Now Reading
Κύπρια τρανς γυναίκα κινδυνεύει σε ανδρικές φυλακές στο Κάιρο της Αιγύπτου

Κύπρια τρανς γυναίκα κινδυνεύει σε ανδρικές φυλακές στο Κάιρο της Αιγύπτου

Ελλάδα: Δευτέρα, 27 Απριλίου 2020 | 23:00

Trans News |T-zine.gr

 

Κύπρια τρανς γυναίκα κινδυνεύει σε ανδρικές φυλακές στο Κάιρο της Αιγύπτου

Την άμεση παρέμβαση της Κυπριακής Κυβέρνησης μέσω των αρμόδιων Υπουργείων, ζητά η Accept ΛΟΑΤΙ Κύπρου, για την υπόθεση της Κύπριας τρανς, η οποία καταδικάστηκε στην Αίγυπτο σε τριετή ποινή φυλάκισης.

Όπως είχε γίνει γνωστό πριν λίγες ημέρες και μέσω του t-zine.gr, η Κύπρια τρανς βρίσκεται υπό κράτηση σε αστυνομικό τμήμα στο Κάιρο, χωρίς καμία επικοινωνία με την οικογένεια της, όμως μετά την καταδίκη της, αναμένεται από στιγμή σε στιγμή να οδηγηθεί στις φυλακές, προκειμένου να εκτίσει την ποινή της.

Η Accept ΛΟΑΤΙ Κύπρου με σημερινή της ανακοίνωση, έντονους φόβους, τόσο για τη σωματική της ακεραιότητα, όσο και για την ψυχική της υγεία, αφού οι συνθήκες φυλάκισης στην Αίγυπτο, σύμφωνα με μεγάλο αριθμό διεθνών παρατηρητών, είναι απάνθρωπες και συνοδεύονται από βασανιστήρια και ταπεινωτική μεταχείριση.

Η οργάνωση δε, θεωρεί ότι η υπόθεση γίνεται ακόμη πιο σοβαρή, αφού η εν λόγω Κύπρια πολίτης πολύ πιθανόν να μεταφερθεί σε ανδρικές φυλακές της Αιγύπτου, με όλους τους πιθανούς κινδύνους που εγκυμονεί αυτό.

Η Accept ΛΟΑΤΙ Κύπρου έχει ήδη ενημερώσει τα αρμόδια Υπουργεία και εμπλεκόμενους σε διεθνές επίπεδο φορείς για τη σοβαρότητα της κατάστασης και θεωρεί πως είναι καθήκον της Κυπριακής Δημοκρατίας, όχι μόνο να καταδικάζει, αλλά και να μην αποδέχεται τέτοια μεταχείριση πολίτη της, ως συμβαλλόμενο μέρος διεθνών, ευρωπαϊκών και διμερών συμβάσεων. Καλεί, δε, τους αρμόδιους φορείς να παρέμβουν άμεσα, καθώς μέρα με τη μέρα, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν πολλαπλασιάζονται.

Λόγω της εφαρμογής περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας από τον Covid-19, η κρατούμενη στερείται επικοινωνίας με την οικογένεια και το δικηγόρο της. Ωστόσο, μετά από επαφές που είχε η Accept ΛΟΑΤΙ Κύπρου με ΜΚΟ στην Αίγυπτο που ασχολούνται με ΛΟΑΤΚΙ+ θέματα και θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι αιγυπτιακές αστυνομικές Αρχές επέτρεψαν στον δικηγόρο της να την επισκεφθεί μία φορά, στις 23 Απριλίου 2020, και να την προμηθεύσει με είδη πρώτης ανάγκης.

Σύμφωνα με την Accept, σε συνάντηση που είχε η ίδια με το δικηγόρο της, αιτήθηκε επισήμως τη μεταφορά της στην Κυπριακή Δημοκρατία, για να εκτίσει σε κυπριακές φυλακές, την ποινή που της επιβλήθηκε από την Αραβική Δημοκρατία της Αιγύπτου. Το σχετικό ενυπόγραφο έγγραφο παρέδωσε ακολούθως ο δικηγόρος της στην Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Κάιρο.

Η Accept ΛΟΑΤΙ Κύπρου μέσα από την ανακοίνωση της, υπενθυμίζει πως αυτό μπορεί να γίνει κατορθωτό, καθώς υπάρχει σχετική διμερής συμφωνία μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου. Ως εκ τούτου, η οργάνωση ζητά την άμεση παρέμβαση του κρατικού μηχανισμού για την επιστροφή της Κύπριας υπηκόου στη χώρα της και να υπηρετήσει το υπόλοιπο της ποινής της σε συνθήκες που δεν θα απειλούν τη ζωή της. Η παρέμβαση αυτή, υπογραμμίζει, είναι απαραίτητη για να διασφαλίσει την εφαρμογή των δικαιωμάτων κρατουμένων όπως ισχύουν σε ευρωπαϊκές χώρες.

 

Δείτε επίσης

Διαβάστε: «Η Αίγυπτος δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων αλλά συνεχίζει να τους συλλαμβάνει»

Διαβάστε: Αιγύπτια τρανς ακτιβίστρια λέει ότι αντιμετωπίζεται σαν «τον εχθρό» και δηλώνει ότι είναι «έτοιμη για πόλεμο» με την πατρίδα της

Διαβάστε: ΣΥΔ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: «Το ΣΥΔ καλεί την Κυβέρνηση να λάβει πρόνοια για την οικονομική στήριξη των προσώπων που εργάζονται στο σεξ λόγω της εξάπλωσης του COVID-19».

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

 

 

 

 

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter

 

© T-zine.gr  με πληροφορίες από Accept LGBTI Cyprus

 

 

 

 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί