Κίνα: Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2018 | 20:25

 LGBTQI News | T-zine.gr 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το μυθιστόρημα της Tian Yi περιλαμβάνει «διεστραμμένες σεξουαλικές πράξεις»

Κινέζα συγγραφέας καταδικάστηκε σε δεκαετή φυλάκιση για βιβλίο με ομοφυλοφιλικό σεξ

The book featured “male homosexual behaviour… including perverted sexual acts like violation and abuse”

Οι κινεζικές αρχές καταδίκασαν συγγραφέα ερωτικών βιβλίων σε δεκαετή φυλάκιση για την κυκλοφορία ενός μυθιστορήματος που περιλαμβάνει σκηνές γκέι σεξ.

Στο «Occupation» της Liu, γνωστότερης περισσότερο με το ψευδώνυμό της Tian Yi, περιγράφεται η απαγορευμένη ιστορία αγάπης ανάμεσα σε έναν δάσκαλο και τον μαθητή του.

Η συγγραφέας ανέβασε διαδικτυακά το βιβλίο και πούλησε πάνω από 7.000 αντίτυπα, με κέρδος που ξεπερνά τα 20.000 δολάρια.

Το Λαϊκό Δικαστήριο της Wuhu στη νοτιοανατολική Κίνα κατέληξε σε αυτή την ποινή για την παραγωγή «άσεμνου υλικού». Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το γκέι ερωτικό μυθιστόρημα περιλαμβάνει «ανδρική ομοερωτική συμπεριφορά και διεστραμμένες σεξουαλικές πράξεις με βία και κακοποίηση».

Σύμφωνα με το BBC, η Liu έχει υποβάλει έφεση για την ποινή.

Στην Κίνα η παραγωγή και η κυκλοφορία πορνογραφικού υλικού είναι παράνομη και οι ποινές μπορούν να φτάσουν τα ισόβια.

Παρά τις αυστηρές απαγορεύσεις, είναι προφανώς αδύνατο να εξαλειφθεί η πορνογραφία από το Διαδίκτυο. Οι αρχές κλείνουν διαρκώς τους πορνογραφικούς ιστοτόπους, ωστόσο το υλικό εξακολουθεί να διακινείται.

Πριν από λίγους μήνες, το Weibo, το πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο της χώρας με 392 εκ. ενεργούς μηνιαίους χρήστες, ανακοίνωσε ότι αφαιρεί το γκέι περιεχόμενο. Σε μια κίνηση «καθαρισμού» που διήρκεσε τρεις μήνες, διέγραψε φωτογραφίες, βίντεο, manga και κείμενα που «προωθούν τη βία ή σχετίζονται με την ομοφυλοφιλία».

 

 

 

 

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter

 

© T-zine.gr  με πληροφορίες από LiFO και BBC