Now Reading
Κένυα: Βουλευτής παροτρύνει την Κυβέρνηση να αναγνωρίσει τους ίντερσεξ ανθρώπους ως «τρίτο φύλο».

Κένυα: Βουλευτής παροτρύνει την Κυβέρνηση να αναγνωρίσει τους ίντερσεξ ανθρώπους ως «τρίτο φύλο».

Κένυα: Βουλευτής παροτρύνει την Κυβέρνηση να αναγνωρίσει τους ίντερσεξ ανθρώπους ως «τρίτο φύλο».

Του Collins Omulo | Daily Nation

O Βουλευτής Isaac Mwaura προέτρεψε την Κυβέρνηση να αναλάβει άμεση διοικητική δράση για να αναγνωρίσει τα ίντερσεξ άτομα στη χώρα.

Κένυα: Βουλευτής παροτρύνει την Κυβέρνηση να αναγνωρίσει τους ίντερσεξ ανθρώπους ως «τρίτο φύλο».

Μιλώντας την Τετάρτη σε συνέντευξη Τύπου για τα intersex άτομα στο CVS Plaza, ο κύριος Mwaura κάλεσε την εθνοσυνέλευση να θεσπίσει ή να τροποποιήσει τους νόμους για να διευκολυνθεί η νομική αναγνώρισή τους, όπως τροποποιήσεις στην καταχώρηση βάσει νόμου, εγγραφής των γεννήσεων και θανάτων και αλλαγή του βασικού νόμου για την εκπαίδευση, μεταξύ άλλων νόμων.

“Πρέπει να δεχτούμε ότι υπάρχει ένα «τρίτο» φύλο. Είναι τα ίντερσεξ άτομα, ένα φύλο στο ενδιάμεσο. Αυτοί είναι άνθρωποι με αμφίβολα γεννητικά όργανα.”

“Είναι, επομένως, επιτακτική ανάγκη να έχουμε νόμους που αναγνωρίζουν την ύπαρξή τους και επίσης να παρέχουμε ένα πλαίσιο όπου τα intersex άτομα να μπορούν να καταγράφονται ακριβώς όπως και άλλοι οι οποίοι είναι είτε αρσενικό ή θηλυκό”, δήλωσε ο Mwaura.

Ο κ Mwaura απηύθυνε επίσης έκκληση για πολιτική στήριξη από το Κοινοβούλιο, την εκτελεστική, την δικαστική εξουσία καθώς και από την κοινωνία να εξασφαλίσει ότι τα ίντερσεξ άτομα αναγνωρίζονται σύμφωνα με το νόμο και έχουν δικαιωματικά τη θέση τους στην κοινωνία.

O Βουλευτής κ. Isaac Mwaura
O Βουλευτής κ. Isaac Mwaura

Ευαισθητοποίηση

«Θυμάμαι όταν εισήγαγε για πρώτη φορά το θέμα αυτό στο Κοινοβούλιο. Ο ηγέτης της πλειοψηφίας στην εθνοσυνέλευση και άλλα μέλη του Κοινοβουλίου δεν καταλάβαιναν για ποιο θέμα μιλούσε».

«Αυτό συμβαίνει επειδή αυτοί οι άνθρωποι περιθωριοποιούνται και έτσι θέλουμε να τους βοηθήσουμε να έχουν αναγνώριση σύμφωνα με το νόμο, καθώς με θλίβει να γίνονται διακρίσεις [εις βάρος σας] λόγω του φύλου σας,» είπε ο βουλευτής.

Μιλώντας στην ίδια εκδήλωση, στην εθνική επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων η κα Jedidah Waruhiu είπε ότι το πρώτο βήμα για την αναγνώριση ενός ίντερσεξ παιδιού συχνά παραβιάζεται από το γραμματέα των γεννήσεων μέσω της αποτυχίας να τους χορηγήσει πιστοποιητικό γέννησης αντίθετο προς το άρθρο 5 της οικουμενικής διακήρυξης για ανθρώπινα δικαιώματα.

“Στην Κένυα, η νομική αναγνώριση επιτυγχάνεται μέσω της έκδοσης ενός καταστατικού εγγράφων γνωστού ως αναγνώριση του πιστοποιητικού γέννησης που εκδίδεται από τον έφορο γεννήσεων και θανάτων”.

“Ωστόσο, αυτό το πρώτο βήμα της αναγνώρισης συχνά παραβιάζεται τη στιγμή που ένα ίντερσεξ παιδί γεννιέται”, δήλωσε η κα Waruhiu.

Δείτε Επίσης

Προέτρεψε την εθνική συνέλευση να θεσπίσει νομοθεσία που εγγυάται την μη διάκριση των ίντερσεξ ανθρώπων σε όλους τους τομείς της ζωής, λέγοντας στατιστικά στοιχεία από το Διεθνές Δίκτυο τα Δικαιώματα του Παιδιού που δείχνουν ότι υπάρχουν πάνω από 20.000 μεσοφυλικά άτομα στην Κένυα.

«Χιλιάδες Κενυάτες που γεννιούνται ίντερσεξ συνεχίζουν να υποφέρουν στη σιωπή, χρειάζεται να φέρουν το βάρος του να μην είναι αναγνωρισμένοι κοινωνικά ή νομικά από τους νόμους της Κένυας».

«Πρέπει να σπάσει αυτή τη σιωπή και η κουλτούρα της απομόνωσης και του στιγματισμού, έτσι ώστε όλοι μας να μπορούμε να ζήσουμε ως φυσιολογικοί άνθρωποι», είπε.

Η Κένυα θα σηματοδοτήσει την εναρκτήρια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τα ίντερσεξ άτομα στις 26 Οκτωβρίου στην κατεύθυνση της ευαισθητοποίησης και της κατανόησης της ίντερσεξ κοινότητας.

Μετάφραση για το T-zine.gr
Πάρβη Πάλμου

© T-zine.gr με πληροφορίες από Daily Nation

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί