Now Reading
Jeanette Schmid : Η αξιοσημείωτη πορεία μίας τρανς show woman

Jeanette Schmid : Η αξιοσημείωτη πορεία μίας τρανς show woman

Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2018 | 13:30

Μετάφραση: Άννα Αποστολοπούλου | Trans News | Ιστορία | T-zine.gr

 

H Ζανέτ Σχμιντ υπήρξε μια παγκοσμίως αναγνωρισμένη show woman ξεκινώντας την καριέρα της από το Βερολίνο το 1943.

Jeanette Schmid : Η αξιοσημείωτη πορεία μίας τρανς show woman

Jeanette Schmid : Η αξιοσημείωτη πορεία μία τρανς show woman.

Eίχε παρουσιάσει τα ταλέντα της σε όλο τον κόσμο ακόμη και στα παλάτια του Σάχη και λίγο πριν πεθάνει, το 2004, τιμήθηκε για την συνολική προσφορά της προς την τέχνη, από την Αυστρία, με το «Decoration of Merit in Gold»

Η Σχιμτ ήταν τρανς γυναίκα και είχε γεννηθεί στις 6 Νοέμβρη του 1924, ως Rudolf Schmid στην πόλη Volary (τώρα η πόλη αυτή είναι ενταγμένη στην Δημοκρατία της Τσεχίας).

Το 1941 αναγκάστηκε να στρατολογηθεί στην Wehrmacht, στις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις σε ηλικίας μόλις 17 ετών και υπηρέτησε από την αρχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, στο Udine της Ιταλίας. Εκεί η Ζανέτ αρρώστησε μαζί με άλλους στρατιώτες, από τυφοειδή πυρετό και λίγο αργότερα απολύθηκε και βρέθηκε για θεραπεία της ασθένειάς της στο Μόναχο.

Όταν θεραπεύτηκε η οικογένειά της δεν ήθελε σχέσεις μαζί της κι εκείνη προσπάθησε να εργαστεί σε εργοστάσια είτε και σε άλλες καθημερινές εργασίες μα μόλις μάθαιναν για την θεραπευμένη πλέον αρρώστια της δεν την προσλάβαιναν.

Αναγκάστηκε να προσληφθεί σε ένα κακής φήμης καμπαρέ του Μονάχου σαν βοηθός σερβιτόρου. Αλλά από τον στρατό ήδη, είχε ήδη αρχίσει να αντιλαμβάνεται την ταυτότητα φύλου της, ενώ αργότερα άρχισε να κάνει διάφορες μικρές εμφανίσεις ανάμεσα στο πρόγραμμα με γυναικεία εμφάνιση και μιμήσεις σε διάφορες σταρ της εποχής.

Χόρευε και τραγουδούσε υπέροχα. Αυτό ήταν! Η Ζανέτ βρήκε τον πραγματικό, αληθινό εαυτό της! Αναγεννήθηκε ως άνθρωπος και η Ζανέτ στη συνέχεια προχώρησε το 1964 σε επέμβαση επαναπροσδιορισμού φύλου στη κλινική του Dr Μπιρού.

Για δεκαπέντε χρόνια έζησε στην Αίγυπτο χαρίζοντας την τέχνη της στο κοινό των αραβικών χωρών που την λάτρευε. Όμως, ο Πρόεδρος Νάσερ όταν έδιωξε από την χώρα όλους τους ξένους εκδιώχθηκε και η Ζανέτ, μάλιστα δεσμεύτηκε από την τότε Αιγυπτιακή κυβέρνηση όλη η κινητή και ακίνητη περιουσία της!

Η Ζανέτ έρχεται στην Ευρώπη και αρχίζει από το μηδέν πάλι. Ήταν πλέον 40 χρονών αλλά κατάφερε να ανασυντάξει από την αρχή το κοινό της και μέχρι τα 80 που πέθανε γύρισε όλη την γη παρουσιάζοντας τα περίφημα προγράμματά της.

Η ίδια είχε πει ότι όταν βρέθηκε στο παλάτι του Σάχη έφτιαξε ειδικά φορέματα ενώ η τεχνική στην αναπνοή που οδηγούσε τη φωνή της ξεπερνούσε σε οκτάβες και αυτή της Ίμα Σουμάκ (Yma Sumac).

Η Ζανέτ έζησε μια δύσκολη και παραμυθένια ζωή που έλεγε ότι τις αγαπά και τις δυο το ίδιο. Εκείνο που την πονούσε πάντα ήταν η άρνηση της οικογένειάς της να την δεχτεί.

Δείτε Επίσης

Πέθανε από καρδιά 9 Μαρτίου 2005.

 

 

 

 

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter

 

© T-zine.gr με πληροφορίες από Rogues and Vagabonds & The Stage

 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί