ΛΟΑΤ οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών μηνύουν τον Κώστα Πρέκα

Mήνυση κατατέθηκε από μέρους οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, αναφορικά με τις δηλώσεις του Κώστα Πρέκα, όπου μεταξύ άλλων είπε ότι δεν θέλει να υπάρχουν ομοφυλόφιλοι στην Ελλάδα.

Οι κκ Γαλανού, Κουρουπού, μέλη Δ.Σ. του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, μιλούν σε παλαιότερο στιγμιότυπο στη Βουλή με αφορμή ζητήματα ταυτότητας φύλου.

Ανάμεσα στις υπογραφές των οργανώσεων είναι και του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών. Η Μαρίνα Γαλανού, Πρόεδρος του Σωματείου, δήλωσε στο ελληνικό γραφείο της Pressenza: «Θεωρούμε χρέος μας να συμβάλλουμε στην ποινική δίωξη, διότι ο μόνος τρόπος να μην υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων σε μία χώρα είναι είτε δολοφονικές ενέργειες είτε ο εκφοβισμός τους. Και οι δύο είναι πράξεις παράνομες που διεγείρουν σε μίσος και διακρίσεις κατά τρόπο –όπως τυποποιείται στην κείμενη αντιρατσιστική νομοθεσία– που εκτίθεται σε κίνδυνο η ζωή και η σωματική ακεραιότητα αυτής της κοινωνικής ομάδας, αφού εν ολίγοις μιλά για την εξαφάνισή της. Είναι χρέος μιας δημοκρατικής κοινωνίας η απομόνωση του ρατσιστικού λόγου, καθώς και η καταδίκη του με κάθε τρόπο, συμπεριλαμβανομένου και του νομικού πολιτισμού μας, όπως άλλωστε επιτάσσει και η νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Δείτε επί παραδείγματι την υπόθεση Vejdeland κατά της Σουηδίας».

 

Πηγή:  Pressenza