Now Reading
Ηλιούπολη: Απαλλακτική η πρόταση για όλους τους κατηγορούμενους στην υπόθεση trafficking της 20χρονης.

Ηλιούπολη: Απαλλακτική η πρόταση για όλους τους κατηγορούμενους στην υπόθεση trafficking της 20χρονης.

Απαλλακτική ήταν η πρόταση του εισαγγελέα για τον 39χρονο αστυνομικό και τον πατέρα της 20χρονης κοπέλας στην Ηλιούπολη που κατηγορούνταν για μαστροπεία και βιασμό της.

  • Του Νίκου Γιαννόπουλου | News247

Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη το μεσημέρι στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη για την υπόθεση trafficking της Ηλιούπολης, μετά την καταγγελία της 20χρονης κοπέλας ότι την κακοποιούσε και την εξέδιδε ένας 39χρονος αστυνομικός και πως τη βίαζε ο πατέρας της.

Η πρόταση του εισαγγελέα ήταν απαλλακτική για τους κατηγορούμενους, αφού κατά τη γνώμη του, η καταγγέλλουσα μπορούσε να πάρει άλλο δρόμο και πως δεν παραπλανήθηκε, επιλέγοντας τη ζωή που επέλεξε για να κερδίσει την οικονομική της χειραφέτηση.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, οι κατηγορίες για μαστροπεία και βιασμό δεν αποδείχτηκαν σε καμία περίπτωση, ούτε για τον αστυνομικό ούτε για τον πατέρα της και πως το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων δεν θεμελιώνεται.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώθηκε από την έδρα “Χρειαζόμασταν πλήρεις αποδείξεις και δεν τις είχαμε. Οι άνθρωποι δεν καταδικάζονται με ιδεοληψίες”.

Ο αστυνομικός προτάθηκε ως ένοχος μόνο για σωματική βλάβη, ο πατέρας μόνο για κατοχή μεταλλικής ράβδου, ενώ για τις κύριες κατηγορίες η πρόταση του εισαγγελέα ήταν απαλλακτική για αμφότερους τους κατηγορούμενους.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις καταγγελίες της νεαρής κοπέλας, ο 39χρονος αστυνομικός την είχε αιχμαλωτίσει στο διαμέρισμά του και την εξέδιδε, ενώ και ο πατέρας της κοπέλας τη βίαζε επί σειρά ετών όταν ήταν ανήλικη.

Σημεία της εισαγγελικής πρότασης

Για την κατηγορία του βιασμού από την πλευρά του πατέρα ο εισαγγελέας τόνισε ότι η καταγγέλλουσα εξετάστηκε αναλυτικά από γυναικολόγο το 2018 χωρίς να εντοπιστούν σχετικά ευρήματα.

Οι μόνοι που μίλησαν για τις πράξεις αυτές ήταν ο αδερφός και η μητέρα του θύματος ενώ όπως τόνισε ο Εισαγγελέας, παρά τις εντάσεις που αναμφίβολα υπήρχαν στο σπίτι, δεν αποδείχθηκε ότι κάποιος χρησιμοποίησε σωματική βία.

Κατά τον εισαγγελέα, παρά το γεγονός ότι η καταγγέλλουσα αλλά και ο αδερφός της με τη μητέρα περιέγραψαν τον πατέρα ως μέθυσο και τεμπέλη, αποδείχθηκε ότι ο κατηγορούμενος (πατέρας) τους παρείχε τα πάντα σε ότι αφορά τα υλικά αγαθά.

“Θα μπορούσε όμως” είπε ο Εισαγγελέας “να έχει καλύτερη εποπτεία της οικογένειάς του”.

Ο Εισαγγελέας συνέχισε την αγόρευσή του και τόνισε ότι “η κατηγορία της μαστροπείας δεν μπορεί να σταθεί. Συμπέρανε ότι οι φωτογραφίες της παθούσης με τον τρίτο κατηγορούμενο έδιναν την εικόνα δύο ανθρώπων ” που μοιράζονται κοινές επιδιώξεις κάτι που προκύπτει και από τη μεταξύ τους επικοινωνία”.

Η προϊστορία: Οι καταθέσεις μητέρας και αδερφού.

“Μαμά, μην κάνεις τίποτα, θα μας σκοτώσουν όλους”

Η μητέρα της παθούσας περιέγραψε με μελανά χρώματα τη σχέση της κόρης και τη δική της με το σύζυγό της και τόνισε ότι το παιδί της βρισκόταν κάτω από κράτος απειλών και εκβιασμών.

Νέες διαστάσεις έλαβε την Παρασκευή 16/12  η υπόθεση traffiking της Ηλιούπολης που εκδικάζεται από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Η πολιτική αγωγή αιτήθηκε στο δικαστήριο να κληθούν να καταθέσουν δύο ακόμη μάρτυρες και επικαλέστηκε γι’ αυτό την έρευνα των Reporters United σύμφωνα με την οποία η υπόθεση της Ηλιούπολης συνδέεται μ’ αυτή του βιασμού της 12χρονης από τον Κολωνό.

Το δικαστήριο άκουσε το αίτημα και ο Εισαγγελέας της έδρας επιφυλάχθηκε να απαντήσει χωρίς να το απορρίψει.

Η διαδικασία συνεχίστημε με το δεύτερο μέρος της κατάθεσης του αδελφού της πρώτης παθούσας. Πριν αρχίσει την κατάθεσή του ο μάρτυρας η πολιτική αγωγή προσκόμισε έγγραφο από το ΚΕΣΥ σύμφωνα με τον οποίο ο 20χρονος σήμερα νέος βρίσκεται σε φάσμα ελαφριάς νοητικής στέρησης.

Ηταν φανερό ότι ο μάρτυρας βρισκόταν σε δύσκολη συναισθηματική και ψυχολογική κατάσταση. Επανέλαβε ότι ο πατέρας του εξύβριζε τον ίδιο και την αδερφή του και ότι τον φοβούνται αμφότεροι.

“Δεν θυμάμαι ούτε μία καλή στιγμή μαζί του” τόνισε χαρακτηριστικά ενώ όταν του ζητήθηκε να πει ποιες ακριβώς εκφράσεις χρησιμοποιούσε ο πατέρας για τον εξυβρίσει είπε ότι τον αποκαλούσε “χοντρό και μαλ…α”. Εκεί ο μάρτυρας ξέσπασε σε κλάματα και η διαδικασία διακόπηκε προσωρινά.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος πατέρας του άσκησε το δικαίωμά του και έκανε ο ίδιος ερώτηση στο γιο του. “Σου μιλά ο πατέρας σου. Γιατί ψυχή μου; Γιατί όλα αυτά; Εσείς δεν ήσουν που σε πήρα τηλέφωνο και με είπες “μπαμπά μου;”.

Ο μάρτυρας απάντησε ότι “τα ηλεκτρονικά παιχνίδια που μάς αγόραζες δεν είναι αγάπη. Μάς έλειπε η αγάπη, η φροντίδα και η στοργή”.

Δείτε Επίσης

Η υπεράσπιση, σύσσωμη, τόνισε ότι ο μάρτυρας υπέπεσε σε αντιφάσεις σε σχέση με την κατάθεσή της στην ανακρίτρια.

Τη σκυτάλη πήρε η μητέρα της πρώτης παθούσας και καταγγέλλουσας. Περιέγραψε το σύζυγό της (και κατηγορούμενο για βιασμό της κόρης της) ως βίαιο άνθρωπο ο οποίος “συνεχώς έβριζε και φώναζε”. “Ειδικά εμένα και την κόρη μου, αποκαλούσε όλες τις γυναίκες “πουτάνες”.

Ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε για τους βιασμούς που καταγγέλλει η κόρη της μέχρι να αποκαλυφθεί όλο το στόρι και επίσης ότι από τη στιγμή που η κόρη της άρχισε να ξενυχτά και να βγαίνει η ίδια δεν μπορούσε να την περιορίσει, αν και προσπάθησε.

Η πρόεδρος επέμεινε πολύ σε ερωτήσεις που είχαν να κάνουν με τη δική αντιμετώπιση στα προβλήματα που αντιμετώπιζε το παιδί της. Η μάρτυρας τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι δεν μπορούσε να πάει στην αστυνομία όταν έμαθε ότι η κόρη της εκβιάζεται από τον τρίτο κατηγορούμενο γιατί απειλούσαν αμφότερες. “Μαμά, μήν κάνεις τίποτα, θα μάς σκοτώσουν όλους” κατέθεσε ότι της είπε η κόρη της.

Στη συμβίωσή της με τον πρώτο κατηγορούμενο, τον πρώην αστυνομικό, η κόρη της, κατά τη μάρτυρα “ήταν συνεχώς θλιμμένη. Με παρεξένεψε επίσης ότι μέσα στο καλοκαίρι φορούσε μακρυμάνικα ρούχα. Την ημέρα της αποκάλυψης στο αστυνομικό τμήμα της Ηλιούπολης την είδα χτυπημένη και με το πρόσωπο πρησμένο. Τα μαλλιά της ήταν επίσης κομμένα όπως να ναι, δεν τα είχε κόψει η ίδια ούτε κομμωτής”.

Οι συνήγοροι των κατηρουμένων, πιστοί στην υπερασπιστική τους γραμμή, επιχείρησαν να αναδείξουν τις ευθύνες της μητέρας και να δείξουν στο δικαστήριο ότι η 20χρονη, σήμερα, παθούσα εκδιδόταν με δική της θέληση και όχι επειδή εκβιαζόταν και πιεζόταν σχετικά.

“Εγώ της είχα πει ότι η σχέση μ έναν άντρα 40 ετών δεν μου φαινόταν εντάξει” υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, σε συνεχείς ερωτήσεις ενώ απάντησε ότι δεν είχε ποτέ τις φωτογραφίες της κόρης της σε site γνωριμιών.

Κατήγγειλε, τέλος, ότι όταν ο πατέρας της γνώρισε από κοντά τον τρίτο κατηγορούμενο (με τον οποίο η παθούσα διατηρούσε δεσμό) της είπε ότι “βάλε την σ’ ένα ταξί και καλούς απογόνους”.

 

News | Φεμινισμός | T-zine.gr | 21.12.2022

 

© T-zine.gr  με πληροφορίες από την ιστοσελίδα του News247.

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί