Και ο Άνθιμος το βιολί του! Thessaloniki Pride εσείς; Αγρυπνία εκείνος

Κυριακή, 18 Ιουνίου 2017 | 22:11

Με ιερά αγρυπνία απαντά ο Άνθιμος στο Pride που έγινε χθες στη Θεσσαλονίκη.

Και ο Άνθιμος το βιολί του! Thessaloniki Pride εσείς; Αγρυπνία εκείνος

H μεγάλη παρέλαση, με την οποία κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις του 6ου Thessaloniki Pride έγινε χθες με τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων. Φυσικά δεν έλειψαν τα επεισόδια που σημειώθηκαν την στιγμή που η παρέλαση βρισκόταν στην οδό Τσιμισκή, όπου μέλη της ακροδεξιάς ομάδας Ιερός Λόχος προσπάθησαν να εμποδίσουν την διέλευση της παρέλασης αλλά τελικά απωθήθηκαν από αστυνομικές δυνάμεις.

Την Κυριακή όμως ο Μητροπολίτης, έβαλε φωτιά αναγγέλλοντας αγρυπνία και προσευχή για να “ξορκίσει” τους ομοφυλόφιλους και το Pride. Η αγρυπνία θα τελεστεί την ερχόμενη Τετάρτη στον ιερό Ναό Παναγίας της Αχειροποιήτου. Σήμερα μάλιστα κατά τη σημερινή Θεία Λειτουργία διαβάστηκε ένα μήνυμα του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου για το θέμα

Το μήνυμα του Μητροπολίτη αναφέρει:

“Η Ιερά Μητρόπολις Θεσσαλονίκης μετά πολλής λύπης και έντονης αν-ησυχίας είναι υποχρεωμένη και πάλι να αντιμετώπιση ποιμαντικά και αποτρεπτικά, την δυσάρεστη, απαράδεκτη και αξιοκατάκριτη παρουσία των ομοφυλοφίλων, οι οποίοι ήδη πραγματοποίησαν αυτές τις ημέρες φεστιβάλ και παρήλασαν στη Θεσσαλονίκη μας.

17.6.2017 Yπερήφανη Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες άνθρωποι στην παρέλαση υπερηφάνειας, αγάπης και ισότητας στον Λευκό Πύργο Παρ’ ότι το θέμα είναι σοβαρότατο και εκρηκτικό, εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν ασκούμε ποτέ βία. Γι’ αυτό ως Επίσκοπος δεν θα συστήσω ποτέ συγκρούσεις και τραυματισμούς εντός της κοινωνίας μας. Σας παρακαλώ, απομακρύνατε τα παιδιά σας και τους εαυτούς σας από τέτοιες ανόσιες και αφύσικες εκδηλώσεις και διατυπώσατε παντού τις κάθετες αντιρρήσεις σας.

Για το συγκεκριμένο θέμα αποφασίσαμε και εφέτος να κάνομε αυτό που είναι το καλύτερο, δηλαδή να προσφέρομε μια πραγματική παράκληση και ικεσία προς τον εν Τριάδι άγιον Θεόν, την Υπεραγία Θεοτόκο, τον άγιο Δημήτριο και τον άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά, σε μια βραδινή αγρυπνία.

Προσκαλούμε όλους, όσοι έχουν χρόνο και επιθυμούν, την ερχομένη Τετάρτη 21 Ιουνίου στις 8.30 μ.μ., να προσέλθουν στην κατανυκτική Αγρυπνία που θα τελεσθεί στον ιερό Ναό Παναγίας της Αχειροποιήτου, ώστε και διά της προσευχής μέσα από την Θεία Λειτουργία, και από την Θεία Κοινωνία για όσους θα κοινωνήσουν, να ζητήσομε το έλεος του Θεού.

Επίσης να ζητήσομε το έλεος του Θεού και για την λύση των προβλημάτων, την περιστολή του κακού που φαίνεται να κυριεύει τον κόσμο, και την αποτροπή όλων εκείνων των φαινομένων που παρουσιάζονται κατά την παρούσα περίοδο και είναι απολύτως ξένα προς την πίστη, την πράξη, την θεωρία και την προσπάθεια για αντικειμενική εφαρμογή για τον ευλογημένο Ορθόδοξο Ελληνικό Λαό μας.

Ο Θεός να ευλογεί τον ευσεβή και πιστό λαό μας, να προστατεύει το Κράτος μας και όλο τον κόσμο, για να επικράτηση η ειρήνη, η δικαιοσύνη και ο σεβασμός στο ανθρώπινο πρόσωπο, που είναι έργο του Πανάγαθου Θεού.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ +Ο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΘΙΜΟΣ Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.-”

Πηγή: koutipandoras.gr