Ιρλανδικό πανεπιστήμιο μετατρέπει τις τουαλέτες του σε ουδετέρου φύλου ώστε να είναι πιο φιλικές για τους τρανς ανθρώπους

Ιρλανδία: Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018 | 10:07

Aidan Lonergan | Irish Post.
Μετάφραση: Τζένη Πατεράκη | T-zine.gr

Trans News

Ιρλανδικό πανεπιστήμιο μετατρέπει τις τουαλέτες του σε ουδετέρου φύλου ώστε να είναι πιο φιλικές για τους τρανς ανθρώπους.

Όπως έγινε γνωστό το Πανεπιστημιακό Κολέγιο του Δουβλίνου (UCD) έχει ήδη επανασχεδιάσει πάνω από 170 τουαλέτες που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις του ώστε να είναι ουδέτερες ως προς το φύλο.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι αυτή η πολιτική επαναταξινόμησης σκοπό έχει οι εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου να είναι πιο φιλικές προς τα τρανς, τα φυλοδιαφορετικά και τα πρόσωπα ρευστού φύλου, είτε αυτά σπουδάζουν, είτε ανήκουν στο προσωπικό.

Επιπρόσθετα, το UCD στο μέλλον θα κατασκευάσει αποδυτήρια για τους τρανς ανθρώπους στο αθλητικό κέντρο του Belfield, ενώ θα επιτρέπει στα ενδιαφερόμενα πρόσωπα που επιθυμούν να μεταβάλλουν τα έγγραφά τους στους καταλόγους του δίχως την προϋπόθεση να έχουν αλλάξει συνολικά τα έγγραφά τους, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι το πρώτο πανεπιστήμιο στο Δουβλίνο που ακολουθεί ανάλογες πολιτικές.

Έχει προηγηθεί το Πανεπιστήμιο της Πόλης του Δουβλίνου (DCU) καθώς και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Δουβλίνου (DIT) που έχουν ήδη επανασχεδιάσει έναν αριθμό από τουαλέτες καθώς και αποδυτήρια.

Το ταξίδι της ζωής μου

 

© T-zine.gr με πληροφορίες από  Irish Post.