Now Reading
Κύπρος: «Ναι ή Όχι»; Πώς απάντησαν 6 υποψήφιοι Προέδροι στο ερωτηματολόγιο για τα ΛΟΑΤΚΙ δικαιώματα.

Κύπρος: «Ναι ή Όχι»; Πώς απάντησαν 6 υποψήφιοι Προέδροι στο ερωτηματολόγιο για τα ΛΟΑΤΚΙ δικαιώματα.

Τις θέσεις υποψήφιων Προέδρων ζήτησε η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα – Απέστειλαν ερωτηματολόγιο με σχετικά ερωτήματα – 10 ερωτήσεις με απαντήσεις «Ναι, Όχι, Δεν απαντώ» – Οι απαντήσεις και τα σχόλια των 6 υποψηφίων – Πώς σχολιάζει τις απαντήσεις ο Αντιπρόεδρος της Accept – LGBTI Cyprus στη Cyprus Times.

Κύπρος: «Ναι ή Όχι»; Πώς απάντησαν 6 υποψήφιοι Προέδροι στο ερωτηματολόγιο για τα ΛΟΑΤΚΙ δικαιώματα.

* Tης Μαρίας Χαραλάμπους | Cyprus Times

Λίγες μέρες πριν από την «μεγάλη» Κυριακή των Προεδρικών Εκλογών και ο αγώνας των υποψήφιων Προέδρων καλά «κρατεί». Εδώ και καιρό, ενόψει της προεκλογικής περιόδου, οι υποψήφιοι παρουσίασαν τις θέσεις τους για διάφορα πολιτικοοικονομικά και κοινωνικά ζητήματα, αναδεικνύοντας το πλάνο της διακυβέρνησής τους, με το οποίο θα πορευθούν εάν εκλεγούν.

Με αφορμή τα πιο πάνω, η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα της Κύπρου απέστειλε ερωτηματολόγιο, προς τους βασικούς υποψήφιους Προέδρους, με δέκα ερωτήματα που αφορούσαν θέματα Νομοθεσίας, Πολιτικού Γάμου/Τεκνοθεσίας και Παιδείας, στα οποία οι υποψήφιοι θα έπρεπε να παρουσιάσουν τις θέσεις τους απαντώντας με τρεις επιλογές: «Ναι, Όχι, Δεν απαντώ».

Αξίζει να αναφερθεί πως οι υπόλοιποι υποψήφιοι που απάντησαν το σχετικό ερωτηματολόγιο, σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της Accept-LGBTI Cyprus που μίλησε στη Cyprus Times, προσέγγισαν οι ίδιοι την οργάνωση θέλοντας να καταθέσουν τις θέσεις τους.

«Εμείς προσεγγίσαμε τους τρεις κύριους υποψηφίους και από εκεί και πέρα κάποιοι άλλοι υποψήφιοι μας προσέγγισαν από μόνοι τους, μας έστειλαν email και μας ζήτησαν συνάντηση. Δεν επιδιώξαμε συνάντηση με όλους και κυρίως με υποψήφιους οι οποίοι ανήκουν στην ακροδεξιά», είπε χαρακτηριστικά ο Αντιπρόεδρος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας Κύπρου.

Πιο κάτω παρουσιάζονται οι απαντήσεις που έδωσαν στην οργάνωση οι: Αβέρωφ Νεοφύτου, Ανδρέας Μαυρογιάννης, Νίκος Χριστοδουλίδης, Γιώργος Κολοκασίδης, Αχιλλέας Δημητριάδης και Χαράλαμπος Αριστοτέλους.

Δείτε τις συνολικές απαντήσεις των υποψηφίων:

Για τον υποψήφιο, Νίκο Χριστοδουλίδη, η «Accept-LGBTI Cyprus» τονίζει ότι το ερωτηματολόγιο που παρέδωσε πίσω στην οργάνωση, δεν περιλάμβανε απαντήσεις τύπου «Ναι ή Όχι», παρά μόνο σχόλια τα οποία κωδικοποιήθηκαν από την ίδια την οργάνωση και παρουσιάζονται πιο κάτω.

