Now Reading
ΗΠΑ: Η αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε τρανς άνδρα μέσα στο σπίτι του.

ΗΠΑ: Η αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε τρανς άνδρα μέσα στο σπίτι του.

Μετάφραση για το T-zine.gr
Κατερίνα Ράιλυ.


Δύο αστυνομικοί της Αριζόνα, των οποίων τα ονόματα δεν έχουν δοθεί στην δημοσιότητα ακόμη, πυροβόλησαν τον 24 χρονών τρανς άνδρα στο σπίτι του την Πέμπτη, σύμφωνα με αναφορά του ABC 15 Arizona. Ο Κέιντεν Κλάρκ από το Μέσα της Αριζόνα, είναι φέτος ο δεύτερος τρανς άνθρωπος που σκοτώθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Μόνικα Λοέρα ήταν η πρώτη.

Ακόμη και μετά την αποκάλυψη ότι ο Κλάρκ είναι τρανς άνδρας, τα τοπικά δελτία ειδήσεων, αναφέρονται επανειλημμένα στον Κλάρκ, σε λάθος γένος, προσδιορίζοντας τον ως «γυναίκα», και χρησιμοποιώντας το προηγούμενο θηλυκό του όνομα.

Ο Κέιντεν Κλάρκ
Ο Κέιντεν Κλάρκ

Ο Κλάρκ έπασχε από το σύνδρομο Άσπεργερ, μια μορφή αυτισμού η οποία οδηγεί σε έλλειψη κοινωνικών δεξιοτήτων και οδηγεί σε ένα μεγάλο εύρος μη τυπικών συμπεριφορών. Σύμφωνα με τα βίντεο στο YouTube και αναρτήσεις στο Facebook από φίλους που έχουν πλέον διαγραφεί ή οριστεί ως προσωπικά, ο Κλάρκ ήταν θύμα σωματικής και σεξουαλικής βίας όταν ήταν παιδί, πράγμα το οποίο τον τραυμάτισε ψυχολογικά και του δημιούργησε τάσεις αυτοκτονικού ιδεασμού.

Την Πέμπτη, η Χέδερ Άλλεν, ιδρύτρια του HALO Animal Rescue, μια οργάνωση στο Φοίνιξ όπου ο Τζέικομπς ήταν εθελοντής από την ηλικία των 13, κάλεσε την αστυνομία, και ζήτησε από αυτούς να διεξάγουν έναν έλεγχο για τη κατάσταση του Κλάρκ. Η Άλλεν πίστευε ότι ο Κλάρκ ήθελε να αυτοκτονήσει. Όταν η αστυνομία έφτασε στο σπίτι του Κλάρκ, παρόλο που «κρατούσαν συσκευές ηλεκτρικής ακινητοποίησης», τα λεγόμενα “stun guns”, όπως αναφέρει το ABC 15, αστυνομικοί άνοιξαν πυρ κατά του Κλάρκ.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο ντετέκτιβ Έστεμπαν Φλόρες, είπε ότι ο Κλάρκ φώναζε στους αστυνομικούς κρατώντας ένα μαχαίρι κουζίνας 30 εκατοστών, πράγμα το οποίο έκανε τους αστυνομικούς να αισθανθούν ότι «απειλούνται» και επέλεξαν να πυροβολήσουν μέχρι θανάτου τον Κλάρκ, αντί να τον καθηλώσουν με stun guns. Η αστυνομία δεν έχει αποκαλύψει ακόμη πόσα πυρά έπεσαν.

Το ABC 15 αναφέρει, ότι παρόλο που το περιστατικό δεν διευθετήθηκε χωρίς την χρήση βίας, ο ένας αστυνομικός «είχε εκπαιδευτεί για παρέμβαση σε κρίσιμες καταστάσεις». Και οι δύο αστυνομικοί έχουν ανατεθεί με ευθύνες γραφείου και προσεχώς θα γίνει έρευνα. Η αστυνομία του Μέσα, δεν ανταποκρίθηκε σε ερωτήματα σχετικά με το περιστατικό κατά την δημοσιοποίηση του.

«Έχω καταπληκτικά νέα. Η ασφάλειά μου θα καλύψει 100% της εγχείρησης μου για επαναπροσδιορισμό φύλου. Είμαι τόσο χαρούμενος. Είμαι σε έκσταση!» είπε ο Κλάρκ σε βίντεο του YouTube το οποίο είχε αναρτήσει στις 14 Δεκεμβρίου πέρσι στο λογαριασμό του, με το όνομα που είχε επιλέξει, Κέιντεν Κλάρκ. Στις αναρτήσεις τους στο Facebook, οι φίλοι του είπαν, ότι δεν γνωρίζανε γιατί καθυστέρησε ο Κλάρκ την Πέμπτη να επικοινωνήσει μαζί τους.

Ο Κλάρκ, έγινε πρωτοσέλιδο πέρσι όταν τον παρουσιάσανε στο Huffington Post, σε ένα βίντεο με τον σκύλο υπηρεσίας του, Σαμψών. Ο Κλάρκ εκπαίδευε τον Σαμψών για να βοηθηθεί όταν υπέφερε από τα συμπτώματα του συνδρόμου Άσπεργερ. Ο Κλάρκ ονόμασε αυτά τα συμπτώματα «meltdowns» δηλαδή «καταρρεύσεις» και τον οδηγούσαν στο να βλάψει τον εαυτό του, όπως για παράδειγμα το κτύπημα του κεφαλιού του στο τοίχο ή χτυπώντας τον εαυτό του.

ΗΠΑ: Η αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε τρανς άνδρα μέσα στο σπίτι του.

Το 2013, ο Κλάρκ έγινε γνωστός στα κοινωνικά μέσα, όταν είχε αναρτήσει ένα βίντεο με τίτλο «I Can’t Fight For My Dreams Any Longer» (Δεν μπορώ να παλέψω άλλο για τα όνειρά μου), στο οποίο περιέγραφε πόσο πληγωμένος ήταν συναισθηματικά όταν είχε απορριφτεί από το πρόγραμμα επαγγελματικής επανένταξης στο Γκλένταλ της Αριζόνα, σύμφωνα με δήλωση του Κλάρκ σε ομάδα υπεράσπισης που ονομάζεται Everyone Matters. Αρχικά είχαν δεχτεί τον Κλάρκ στο πρόγραμμα αυτό, το οποίο θα τον βοηθούσε να φοιτήσει στο κολλέγιο, αλλά μετά τον απέρριψαν σύμφωνα με αυτό που περιέγραψε ως διάκριση βάση αναπηρίας:

Δείτε Επίσης

«Σήμερα, με ενημέρωσαν ότι το VR θα λήξει την υπόθεσή μου εξαιτίας του γεγονότος ότι»: «Δεν πιστεύουμε ότι θα είσαι επιτυχής σε αυτόν τον τομέα,» είπε ο Κλάρκ στη δήλωση του. Προφανώς είχα πετύχει στις εξετάσεις μου.» Ρώτησα γιατί; Αυτή είπε: «εξαιτίας των προβλημάτων σου». Εγώ είπα, «Εννοείς αναπηρία λόγω του συναισθηματικού, σεξουαλικού και σωματικού τραύματος που έχω υποστεί;» Αυτή είπε: «ναι, φαίνεται πως έχεις ακόμα θέματα με αυτό».

«Άρα, βασικά δεν με δέχτηκαν λόγω της αναπηρίας μου. Τώρα έχει κλείσει η υπόθεσή μου λόγω της παιδικής μου ηλικίας. Εξαιτίας της διάγνωσής μου, με απορρίπτουν παντού. Είμαι στιγματισμένος. Δεν είμαι περιφρονητικός επειδή απλά κάθομαι εκεί προσπαθώντας να επεξεργαστώ και να κατανοήσω τις οδηγίες σου, αλλά συμπεριφέρομαι έτσι λόγω της ακουστικής διαταραχής μου, η οποία συσχετίζεται με το σύνδρομο Άσπεργερ. Είμαι αποφασισμένος. Εργάζομαι σκληρά και δεν θα τα παρατήσω.»

Οι φίλοι του, περιγράφουν τον Κλάρκ ως ασυνήθιστα προικισμένο στην εκπαίδευση των ζώων. Παρόλο που και η ίδια η μάνα του αναφέρθηκε σε αυτόν σε λάθος γένος, είπε στο New York Daily News ότι ο Κλάρκ ήταν γενναιόδωρος άνθρωπος, ο οποίος δώριζε Χριστουγεννιάτικα δέντρα σε ανθρώπους που είχαν ανάγκη, παρά το χαμηλό του εισόδημα.

 

© T-zine.gr με πληροφορίες από Advocate  06/02/2016 | 8:26

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί