Η Hallquist είναι η πρώτη τρανς γυναίκα υποψήφια για Κυβερνήτρια εκπροσωπόντας ένα μεγάλο κόμμα στις ΗΠΑ.

ΗΠΑ: Η Christine Hallquist, τρανς γυναίκα και υποψήφια με το κόμμα των Δημοκρατικών για Κυβερνήτρια στο Βερμόντ

ΗΠΑ: Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2018 | 13:50

Μετάφραση: Κ. Μελικέρτης | T-zine.gr

Trans News

ΗΠΑ: Η Christine Hallquist, τρανς γυναίκα και υποψήφια με το κόμμα των Δημοκρατικών για Κυβερνήτρια στο Βερμόντ

Η Hallquist είναι η πρώτη τρανς γυναίκα υποψήφια για Κυβερνήτρια εκπροσωπώντας ένα μεγάλο κόμμα στις ΗΠΑ.

Η Christine Hallquist στο Βερμόντ έγραψε ιστορία την Τρίτη όπου έγινε η πρώτη τρανς γυναίκα που κέρδισε την υποψηφιότητα για Κυβερνήτρια εκπροσωπώντας ένα μεγάλο κόμμα στις ΗΠΑ.

Με το 79% της εκλογικής περιφέρειας να συμμετάσχει, η Hallquist έλαβε το 48% των ψήφων στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών, καθιστώντας την υποψήφια του κόμματος, αναφέρει το The New York Times. Ο κοντινότερος ανταγωνιστής της, ο James Ehlers, είχε 22%. Δεν υπάρχει κάποια πρόβλεψη για επανάληψη των εκλογών, οπότε αυτό σημαίνει ότι η Hallquist, πρώην Διευθύντρια του Ηλεκτρικού Συνεταιρισμού του Βερμόντ, θα αντιμετωπίσει τον Ρεπουμπλικανό Phil Scott το Νοέμβριο.

Σε μια συνέντευξή του Advocate που δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα, η Hallquist ανέφερε ότι οι προτεραιότητές της περιλαμβάνουν την καταπολέμηση της φτώχειας και την ενθάρρυνση της οικονομικής ανάπτυξης στις αγροτικές περιοχές του κράτους, την προώθηση της ανανεώσιμης ενέργειας και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, την αύξηση του κατώτατου μισθού, την θέσπιση οικογενειακής άδειας, την υγειονομική περίθαλψη, καθώς και την ανανέωση της χρηματοδότησης στη δομή του σχολείου, ενώ ταυτόχρονα αντιστέκεται στις προσπάθειες ιδιωτικοποίησης των σχολείων και διασφαλίζει ότι κάθε παιδί θα λαμβάνει ποιοτική δημόσια εκπαίδευση – και θα πάρει περαιτέρω μέτρα για την ενίσχυση της LGBTQ κοινότητας στο Βερμόντ, μία Πολιτεία που έχει τις ισχυρότερες προστασίες των πολιτικών δικαιωμάτων των LGBTQ ανθρώπων.

Αποφάσισε να βάλει υποψηφιότητα, όπως δήλωσε, επειδή το Βερμόντ, όπου οι κάτοικοι εργάζονται συλλογικά για να λύσουν προβλήματα, είναι «εν μέσω μιας κρίσης ταυτότητας». «Ο κυβερνήτης μας έχει επικεντρώσει την πολιτική του στη διαίρεση και όχι στην ενότητα και την αλληλεγγύη», εξήγησε. «Δεν μπορώ να κάθομαι και να τον παρακολουθώ».

Η Hallquist, η οποία γνωστοποίησε ότι είναι τρανς γυναίκα πριν από τρία χρόνια, καθιστώντας την, την πρώτη διευθύντρια επιχείρησης στις ΗΠΑ όπου βρισκόταν σε διαδικασία μετάβασης, εντάχθηκε μαζί με άλλους δύο υποψηφίους που έγραψαν ιστορία: τον Jared Polis του Κολοράντο, ο δεύτερος ανοιχτά ομοφυλόφιλος που κέρδισε την υποψηφιότητα ενός μεγάλου κόμματος για την θέση του κυβερνήτη και την Lupe Valdez του Τέξας, την πρώτη λεσβία που κατάφερε να ξεχωρίσει. Η κυβερνήτρια του Όρεγκον, Kate Brown, η οποία είναι ανοικτά αμφιφυλόφιλη, ήταν η πρώτη κυβερνήτρια που εκλέχτηκε από τον πληθυσμό της LGBTQ κοινότητας και θέτει υποψηφιότητα και για φέτος και είναι όλες και όλοι Δημοκρατικοί.

Η Hallquist είχε την στήριξη του LGBTQ Victory Fund, το οποίο χαιρέτισε το επίτευγμά της. «Η νίκη της Cristine είναι μια καθοριστική στιγμή για το κίνημα της ισότητας των τρανς ανθρώπων και είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτη δεδομένου ότι είναι λίγοι εκλεγμένοι τρανς πολιτικοί σε οποιοδήποτε κυβερνητικό επίπεδο», δήλωσε σε δελτίο τύπου η Πρόεδρος και Διευθύντρια της Victory Fund, Annise Parker. «Πολλοί πίστευαν ότι είναι αδιανόητο μια τρανς υποψήφια για τη θέση της κυβερνήτριας, όπως η Cristine, να εκλεχτεί τόσο σύντομα. Ωστόσο, οι ψηφοφόροι του Βερμόντ επέλεξαν την Cristine όχι λόγω της ταυτότητας φύλου της, αλλά επειδή είναι μια ανοιχτή και αυθεντική υποψήφια με μακρά ιστορία υπηρεσίας στο κράτος και η οποία μιλάει στα θέματα που είναι πιο σημαντικά για τους ψηφοφόρους. Η επιχειρηματική εμπειρία και το προοδευτικό όραμα της Hallquist για το Βερμόντ σημαίνει ότι είναι η τέλεια επιλογή για τη θέση ώστε να αντιμετωπίσει τον Κυβερνήτη Scott», συνεχίζει η Parker.

Αν η Hallquist κερδίσει τον Νοέμβριο, θα είναι η πρώτη εκλεγμένη τρανς γυναίκα στις ΗΠΑ, υπογραμμίζει το Victory Fund. Υπάρχουν 13 γνωστοί τρανς άνθρωποι σε εκλεγμένα γραφεία και το Victory Fund έχει υποστηρίξει επτά τρανς υποψηφίους, συμπεριλαμβανομένου της Hallquist, σε αυτόν τον κύκλο εκλογών.

Επίσης, υποστηρίχθηκε από το Εθνικό Κέντρο για το Ταμείο Δράσης για την Ισότητα των Τρανς. «Όταν ξεκίνησα πριν από 15 χρόνια από την NCTE, ήξερα ότι οι τρανς άνθρωποι θα μπορούσαν και θα έπρεπε να οδηγήσουν τη χώρα αυτή σε ένα μέλλον πιο δίκαιο και βιώσιμο», ανέφερε σε μια δήλωση της η εκτελεστική διευθύντρια της NCTE Mara Keisling. «Αλλά η ιστορική σημασία της πρωταρχικής νίκης της Christine δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί. Η αποστολή μας ως οργάνωση έχει βαθιές ρίζες στην τοποθέτηση των τρανς ανθρώπων στο κέντρο της κοινωνίας και η υποψηφιότητα της Christine είναι ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός σε αυτόν τον αγώνα. Εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή συγχαρητήρια μας στην Christine και την οικογένειά της και ελπίζουμε ότι κάθε πολίτης στο Βερμόντ ξέρει ότι είναι η κυβερνήτρια που χρειάζεται η Πολιτεία. Το Εθνικό Κέντρο για το Ταμείο Δράσης για την Ισότητα των Τρανς θα συνεχίσει να εργάζεται σκληρά για τη νίκη της Christine».

Η Christine Hallquist

Συγχαρητήρια ήρθαν και από τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Εθνικής Επιτροπής Tom Perez. «Το DNC είναι υπερήφανο που συγχαίρει την Christine Hallquist, την Δημοκρατική υποψήφια του Βερμόντ για Κυβερνήτρια και την πρώτη τρανς υποψήφια της χώρας, μαζί με όλους τους δημοκρατικούς υποψηφίους του Green Mountain State», δήλωσε. «Η ιστορική νίκη της Christine απόψε είναι μια έμπνευση για τους LGBTQ ανθρώπους παγκοσμίως και είμαστε ενθουσιασμένοι που την στηρίζετε αλλά και για ολόκληρη τη λίστα των Δημοκρατικών υποψηφίων στο Βερμόντ. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Cristine και οι ακόλουθοι υποψήφιοι θα συμμετάσχουν τον Νοέμβριο σε έναν αγώνα για τις αξίες μας και θα υπηρετήσουν ως αφοσιωμένοι υποστηρικτές για τις εργαζόμενες οικογένειες του Βερμόντ. Οι ψηφοφόροι του Βερμόντ γνωρίζουν ότι οι Δημοκρατικοί τους στηρίζουν και μοιράζονται τις αξίες τους και είναι έτοιμοι να οργανωθούν και να λάβουν περισσότερες θέσεις αυτό το Νοέμβριο».

Το Trans United Fund και το Working Families Party επίσης σε δηλώσεις τους χαιρέτησαν αυτή τη νίκη. «Με την πρωταρχική νίκη στις προκριματικές εκλογές, η Christine έκανε ένα τεράστιο βήμα πιο κοντά στο να γίνει η πρώτη τρανς κυβερνήτρια στην ιστορία των Η.Π.Α», δήλωσε η Daye Pope, διευθύντρια διοργάνωσης της Trans United Fund, μια εθνική πολιτική ομάδα για τα δικαιώματα των τρανς ανθρώπων. «Απόψε δείχνει ότι το Βερμόντ – και η χώρα – είναι έτοιμη να ψηφίσει τρανς και μη δυαδικούς υποψηφίους που νοιάζονται για τους ανθρώπους και μπορούν να κάνουν πράγματα. Στην αποστολή μας για την υποστήριξη των τρανς και μη δυαδικών ανθρώπων στην πολιτική δύναμη σε όλη τη χώρα, η Christine είναι νικήτρια και είμαστε υπερήφανοι που την στηρίζουμε».

«Η αποψινή νίκη είναι η θετική απόδειξη ότι η ατζέντα της Christine για την αύξηση των μισθών, τη χρηματοδότηση δημόσιων σχολείων και την επέκταση των ευκαιριών στον αγροτικό τομέα για τους πολίτες στο Βερμόντ αντηχεί σε ολόκληρη την πολιτεία», πρόσθεσε η Georgia Hollister Isman του Working Families Party, εθνικός οργανισμός που υποστηρίζει προοδευτικούς υποψηφίους. «Η Hallquist είναι μια προοδευτική νικήτρια που χρειάζεται το Βερμόντ και είμαστε περήφανοι που υποστηρίζουμε την ιστορική υποψηφιότητά της».

 

© T-zine.gr με πληροφορίες από  Advocate