Επίσης, στην περίπτωση του Αβέρωφ Νεοφύτου η οργάνωση πληροφορεί πως ο ίδιος ζήτησε άμεση συνάντηση μαζί τους, κατά την οποία τους παρέδωσε γραπτώς τις απαντήσεις του ερωτηματολογίου, οι οποίες αφορούν και τα όσα συμφώνησε με την οργάνωση σε συνάντηση που είχε προηγηθεί μεταξύ τους στις 22 Νοεμβρίου 2022.

Πώς απάντησε ο κάθε υποψήφιος, ξεχωριστά, και ποια τα σχόλια που αναφέρθηκαν:

 

 

 

 

 

Πώς σχολιάζει τις απαντήσεις ο Αντιπρόεδρος της Accept-LGBTI Cyprus

Σχολιάζοντας τα πιο πάνω ο Αντιπρόεδρος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, ανέφερε στη Cyprus Times ότι οι απαντήσεις των υποψηφίων στα ερωτηματολόγιά, τους βρίσκουν ιδιαίτερα ικανοποιημένους.

Δείτε Επίσης

«Μας βρίσκουν άκρως ικανοποιημένους, ιδιαίτερα μετά την αναθεώρηση και γραπτή καταγραφή των θέσεων του κύριου Αβέρωφ Νεοφύτου. Έτσι, είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι αλλά γενικά και με τον κο. Κολοκασίδη δεν έχουμε κανένα παράπονο», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τον Νίκο Χριστοδουλίδη, η οργάνωση παρουσιάστηκε κάπως επιφυλακτική με ορισμένες από τις απαντήσεις του αναφέροντας ότι «και με τον κο. Χριστοδουλίδη είμαστε εντάξει, παρ’ όλο που κάποιες απαντήσεις του υποθάλπουν κάποια ”τρανσφοβία”, αν προσέξετε την ερώτηση 1 αλλά και τις δύο τελευταίες που αφορούν την εκπαίδευση. Εντούτοις, επειδή μιλήσαμε με τους υποψήφιους και προφορικά, ο κ. Χριστοδουλίδης ήταν πολύ εντάξει μαζί μας. Θεωρούμε πως ακόμα και αν αυτός εκλεγεί στην Προεδρία της Δημοκρατίας, θα έχουμε μία πολύ πρόσφορη και εποικοδομητική συνεργασία, οπόταν ναι σε γενικό σχόλιο είμαστε πολύ ευχαριστημένοι», συμπλήρωσε.

Ζητούν τις ξεκαθάρες τοποθετήσεις για ΛΟΑΤΚΙ δικαιώματα από όλους

Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε η οργάνωση με τον Αβέρωφ Νεοφύτου, την περασμένη Δευτέρα, ο Αντιπρόεδρος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας σημείωσε ότι ζητηθήκαν οι θέσεις του υποψηφίου όσον αφορά τις δράσεις που θα ακολουθήσει στα ΛΟΑΤΚΙ δικαιώματα εάν εκλεγεί για την επόμενη πενταετία.

«Αυτό ζητήσαμε και από τον κ. Χριστοδουλίδη και από τους υπολοίπους, αν και κάποιοι έχουν ήδη τις θέσεις τους όσον αφορά τα ΛΟΑΤΚΙ δικαιώματα, καταγεγραμμένα στις ιστοσελίδες τους. Το θέλουμε από όλους τους υποψήφιους και είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε εάν εκλεγούν ποιες θα είναι οι δράσεις τους επί του θέματος», σημείωσε καταληκτικά.

Καταληκτικά, αξίζει να αναφερθεί ότι η Κύπρος, ως κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης φαίνεται πως ακόμη υστερεί σε ότι αφορά τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων καθώς, όπως παρουσιάζει ο χάρτης του διεθνούς οργανισμού ILGA – Europe, κατέχει την 19η θέση, συγκριτικά με τα υπόλοιπα κράτη μέλη της ΕΕ- με ποσοστό 30%- και 29η θέση ανάμεσα σε 49 χώρες της Ευρώπης και Ανατολικής Ασίας.

 

Νέα | T-zine.gr | 02.02.2023

 

© T-zine.gr  – από την ιστοσελίδα της Cyprus Times

– Ακολουθήστε την ιστοσελίδα στο facebook του t-zine.

 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί