Now Reading
«Λάδι» ο μητροπολίτης Μόρφου για τα ομοφοβικά σχόλια

«Λάδι» ο μητροπολίτης Μόρφου για τα ομοφοβικά σχόλια

Κύπρος: Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2019 | 15:40

LGBTQI News | T-zine.gr

 

«Λάδι» ο μητροπολίτης Μόρφου για τα ομοφοβικά σχόλια

«Λάδι» ο μητροπολίτης Μόρφου για τα ομοφοβικά σχόλια

Δεν φαίνεται να στοιχειοθετείται η διάπραξη ποινικού αδικήματος από τον Μητροπολίτη Μόρφου, διαπιστώνει ο Γενικός Εισαγγελέας Κύπρου, μετά την έρευνα για τις ομοφοβικές δηλώσεις που είχε κάνει ο Νεόφυτος προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γενικού Εισαγγελέα Κύπρου, ο αστυνομικός – ανακριτικός φάκελος σε σχέση με τη διερεύνηση του ενδεχόμενου διάπραξης ποινικών αδικημάτων μέσα από τις πρόσφατες δηλώσεις του Μητροπολίτου Μόρφου, επιστράφηκε σήμερα από τη Νομική Υπηρεσία στην Αστυνομία με τη διαπίστωση από τον Γενικό Εισαγγελέα, όπως ήταν και η εισήγηση των ανακριτών, ότι δεν φαίνεται με βάση το συλλεγέν μαρτυρικό υλικό, να στοιχειοθετείται η διάπραξη ποινικού αδικήματος.

«Παρά το ότι μεμονωμένες αναφορές του Μητροπολίτου κατά τη διάρκεια απαντήσεων σε ερωτήσεις, είναι άξιες κριτικής και ενδεχόμενα διαφωνίας, το όλο πλέγμα των δηλώσεων του, που δεν είχε καν ως κεντρικό θέμα την ομοφυλοφιλία, και οι εξηγήσεις τις οποίες έδωσε στην κατάθεσή του ως προς το πραγματικό νόημα λέξεων και φράσεων, που χρησιμοποίησε με αναφορά στις θέσεις της εκκλησίας και πατέρων της, δεν ισοδυναμούν με προσπάθεια υποκίνησης βίας, ή μίσους λόγω γενετήσιου προσανατολισμού ή ταυτότητας φύλου, ούτε δύνανται να χαρακτηρισθούν ως ρητορική μίσους μέσα στην έννοια των νόμων», σημειώνεται.

Δεδομένου, αναφέρεται περαιτέρω στην ανακοίνωση, ότι οι επίμαχες δηλώσεις είχαν γίνει στο πλαίσιο πνευματικής σύναξης διαλόγου, ανοικτής στο κοινό, όπου υποβάλλονταν ερωτήσεις επί παντός θέματος και εδίδοντο απαντήσεις εκ του προχείρου, θα πρέπει να αποφεύγεται από πνευματικούς ηγέτες η πρόχειρη και απροετοίμαστη έκφραση απόψεων και η χρήση λέξεων ή φράσεων που δυνατόν να έχουν και άλλες σημασιολογικές ερμηνείες, πέραν από αυτές που πρεσβεύει η εκκλησία, επί ιδιαίτερα ευαίσθητων μάλιστα θεμάτων όπως είναι η ομοφυλοφιλία, ή που μπορούν να τύχουν διαφορετικών ερμηνειών ή παρερμηνειών, ή να μη γίνονται άμεσα αποδεκτές από ένα ακροατήριο, το οποίο δεν έχει την αναγκαία προπαίδεια στις πραγματικές θέσεις της εκκλησίας επί του θέματος.

Η πρώτη δήλωση του μητροπολίτη αφορά τους ΛΟΑΤΚΙ, οι οποίοι γεννιούνται όταν… η μητέρα τους απολαμβάνει το πρωκτικό σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της.

Στη συνέχεια ο μητροπολίτης Μόρφου ξαναχτύπησε συσχετίζοντας τις αμβλώσεις με τις γυναικοκτονίες που συγκλόνισαν την Κύπρο. «Είπα και αλλού, δεν επιτρέπεται η Κύπρος να έχει τόσο ψηλό ποσοστό εκτρώσεων και να μαραζώνουμε για τα δύο παιδάκια που σκότωσε ο δολοφόνος. Εσύ έκαμες τρεις εκτρώσεις τα μωρά σου και τώρα υποκριτή Φαρισαίε κατακρίνεις τον Νικόλα. Και αυτό συνέβη σε πάρα πολλά σπίτια, σε πάρα πολλές οικογένειες».

Με πληροφορίες από efsyn.gr

Δείτε επίσης

Διαβάστε: Ο Μητροπολίτης Μόρφου έδωσε εξήγηση για το «πώς δημιουργούνται οι ομοφυλόφιλοι».

Διαβάστε: Μητροπολίτης Μόρφου: «Οι ομοφυλόφιλοι βρωμάνε» (video)

Διαβάστε: Ο έλεγχος της σεξουαλικότητας από τους «πνευματικούς»

Δείτε Επίσης

 

 

 

 

 

 

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter

 
© T-zine.gr
 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί