Now Reading
Καίσαρας, από την ομάδα Μήδεια στο θέατρο Δρόμος | “Μια πειραγμένη #meToo non binary version”.

Καίσαρας, από την ομάδα Μήδεια στο θέατρο Δρόμος | “Μια πειραγμένη #meToo non binary version”.

Η θεατρική ομάδα Μήδεια παρουσιάζει το έργο Καίσαρας, βασισμένο στό εμβληματικό έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ “Ιούλιος Καίσαρας”, σε σκηνοθεσία Εμμανουήλ Γ. Μαύρου, στο θέατρο Δρόμος.

Καίσαρας, από την ομάδα Μήδεια στο θέατρο Δρόμος | “Μια πειραγμένη #meToo non binary version”.

Συνωμοσία για μια δολοφονία, πολιτική ρητορική, διαφθορά, ψεύδη κι ένας διχαστικός αγώνας για τη κατάκτηση της εξουσίας. Η Αρχαία Ρώμη δεν ένιωσε ποτέ μόνη, από τότε μέχρι στο σήμερα και είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.

Όταν η Κάσσια και ο Βρούτος συνειδητοποιούν πως η κραταιότατη Καίσαρας αποτελεί πολιτική απειλή για την αγαπημένη τους χώρα, τότε υπάρχει μόνο μία λύση. Η συγκέντρωση τρομερής δύναμης σε ένα μόνο πρόσωπο και η συνεχής αυξανόμενη επιρροή στην πολιτική ζωή της Ρώμης της Νέας Μεγάλης Ιταλίας που έδειχνε μια πορεία προς την απόλυτη μοναρχία, ήταν η αιτία να σχεδιαστεί μια δολοφονία από επιφανείς προσωπικότητες της πολιτικής ζωής.

Για την δημοκρατία ή όχι; Ή μήπως ο υπερβάλλων ζήλος για την δημοκρατία οδηγεί σε εμφύλιες συρράξεις; Μήπως όλα έχουν ως στόχο την κατάληψη της εξουσίας, δόξας και χρήματος και ποιος είναι τότε ο ρόλος των πολιτών;

Στην πρωτεύουσα της Νέας Μεγάλης Ιταλίας την Ρώμη για τέταρτη συνεχόμενη φορά έλαβε ισχυρή εντολή η κυβερνώσα παράταξη, συντρίβοντας την αντίπαλη παράταξη του Πομπήιου με νέα αρχηγό, η οποία συνεχίζει επάξια τον δρόμο που χάραξε η οικογένειά της. Η κραταιότατη Καίσαρας συγκεντρώνοντας όλες τις εξουσίες πάνω της, οδηγεί μια ομάδα συγκλητικών, της οποίας μέλη αποτελούν η Κάσσια και ο Βρούτος, να οργανώσουν τη δολοφονία της, με το φόβο πως θα γίνει απόλυτη μονάρχης της Ρώμης και αυτοκράτειρα του κόσμου καταλύοντας την σύγκλητο και συνάμα την “δημοκρατία”.

Η κραταιότατη Καίσαρας παρά τις προειδοποιήσεις που είχε λάβει, παραβρίσκεται στο Καπιτώλιο την ημέρα που οι ομάδα των συνωμοτών σκοπεύει να την δολοφονήσει και το πράττει κατά την διάρκεια της τακτικής συνέλευσης της συγκλήτου. Ο Βρούτος ανεβαίνει στο βήμα για να καθησυχάσει το οργισμένο πλήθος και προς στιγμή το καταφέρνει να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους ήταν αναγκαίο κακό για την ασφάλεια του κράτους η δολοφονία της πανίσχυρης Καίσαρα.

Το πλήθος φαίνεται να ηρεμεί μέχρι τη στιγμή που στο βήμα ανεβαίνει ο Μάρκος Αντώνιος, και αντικρούει ένα προς ένα τα επιχειρήματα του Βρούτου. Ο εύπιστος λαός εκεί που ζητωκραύγαζε για το τέλος της τυραννίας ξεσηκώνεται ξανά, αυτή την φορά κατά των συνωμοτών, με αποτέλεσμα την εμφύλια σύρραξη.

 

“Η αλήθεια είναι ότι πηγαίνοντας στο Θέατρο για την παράσταση είχαμε σοβαρές επιφυλάξεις για το πώς μπορεί να είναι μια πειραγμένη #meToo non binary version για black box theatre ενός από τα πιο κλασσικά σεξπηρικά έργα. Πάντα έχεις ένα φόβο μπροστά στο άγνωστο σε τέτοιες περιπτώσεις. Μισή ώρα μετά την έναρξη όλα τα παραπάνω είχαν πάει περίπατο μπροστά στη νεανική ορμή και την ενέργεια με την οποία τα μέλη της ομάδας Μήδεια, με την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Εμμανουήλ Μαύρου, υποστήριζαν το ριψοκίνδυνο εγχείρημά τους.”
— Τάσος Δερτιλής — grandmagazine.gr

 

Το τρέιλερ της παράστασης.

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Συγγραφέας: Ουίλλιαμ Σαίξπηρ
Μετάφραση – Διασκευή – Σκηνοθεσία: Εμμανουήλ Γ. Μαύρος
Β. Σκηνοθέτη: Ήρα Δαμίγου
Σκηνικά – Art Director: Ρένα Σανταμούρη με την RS Architecture + Design Studio
Κουστούμια: Μάγδα Καλορίτη
Μουσική: Δημήτρης Ευαγγελινός
Φωτισμοί: Χριστίνα Φυλακτοπούλου
Μουσική Επιμέλεια & Ηχητικός Σχεδιασμός: Εμμανουήλ Γ. Μαύρος
Φωτογράφιση: Χριστίνα Φυλακτοπούλου
Post Production & Editing: Λάζαρος Αγγουράς
Σκηνοθέτης Trailer & Εξωτερικών Γυρισμάτων: Εμμανουήλ Γ. Μαύρος
Δ/νση Φωτογραφίας Εξωτερικών Γυρισμάτων: Πάνος Μπέσης
Δ/νση Φωτογραφίας Εσωτερικών Γυρισμάτων: Τάκης Μακρόπουλος
Επικοινωνία: Ειρήνη Λαγουρού
Studio Γυρισμάτων: EarthView
Παραγωγή: Medea Pictures

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ (με αλφαβητική σειρά):

Ήρα Δαμίγου, Πάνος Ιωαννίδης, Γιώργος Λιάκος, Θοδωρής Λουφόπουλος, Δάφνη Μαρκάκη, Σάββας Πογιατζής

ΠΟΛΙΤΕΣ: Η Θεατρική Ομάδα ΑΙΘΟΥΣΑ 10 με τους: Ιωάννα Βαργιανίτη, Ευαγγελία Δημητροπούλου, Αγγελική Κυρκοπούλου, Μαρίτα Κωστοπούλου, Σωτήρης Μαντζανάς, Γιάννης Παγουλάτος, Μαριάννα Πονηράκη, Θάνος Τσιάπλας, Αναστασία Χατζηρόδου

Δείτε Επίσης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ οι: Μάνος Ζούρας και Ναταλία Βογιατζόγλου

Διάρκεια: 120′

Παραστάσεις: 1 έως 9 Απριλίου
Εισιτήρια –> εδώ.

 

– Από την ιστοσελίδα του Θεάτρου Δρόμος

 

 

 

© T-zine.gr

– Ακολουθείστε την ιστοσελίδα στο facebook του t-zine.

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί