«Καμπανάκι» της Διεθνούς Αμνηστίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017 | 11:10

Η ετήσια Έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα σε όλον τον κόσμο, αναδεικνύει ανησυχητικά «σημάδια». Όπως υπογραμμίζεται, η στάση των ΗΠΑ, της ΕΕ και άλλων κρατών «πυροδοτεί μια παγκόσμια οπισθοδρόμηση εις βάρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και αποδυναμώνει τρομακτικά την παγκόσμια αντίδραση σε μαζικές θηριωδίες». Η Έκθεση καταγράφει εγκλήματα πολέμου σε τουλάχιστον 32 χώρες μέσα στο 2016.

«Καμπανάκι» της Διεθνούς Αμνηστίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Η Έκθεση, με τίτλο «The State of the World’s Human Rights», αποτελεί την πιο περιεκτική ανάλυση της κατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλον τον κόσμο, καλύπτοντας 159 χώρες.

Μέσω της Έκθεσης, η Διεθνής Αμνηστία προειδοποιεί ότι οι επιπτώσεις της ρητορικής του «εμείς εναντίον αυτών», η οποία καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την πολιτική ατζέντα στην Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες και αλλού, πυροδοτεί μια παγκόσμια οπισθοδρόμηση εις βάρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και αποδυναμώνει τρομακτικά την παγκόσμια αντίδραση σε μαζικές θηριωδίες.

Σχετικά με την Ελλάδα και την προσφυγική κρίση, η Έκθεση τονίζει ότι «χιλιάδες πρόσφυγες εγκλωβισμένοι στα ελληνικά νησιά και χιλιάδες στην ηπειρωτική χώρα σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης» λόγω της συμφωνίας ανάμεσα σε Ευρωπαϊκή Ένωση και Τουρκία, προσθέτοντας πως «επειδή τα ανθρώπινα δεν είναι διαπραγματεύσιμα, όλες και όλοι μαζί πρέπει να διεκδικήσουμε  κατά γράμμα την τήρησή τους από τις κυβερνήσεις».

Διαβάστε ολόκληρη την Έκθεση εδώ.

 

T-zine.gr με πληροφορίες από ThePressProject και Διεθνή Αμνηστία