε ένα από τα πιο όμορφα Πάρκα της Αθήνας αυτό της Ακαδημίας Πλάτωνα, οι Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, υποδέχτηκαν τον κόσμο που άρχισε να έρχεται από τις 12.00, για να γιορτάσουν όλες και όλοι μαζί την 6η Γιορτή των Οικογενειών.

Τα παιχνίδια στήθηκαν στον χώρο και η Παρασκευή Δαμάσκου με τις πολύχρωμες πινελιές της έδωσε χαρά στα προσωπάκια των μικρών φίλων που ήταν εκεί.

Όσο πέρναγε η ώρα το Πάρκο γέμιζε όλο και περισσότερο από κόσμο που δεν έδειχνε να πτοείτε από τα γκρίζα σύννεφα που υπήρχαν στον ουρανό, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την συμπαράσταση τους στο ότι υπάρχουν διαφορετικές οικογένειες μα όλες είναι ίσες και ότι «Τα Δικαιώματα των Παιδιών Μετράνε», όπως ήταν και το σύνθημα της φετινής Γιορτής.

Φωτογραφία: Μαρία Τζεφέρη

Στο Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνα, βρέθηκαν επίσης πολιτικοί και βουλευτές δηλώνοντας την υποστήριξή τους. Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν: από το ΣΥΡΙΖΑ η Θεανώ Φωτίου (Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης), ο Μπαλάφας Γιάννης (Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής), ο Νίκος Καρανίκας (Ειδικός Σύμβουλος στο γραφείο Στρατηγικού Σχεδιασμού της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού), η Μαρία Γιαννακάκη (Γενική Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων), η Αννέτα Καββαδία (Βουλεύτρια Β’ Αθηνών), η Ελένη Σταματάκη (Βουλεύτρια Α’ Περαιώς), η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου (Βουλεύτρια Β’ Πειραιώς), ο Κώστας Ζαχαριάδης (Διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ), ο Πάνος Λάμπρου (Υπεύθυνος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για τα δικαιώματα), ενώ από άλλες πολιτικές παρατάξεις ήταν εκεί ο Σπύρος Δανέλλης (βουλευτής Ηρακλείου με το Ποτάμι) , ο Χάρης Θεοχάρης (ανεξάρτητος Βουλευτής Β’ Αθηνών) και η Ελένη Σταύρου από το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ.

Φωτογραφία: Μαρία Τζεφέρη
Φωτογραφία: Μαρία Τζεφέρη

Η Πρόεδρος των Οικογενειών Ουράνιο Τόξο Στέλλα Μπελλιά μιλώντας στο t-zine για τη σημερινή 6η Γιορτή των Οικογενειών ανέφερε ότι «Η πρώτη φορά που βγήκαμε στον δημόσιο χώρο με τα παιδιά μας ήταν έξι χρόνια πριν. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν γίνει πολλές αλλαγές αλλά δυστυχώς ακόμα δεν υπάρχει ουσιαστικά καμιά νομοθετική ρύθμιση που να αφορά όλα εκείνα τα παιδιά που μεγαλώνουν με λοατκι γονείς. Σήμερα στην 6η Γιορτή των Οικογενειών βρέθηκαν πολλές και πολλοί , απλοί πολίτες αλλά και πάρα πολλοί πολιτικοί. Έγινε μια εξαιρετική πολιτική συζήτηση με κύριο άξονα ότι τα δικαιώματα όλων των παιδιών μετράνε. Το σημαντικό είναι να κατανοήσουν όλες και όλοι ότι οι οικογένειές μας υπάρχουν έτσι κι αλλιώς . Οι οικογένειες μας αποτελούν μια κοινωνική πραγματικότητα εδώ και αρκετά χρόνια και ο νομοθέτης οφείλει να σκεφτεί όλα τα παιδιά και όχι μόνο μια μερίδα παιδιών. Εμείς θα είμαστε εκεί για να το θυμίζουμε σε όλες και όλους μέχρι να πάψουν τα παιδιά μας να υφίστανται διακρίσεις».

Δείτε Επίσης

Φωτογραφία: Ελένη Γρηγοριάδου

Στην εκδήλωση επίσης παρευρέθηκαν εκπρόσωποι και μέλη των οργανώσεων: Πολύχρωμο Σχολείο, Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ), PRAKSIS, Proud Seniors Greece, Υπερήφανοι Γονείς, Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών καθώς και από την Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό (ΚΑΡ).


Στο τέλος της Γιορτής και κάτω από τους ήχους της βροχής κόπηκε το υπέροχο κέικ στα χρώματα του ουράνιου τόξου, δίνοντας χρώμα στην γκρίζα μέρα και μία απάντηση σε όλους αυτούς που επιμένουν πως «η κοινωνία δεν είναι έτοιμη».

© T-zine.gr 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί