ΗΠΑ: Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019 | 16:21

LGBTQI News | T-zine.gr

 

Oι εισαγγελείς απέσυραν χθες τις κατηγορίες κατά του Κέβιν Σπέισι για μία υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης

Κέβιν Σπέισι: Αποσύρθηκαν οι κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης 18χρονου

Getty Images/ Ideal Image

Oι εισαγγελείς απέσυραν χθες τις κατηγορίες κατά του Κέβιν Σπέισι για μία υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης, καθώς το φερόμενο ως θύμα αρνήθηκε να καταθέσει επιπλέον στοιχεία που του ζητήθηκαν.

Οι εισαγγελείς είχαν ασκήσει δίωξη σε βάρος του Κέβιν Σπέισι για την υπόθεση του Ναντάκετ τον Δεκέμβριο και τον περασμένο Ιανουάριο ξεκίνησε η δίκη.

Το φερόμενο θύμα είχε καταγγείλει πως τον Ιούλιο του 2016, όταν ήταν 18 ετών, είχε συναντήσει τον Κέβιν Σπέισι σε μπαρ και ο 59χρονος ηθοποιός τον είχε κεράσει αλκοόλ στο εστιατόριο Club Car. Κάποια στιγμή, κατά τη διάρκεια της βραδιάς, ο Σπέισι άρχισε να κάνει άσεμνες χειρονομίες και ο νεαρός υποστήριξε πως ο αστέρας του Χόλιγουντ άπλωσε το χέρι του και του έπιασε τα γεννητικά όργανα.

Όπως μεταδίδει το BBC, ο ενάγων αρνήθηκε να καταθέσει περαιτέρω στοιχεία για ένα χαμένο κινητό τηλέφωνο, που σύμφωνα με την υπεράσπιση του ηθοποιού θα μπορούσε να αποδείξει την αθωότητα του Σπέισι. Ο νέος άνδρας ισχυρίστηκε πως έχασε το τηλέφωνο που είχε την βραδιά της συνάντησης με τον 59χρονο ηθοποιό. Οι δικηγόροι του Σπέισι, κατηγόρησαν τον αντίδικο πως διέγραψε σκόπιμα μία σειρά γραπτών μηνυμάτων που θα αποδείκνυαν την αθωότητα του πελάτη τους.

Ο νέος επικαλέστηκε την πέμπτη τροποποίηση του αμερικανικού συντάγματος και τα δικαιώματά του που απορρέουν από το άρθρο περί μη αυτο-ενοχοποίησης, ώστε να μην καταθέσει για το ζήτημα στους δικαστές. Οι αρχές ξεκαθάρισαν πως αυτή του η απόφαση, τους οδήγησε στο κλείσιμο της υπόθεσης και την απόσυρση των κατηγοριών.

Η τελευταία εξέλιξη ακολουθεί την απόφαση του ίδιου ενάγοντα να αποσύρει και τη σχετική αγωγή εναντίον του Σπέισι, με τους δικηγόρους του νέου να σχολιάζουν ότι ο εντολέας τους επέδειξε «τεράστιο θάρρος κάτω από δύσκολες περιστάσεις».

Η συγκεκριμένη καταγγελία είχε πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης μετά και την κατάθεση μιας άλλης, δημόσιας καταγγελίας ενός ηθοποιού, που κατηγόρησε τον Σπέισι για σεξουαλική επίθεση όταν ο ίδιος ήταν μόλις 14 ετών. Σε βίντεο που είχε δημοσιεύσει αργότερα ο ηθοποιός, είχε ζητήσει συγγνώμη από τον συνάδελφό του, ισχυριζόμενος ωστόσο «δεν θυμόταν το περιστατικό».

Με πληροφορίες από BBC

 

 

 

 

 

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter

 
© T-zine.gr με πληροφορίες από LiFO