Μετάφραση για το transs.gr
* Αφροδίτη Παπαγεωργίου


Η Aiden Katri, 19χρονη τρανς γυναίκα καταδικάστηκε σε 7ήμερη κράτηση σε στρατιωτική φυλακή για άρνηση στράτευσης στον Ισραηλινό στρατό. Αυτό που θα πρέπει να σημειωθεί είναι πως η Katri, κρατείται στις αντρικές στρατιωτικές φυλακές, όπου βρίσκεται με το ρίσκο στιγματισμού αλλά κυρίως κακοποίησης.

Ισραήλ: 19χρονη τρανς γυναίκα, αρνήτρια στράτευσης, κρατούμενη στις αντρικές στρατιωτικές φυλακές.

Αυτή η εξέλιξη έρχεται λίγο μετά την φυλάκιση της επίσης 19χρονης Tair Kaminer, που βρίσκεται ήδη 45 ημέρες κρατούμενη στις στρατιωτικές φυλακές της χώρας για τέταρτη φορά. Αυτή ήταν η τελική απόφαση του δικαστηρίου και η Tair θα κρατηθεί ακόμη 20 ημέρες στις στρατιωτικές φυλακές.

Σε δήλωσή της η Aiden Katri, είπε: «Αρνούμαι να συμμετέχω σε έναν μηχανισμό που υπαγορεύει «μάτσο» συμπεριφορές όπως η επιθετικότητα και η βία, που αποτελεί το εισιτήριο εισόδου στις κοινωνικές ελίτ.

Ως άνθρωπος που πιστεύω στην ισότητα των φύλων, δεν μπορώ να παραβλέψω την ανισότητα σε άλλα θέματα. Άραβες και Εβραίοι ζουν σε αυτήν την χώρα ως διαφορετικές τάξεις. Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι ζουν κάτω από διαφορετικά νομικά συστήματα. Θα ήταν εξωφρενικό να αγωνίζομαι για δικαιοσύνη μέσα σε συμφραζόμενα αδικίας. Αγωνίζομαι κατά της καταπίεσης που δέχομαι – της καταπίεσης λόγω ταυτότητας φύλου ως τρανς γυναίκα και της εθνικές καταπίεσής μου ως Mizrahi Εβραία (μειονότητα Εβραίων που προέρχονται από άλλες μουσουλμανικές χώρες, που ακολουθούν τις παραδόσεις του σεφραδισμού περισσότερα εδώ) και εάν κλείσω τα μάτια στην καταπίεση που δέχονται άλλοι συνάνθρωποί μου, αυτό θα ήταν υποκρισία».

Μπορείτε να δείτε την πλήρη δήλωση της Aiden Katri εδώ.

Επίσης εάν θέλετε να στείλετε e-mail διαμαρτυρίας στις Ισραηλινές αρχές μπορείτε να το κάνετε εδώ.

 

© T-zine.gr με πληροφορίες από Wri-irg 31/03/2016 | –:–