Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΣΥΔ με μηνύματα για περισσότερα δικαιώματα και ελευθερίες.

Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΣΥΔ με μηνύματα για περισσότερα δικαιώματα και ελευθερίες.

Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018 | 13:45

Newsroom  Trans News  Κοινότητα

Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΣΥΔ με μηνύματα για περισσότερα δικαιώματα και ελευθερίες.

Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΣΥΔ με μηνύματα για περισσότερα δικαιώματα και ελευθερίες.

Με τη συμμετοχή μελών και φίλων και σε ιδιαίτερα ευχάριστο εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, 16 Φεβρουαρίου 2018 η κοπή της βασιλόπιτας του Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών.

Η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Μαρίνα Γαλανού, ευχήθηκε, εκ μέρους των μελών του ΔΣ, καλή χρονιά, με υγεία, και περισσότερα δικαιώματα και ελευθερίες.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Αννέτα Καββαδία, ο κ. Πάνος Λάμπρου, επικεφαλής του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Φωτεινή Πιπιλή πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Γιώργος Σταμάτης Γραμματέας Κοινωνικών Δικτύων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων της Νέας Δημοκρατίας, και η κ. Ελένη Πετράκη από την Υπηρεσία Ασύλου.

Ο τυχερός που βρήκε το φλουρί και κέρδισε είναι ο καλός φίλος κ. Θεόδωρος Δάλλας και θα απολαύσει ένα βράδυ με την παρέα φίλων του στο Club KOYKLES, προσφορά στο ΣΥΔ από το Club KOYKLES, ενώ με κλήρωση άλλα τέσσερα πρόσωπα κέρδισαν βιβλία των εκδόσεων «Πολύχρωμος Πλανήτης».

Η ομιλία της Πρόεδρου του ΣΥΔ κ. Μαρίνας Γαλανού.

 

«Θέλω να σας ευχαριστήσω από καρδιάς που είσαστε εδώ μαζί μας, για την κοπή της βασιλόπιτας του Σωματείου μας, που πλέον κλείνει σχεδόν 8 χρόνια από την ίδρυσή του.

Όταν ξεκινούσαμε, 8 χρόνια πριν, τον Μάρτιο του 2010, δεν υπήρχε απολύτως καμία νομοθεσία που αναφερόταν, έστω και με έμμεσο τρόπο, στην έννοια της ταυτότητας ή της έκφρασης φύλου. Ούτε μία. Για να είμαστε όμως πιο ακριβείς, όχι μόνο το νομοθετικό πλαίσιο αγνοούσε τους τρανς και φυλοδιαφρετικούς ανθρώπους, αλλά γενικότερα την έννοια της ταυτότητας, της έκφρασης και των χαρακτηριστικών φύλου, δεν τη γνώριζε σχεδόν κανείς.

Είχαμε δηλαδή να παλέψουμε όχι μόνο με το γεγονός ότι τα τρανς άτομα ήταν αόρατα για τον νομοθέτη, αλλά γενικότερα αόρατα. Ορατά μόνον όταν κακοποιούνταν στη δημόσια ζωή. Μόνο τότε.

8 χρόνια μετά, και αφού περάσαμε από πολλές συμπληγάδες πέτρες, ασφαλώς υπάρχουν πάρα πολλά ανοικτά ζητήματα, τα τρανς άτομα ακόμη νιώθουν την παραβίαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων τους, όμως τίποτε δεν θυμίζει το τοπίο με αυτό του 2010.

Όταν μάλιστα τον Απρίλιο του 2014 ξεκινούσαμε την καμπάνια για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, και εγώ αναφερόμουν σε χρονοδιάγραμμα 3 ετών για τη νομοθέτηση, με κυβέρνηση ΝΔ θυμίζω τότε, οι περισσότεροι με πέρναγαν για παλαβή.

Κι όμως έγινε. Όχι βέβαια στο εύρος που θα θέλαμε, όμως έγινε το πρώτο βήμα. Και έχουμε φτάσει εδώ που είμαστε όταν πριν λίγες ημέρες βγήκε μία πολύ σημαντική απόφαση δικαστηρίου που έκανε το πρώτο βήμα ακόμη για τους μη-δυαδικούς ανθρώπους.

Αν αυτά τα λέγαμε το 2010, μάλλον κάποιος θα μου απαντούσε ότι ζω σε παράλληλο σύμπαν.

Θέλω να σας ευχαριστήσω όχι μόνο που είσαστε μαζί μας, αλλά και για την αγάπη που πολλές φορές δείχνετε στο ΣΥΔ, για τη συμπαράσταση στους αγώνες μας.

Από εσάς παίρνουμε δύναμη για τη συνέχεια.

Σας ευχαριστούμε και πάλι.

Μαρίνα Γαλανού»

 

 

© T-zine.gr