Λεωφορείο με αναρτημένα μηνύματα κατά των τρανς έγινε στόχος στην Νέα Υόρκη

ΗΠΑ: Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017 | 18:30

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.- Ένα λεωφορείο με διαφημιστικό μήνυμα ενάντια στα τρανς δικαιώματα έγινε στόχος νωρίς την Πέμπτη το απόγευμα, ενώ ήταν παρκαρισμένο κοντά στα κεντρικά γραφεία των Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με τον αρχηγό ενός εκ των τριών γκρουπ που οργάνωναν τον γύρο με το εν λόγω τουριστικό λεωφορείο.

Λεωφορείο με αναρτημένα μηνύματα κατά των τρανς έγινε στόχος στην Νέα Υόρκη


Το «Λεωφορείο της Ελεύθερης Έκφρασης» όπως ονομάστηκε από τους διοργανωτές, ήταν παρκαρισμένο κοντά στα γραφεία του Ο.Η.Ε. για μια προγραμματισμένη εκδήλωση, όταν πλησίασαν δύο άγνωστοι, το χάραξαν με ένα κλειδί, έσπασαν τα τζάμια με ένα σφυρί και με σπρέι έγραψαν φράσεις όπως «Απελευθέρωση των Τρανς», ανέφερε στην USA TODAY ο Μπράιαν Μπράουν, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Γάμου, που εδρεύει στην Ουάσινγκτον.

Οι άνθρωποι που ταξίδευαν με το εν λόγω λεωφορείο μεταξύ Νέας Υόρκης-Κοννέκτικατ-Ουάσινγκτον και Βοστόνης εκείνη την ώρα, ήταν εντός των γραφείων του Ο.Η.Ε. για μια εκδήλωση, αλλά ο οδηγός ήταν εντός του οχήματος, είπε ο Μπράουν. Ο οδηγός προσπάθησε να προστατέψει το λεωφορείο και ήρθε αντιμέτωπος με έναν εκ των διαδηλωτών, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί, δήλωσε ο Μπράουν.

Η οργάνωση του Μπράουν οργάνωσε με το λεωφορείο την περιοδεία κατά μήκος της Ανατολικής Ακτής, μαζί με τους «Πολίτη Εμπρός», ένα κοινωνικό γκρουπ που λειτουργεί μέσω online αναφορών και της Διεθνούς Οργάνωσης για την Οικογένεια, ένα γκρουπ που εδρεύει στην Ουάσινγκτον και προωθεί την «φυσική οικογένεια».

«Τα αγόρια είναι αγόρια και τα κορίτσια είναι κορίτσια – είναι τόσο απλό», είπε ο Μπράουν για τον σκοπό και το μήνυμα του λεωφορείου. «Δεν θέλουμε αγόρια στις γυναικείες τουαλέτες. Δεν θέλουμε σχολεία και νόμο που να προσπαθεί να μας πει ότι οι άνθρωποι έχουν τρελαθεί, απλά επειδή καταλαβαίνουν ότι υπάρχει μια διαφορά μεταξύ αρσενικού και θηλυκού».

Για τον υποτιθέμενο «βανδαλισμό», ο Μπράουν δήλωσε ότι «αν πιστεύουν ότι θα μας σιωπήσουν, έχουν τελείως λάθος».

Το Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Υόρκης δήλωσε ότι έλαβαν μια αναφορά για τον υποτιθέμενο «βανδαλισμό» και ότι ερευνάται ως περιστατικό ποινικής δίωξης.

Ιστορία της σύγχρονης ομοερωτικής λογοτεχνίας

Το λεωφορείο έτυχε θυελλώδους υποδοχής στην Νέα Υόρκη, μια πόλη γνωστή για την ανοικτή υποστήριξη της στα δικαιώματα των LGBT και για τον αριθμό των οργανώσεων της που υποστηρίζουν την LGBT κοινότητα.

Ο Μπράουν δήλωσε ότι όπως διέσχιζε το λεωφορείο τους δρόμους της Νέας Υόρκης, έλαβε επιδοκιμαστικά συνθήματα από κάποιους και «άσεμνες χειρονομίες» από άλλους. Κάποιες LBGT οργανώσεις καταδίκασαν τα μηνύματα που έφερε το λεωφορείο, αποκαλώντας το «Λεωφορείο του Μίσους».

«Η ελευθερία του λόγου είναι ένα συνταγματικό δικαίωμα, αλλά η γλώσσα έχει συνέπειες που πρέπει να ληφθούν υπόψη» ανέφερε σε δήλωση που έστειλε με email στην USA TODAY, η Τζέσικα Στέρν – γενική διευθύντρια της οργάνωσης υπέρ των LGBT δικαιωμάτων «Διεθνής Οριστική Δράση», που εδρεύει στη Νέα Υόρκη.

«Η νεολαία των τρανς παίρνει ένα τεράστιο ρίσκο στην βία, τον διαχωρισμό και την αυτοκτονία. Μεταδίδοντας ένα μήνυμα που διαγράφει και αρνείται την πραγματικότητα, στην οποία τα τρανς παιδιά και η νεολαία αποδεικνύεται ως ανεύθυνη, (εκ των πραγμάτων) παραπλανητική, ασεβής και επικίνδυνη» αναφέρει η Στερν.

Ο Τζίλιαν Κέιν, κεντρικός πολιτικός σύμβουλος στην IPAS, μιας διεθνούς οργάνωσης για την υγεία και τα δικαιώματα της αναπαραγωγής των γυναικών, ζήτησε από τον Δήμαρχο Μπιλ ντε Μπλάζιο και το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Υόρκης να καταδικάσουν το μήνυμα του λεωφορείου.

Οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ στο Δημαρχείο δεν απάντησαν άμεσα στο email που απεστάλη, την Πέμπτη το απόγευμα, που ζητούσε να γίνει ένα σχόλιο.

«Το συμβάν του βανδαλισμού θα καθυστερήσει ελαφρώς την διαδρομή του λεωφορείου κατά μια μέρα, έως ότου επισκευαστεί» είπε ο Μπράουν και συνέχισε καταλήγοντας ότι «η διαδρομή θα κατευθυνθεί στο Πανεπιστήμιο του Γιέϊλ στο Νιού Χέιβεν, στο Κοννέκτικατ, στη Βοστόνη και θα επιστρέψει στην Ουάσινγκτον».

Μετάφραση για το T-zine.gr
Δημήτρης Κυριακού.

© T-zine.gr με πληροφορίες από usatoday.com