Μετάφραση για το T-zine.gr
Κατερίνα Ράιλυ.


Οι υποστηρικτές λένε ότι ο θάνατος δύο ακόμη τρανς γυναικών, δείχνει πόσο φρικαλέα είναι η κατάσταση της βίας εναντίον των τρανς ανθρώπων φέτος.

Η αστυνομία της Φιλαδέλφειας επιβεβαίωσε ότι το πτώμα της 25-χρονης μαύρης τρανς γυναίκας που βρέθηκε στις 11.50 μ.μ. ανήκει στην Μία Γιόν (φωτογραφία αριστερά), σύμφωνα με τοπικό τηλεοπτικό σταθμό.

Οι υποστηρικτές λένε ότι ο θάνατος δύο ακόμη τρανς γυναικών, δείχνει πόσο φρικαλέα είναι η κατάσταση της βίας εναντίον των τρανς ανθρώπων φέτος.

Οι υποστηρικτές λένε ότι ο θάνατος δύο ακόμη τρανς γυναικών, δείχνει πόσο φρικαλέα είναι η κατάσταση της βίας εναντίον των τρανς ανθρώπων φέτος.

Η Γιόν σύμφωνα με την αναφορά που δόθηκε, μαχαιρώθηκε έως θανάτου στην συνοικία Φράνκφορντ, βορειοανατολικά στο τετράγωνο 4800 της οδού Πενν. Η αστυνομία μετέφερε την Γιόν στο νοσοκομείο «Aria Health hospital»,όπου και διαπιστώθηκε επίσημα ο θάνατος της στις 12.21 π.μ. την Κυριακή. Δεν έχουν δοθεί στην δημοσιότητα περαιτέρω πληροφορίες.
Την ημέρα πριν το θάνατο της Γιόν, μια ακόμη μαύρη τρανς γυναίκα, η Βερόνικα Μπάνκς Κάνο (στη φωτογραφία δεξιά) βρέθηκε νεκρή στις 9.00 π.μ., ντυμένη, μέσα σε μια μπανιέρα στα ενοικιαζόμενα δωμάτια Ελ Μίο, στο τετράγωνο 3500 της οδού Ρούσβελτ, στο νότιο μέρος του Σαν Αντόνιο του Τέξας σύμφωνα με αναφορά τοπικής τηλεόρασης. Παρ’ όλο που δεν δόθηκαν επιπλέον πληροφορίες για πιθανό ύποπτο, κίνητρο ή αιτία θανάτου, η αστυνομία ανέφερε ότι ανακρίθηκαν πρόσωπα που διέμεναν στα ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Με το θάνατο της Γιόν και της Κάνο, ο αριθμός των βίαιων θανάτων τρανς ατόμων στις ΗΠΑ, ανέρχεται φέτος στους τέσσερις. Μια ακόμη τρανς γυναίκα, η Μόνικα Λοέρα, μια 43-χρονη Λατίνα, είχε βρεθεί νεκρή από πυροβολισμό στο κατώφλι της πόρτας της στις 22 Ιανουαρίου.

Η αστυνομία της Αριζόνα, σκότωσε τον Κέιντεν Κλάρκ, έναν 24-χρονο τρανς άνδρα με αυτισμό, μέσα στο σπίτι του στις 24 Φεβρουαρίου. Σε διεθνές συνέδριο με θέμα την αστυνομική βία, και βία κατά των τρανς, ο θάνατος του Κλάρκ ήταν η αφορμή να ερευνηθούν εις βάθος και να καταπολεμηθούν οι φόνοι των τρανς ανδρών.

Οι φόνοι αυτοί διαπράττονται σε μια περίοδο που μοιάζει πολιτικής επίθεσης εναντίον της τρανς κοινότητας. Περισσότερο από 36 νέοι νόμοι εις βάρους της τρανς κοινότητας, έχουν εφαρμοστεί σε 16 πολιτείες, σύμφωνα με μια νέα αναφορά από την Καμπάνια Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι υποστηρικτές προτείνουν, ότι με αυξημένη προβολή στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, η τρανσφοβική βία αυξάνεται, κυρίως ανάμεσα σε έγχρωμα τρανς άτομα χαμηλού εισοδήματος όλων των εθνικοτήτων.

Επιπλέον, οι υποστηρικτές αναφέρουν ότι η βία και το μίσος εναντίον των τρανς Αμερικανών, αποκαλύπτει τους τρόπους που τα μέσα ενημέρωσης εστιάζουν την προσοχή τους στη ζωή της πλούσιας λευκής, Ρεπουμπλικανής τρανς και πρώην Ολυμπιονίκης, Καίτλυν Τζένερ, αγνοώντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η πλειοψηφία της τρανς κοινότητας. Παρά το προνομιακό στάτους της Τζένερ, οι υπόλοιποι τρανς στο σύνολό τους είναι πολύ πιο πιθανόν να ζούνε στα όρια της φτώχειας ή να αντιμετωπίσουν άδικη ποινική δίωξη όταν έρθουν αντιμέτωποι με την αστυνομία ή τις δικαστικές αρχές.

Φέτος, η κάλυψη γεγονότων από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για τους θανάτους των τρανς ατόμων, γίνεται με μοχθηρό τρανσφοβικό τρόπο, πολλές φορές λανθασμένα, χωρίς να γίνονται διορθώσεις ακόμη και μετά από την δημοσιοποίηση της τρανς ταυτότητας του θύματος. Και στα 4 τρανς άτομα που σκοτώθηκαν φέτος, έγινε αναφορά σε αυτούς σε λάθος γένος και χρησιμοποιήθηκε το όνομα που είχε δοθεί στην γέννα τους, παρά τις επιθυμίες των ανθρώπων αυτών.

Η αστυνομία της Φιλαδέλφειας, προσφέρει αμοιβή $20,000 για πληροφορίες που μπορεί να οδηγήσουν στην σύλληψη και καταδίκη του δολοφόνου της Γιόν. Όσοι γνωρίζουν πληροφορίες, μπορούν να πάρουν τηλέφωνο στο τμήμα ανθρωποκτονιών στο 215-686-3334 or 911.

Μια φίλη της Κάνο, η Μπέθ Μπαλντέρας έχει δημιουργήσει ιστοσελίδα στο GoFundMepage για να συλλέξει δωρεές για αξιοπρεπή ταφή της Κάνο και για να υποστηρίξει την οικογένεια της σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

 

© T-zine.gr με πληροφορίες από Advocate 23/02/2016 | 5:42