Now Reading
Καπουτζίδης: Για κάποιους, όσο κι αν δουλέψεις, θα είσαι πάντα πολίτης β’ κατηγορίας- Τι απαντά στον Κούγια

Καπουτζίδης: Για κάποιους, όσο κι αν δουλέψεις, θα είσαι πάντα πολίτης β’ κατηγορίας- Τι απαντά στον Κούγια

Ο Γιώργος Καπουτζίδης δήλωσε ότι δεν εξεπλάγη με τα όσα είπε εναντίον του ο Αλέξης Κούγιας, ενώ δήλωσε έτοιμος να πάει στα δικαστήρια, αν χρειαστεί.

 

Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

«Δεν ξαφνιάστηκα, τα περίμενα αυτά τα πράγματα. Οι ομοφυλόφιλοι πολίτες τα έχουμε συνηθίσει αυτά, τα ζούμε από πολύ μικροί», δήλωσε ο σεναριογράφος και ηθοποιός στην ΕΡΤ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ανακοίνωση του δικηγόρου, στην οποία ανέφερε ότι επιφυλάσσει «ιδιαίτερη μεταχείριση στα δικαστήρια» για τον κ. Καπουτζίδη.

«Είμαι πάρα πολύ προετοιμασμένος, έχω μιλήσει με δικηγόρο κι αν χρειαστεί να πάμε στα δικαστήρια, ας πάμε», δήλωσε ο κ. Καπουτζίδης.

«Κανένας δεν κάνει σημαία την ιδιαιτερότητά του. Τουλάχιστον δεν μπήκε ποτέ κανένα παιδάκι 9-10 ετών με μια σημαία στην τάξη του, μπαίνει χαρούμενο να κάνει μάθημα και κάποια άλλα παιδιά το δείχνουν με το δάχτυλο. Και εκεί ξεκινά μια διαδικασία να κρύβεται, να φοβάται και καμιά φορά να νιώθει ότι απειλείται, να σκέφτεται να αλλάξει δρόμο για το σχολείο», συνέχισε ο κ. Καπουτζίδης.

«Είμαι ένας άνθρωπος που έχει περάσει αυτή τη διαδικασία και πάρα πολλοί άνθρωποι την έχουν περάσει. Και να που έχω βγει δυνατός από αυτήν και αισθάνομαι καλά, δεν κρύβομαι, δεν φοβάμαι και είμαι ευτυχισμένος», συμπλήρωσε.

Ο ηθοποιός και σεναριογράφος εξήγησε ότι αντέδρασε επειδή «αμφισβήτησε τη δική μου ευτυχία». «Γιατί είπε ότι ο μόνος δρόμος για να γίνει κάποιος ευτυχισμένος είναι η σπουδή, η μελέτη, η σκληρή εργασία και η δημιουργία μιας οικογένειας και η ρομαντική αγάπη για το άλλο φύλο. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει ένας μόνο δρόμος για την ευτυχία. Είμαστε 7 δισεκατομμύρια άνθρωποι και υπάρχουν 7 δισεκατομμύρια διαδρομές για όλους μας», συμπλήρωσε.

Ο κ. Καπουτζίδης σημείωσε ότι ακολούθησε αυτή τη διαδρομή, πέρασε στη Νομική Θεσσαλονίκης με υψηλή βαθμολογία- «όχι έχοντας την ιδιαιτερότητά μου ως σημαία, δεν πήγα στο εξεταστικό κέντρο και είπα “είμαι γκέι, βάλτε με στη σχολή που θέλω”»- αλλά με σκληρή δουλειά.

«Αλλά για κάποιους, όσο κι αν δουλέψεις, μελετήσεις, παλέψεις, θα είσαι πάντα πολίτης δεύτερης κατηγορίας. Άρα, δεν είμαι εγώ που κάνω σημαία την ιδιαιτερότητά μου, αλλά κάποιοι άλλοι που την ιδιαιτερότητά μου, αυτό που είμαι, το θεωρούν βαρίδι. Το θεωρούν ντροπή, μαύρη σημαία. Και είμαι εδώ για να πω ότι δεν είναι βαρίδι, ντροπή, μαύρη σημαία», τόνισε.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης αναφέρθηκε και στον όρο «φυσιολογικό» που χρησιμοποίησε ο Αλέξης Κούγιας στην ανακοίνωσή του.

«Κι εγώ είμαι ένα παιδί φυσιολογικής οικογένειας», σημείωσε, ενώ ευχαρίστησε όλες αυτές τις «“φυσιολογικές” οικογένειες και τους γονείς που εμπιστεύτηκαν έναν γκέι σεναριογράφο για να διηγηθεί στα παιδιά τους ένα πολύ όμορφο και αστείο παραμύθι, που μιλά για τη φιλία, για αξίες και ηθική. Είμαι εδώ γιατί αυτές οι οικογένειες με έχουν στηρίξει».

Σε ερώτηση για το πού μπορεί να οδηγήσει αυτό το κύμα των αποκαλύψεων, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα είναι «σε έναν καλύτερο κόσμο».

«Η δική μου ευτυχία ήρθε όταν σταμάτησα να φοβάμαι και να ντρέπομαι. Αν οι άνθρωποι μπορέσουν να μιλήσουν για αυτό που τους κάνει να φοβούνται και να ντρέπονται, μπορεί να διορθωθούν πολλά πράγματα», πρόσθεσε.


Επιχειρώντας να εξηγήσει τη στάση του Αλέξη Κούγια είπε ότι δεν μπορεί να γνωρίζει τον λόγο για τον οποίο γίνεται αυτή η επίθεση.

«Είναι προσωπικός; Έχει να κάνει με την γκέι κοινότητα; Έχει να κάνει με το ότι μπορεί η αντίληψή του να είναι ότι είμαι ένας πολίτης δεύτερης κατηγορίας και δεν θα έπρεπε να βγαίνω να μιλάω; Ότι μπορεί να θέλει να δημιουργήσει κλίμα εκφοβισμού και να μην βγουν άνθρωποι; Όποιος κι αν είναι ο λόγος, είμαι εδώ για να τον κάνω αυτό τον αγώνα και για να στηρίξω ανθρώπους που θέλουν να κάνουν έναν δίκαιο και τίμιο αγώνα».

Στην ίδια συνέντευξη ο Γιώργος Καπουτζίδης δήλωσε ότι θα ήθελε να δει την πολιτεία να κάνει περισσότερα.

Δείτε Επίσης

«Θα ήθελα η πολιτεία να κάνει κάτι παραπάνω γιατί αυτή τη στιγμή είμαι ένας πολίτης που έχω όλες τις υποχρεώσεις που έχει ο οποιοσδήποτε πολίτης, αλλά δεν μου παραχωρεί τα δικαιώματα που θα έπρεπε να έχω. Ορίστε, είμαι εκτεθειμένος απέναντι σε έναν λόγο τόσο προσβλητικό και ομοφοβικό, ποια είναι η θέση της πολιτείας; Γιατί δεν φροντίζει από τα σχολεία να το διορθώσει αυτό;», διερωτήθηκε.

Ο ίδιος έκανε και μια σπάνια αναφορά στην προσωπική του ζωή, με αφορμή τα όσα είπε ο Αλέξης Κούγιας.

«Δεν έχω αναλύσει ποτέ τρεις ώρες την προσωπική μου ζωή σε μια εκπομπή. Εδώ και 17 χρόνια έχω ζήσει τρεις πολύ όμορφες σχέσεις και έχω υπάρξει πολύ ευτυχισμένος με ανθρώπους με με αγάπησαν και τους αγάπησα. Τώρα δεν είμαι σε κάποια σχέση, είμαι άνεργος ομοφυλόφιλος όπως θα έλεγε και ο ίδιος. Είμαι ευτυχισμένος και έτσι. Είναι πολύ προσωπικό πράγμα η ευτυχία. Δεν μπορεί να βγαίνει κάποιος και να λέει πώς θα γίνεις ευτυχισμένος. Ευτυχισμένος θα γίνεις αν έχεις καλή καρδιά», συμπλήρωσε.

Ο κ. Καπουτζίδης κατέληξε κάνοντας μια συγκινητική αναφορά στον πατέρα του, που σήμερα συμπληρώνει τα 90 χρόνια.

«Δεν ήρθα να επιτεθώ, αν θέλει να πάμε στα δικαστήρια φυσικά και θα πάω. Επειδή είπε ότι είμαι πρότυπο, εγώ δεν είμαι πρότυπο, αλλά ο πατέρας μου είναι. Είναι πολύ υπερήφανος για μένα, είναι πολύ σημαντικό και κάναμε δύσκολη διαδρομή για να φτάσουμε σε αυτό. Έχω φτάσει στο σημείο να βλέπω την υπερηφάνεια στα μάτια του και αυτό με έκανε ευτυχισμένο», είπε και κατέληξε:

«Και μακάρι όταν τελειώσει αυτή η συνέντευξη ένας πατέρας να κοιτάξει τον γκέι γιο του ή την γκέι κόρη του με υπερηφάνεια, όπως με κοιτάει εμένα ο μπαμπάς μου. Αυτό θα είναι το κέρδος».

 

LGBTQI News | T-zine.gr | 01.03.2021

 

© T-zine.gr με πληροφορίες από LiFO

 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
2
Ουάου
1
Τέλειο
3
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί