Now Reading
Μαλαισία: Δύο γυναίκες τιμωρήθηκαν με μαστίγωμα με την κατηγορία του ομοφυλοφιλικού σεξ.

Μαλαισία: Δύο γυναίκες τιμωρήθηκαν με μαστίγωμα με την κατηγορία του ομοφυλοφιλικού σεξ.

Μαλαισία: Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2018 | 17:55

Μετάφραση: Τζένη Πατεράκη | T-zine.gr

LGBTQI News 

Μαλαισία: Δύο γυναίκες τιμωρήθηκαν με μαστίγωμα με την κατηγορία του ομοφυλοφιλικού σεξ.

(CHAIDEER MAHYUDDIN/AFP/Getty)

Δύο γυναίκες καταδικάστηκαν σε ποινή μαστιγώματος, καθώς και χρηματική ποινή που αντιστοιχεί στο εθνικό νόμισμα της Μαλαισίας σε περίπου 900,00 ευρώ (3,300 RM) έκαστη, ή εναλλακτικά σε τετράμηνη φυλάκιση, εάν αδυνατούν να πληρώσουν την χρηματική ποινή που τους επεβλήθη.

Η καταδίκη των δύο γυναικών ήλθε μετά από σύλληψή τους με την κατηγορία ότι έκαναν ομοφυλοφιλικό σεξ.

(CHAIDEER MAHYUDDIN/AFP/Getty)

Το ομοφυλοφιλικό σεξ απαγορεύεται στη χώρα, μέσω διάταξης του Ποινικού Κώδικα που ομαδοποιεί το ομοφυλοφιλικό σεξ, με τη ζωοφιλία σε μία κατηγορία ποινικών διώξεων υπό τον τίτλο: «πράξεις εναντίον των νόμων της φύσης».

Οι δύο γυναίκες, που είναι 32 και 22 ετών αντιστοίχως, καταδικάστηκαν με την επίκληση του νόμου της Σαρία που ισχύει στην Βορειοανατολική πολιτεία της Terengganu. Σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται οι αρχές «συνελήφθησαν να κάνουν σεξ σε ένα αυτοκίνητο χρησιμοποιώντας φαλλικό ομοίωμα», όπως αναφέρεται στο τοπικό πρακτορείο ειδήσεων Sinar Harian.

Η τιμωρία τους που αφορά το μαστίγωμα έχει οριστεί για την 28η Αυγούστου.

(CHAIDEER MAHYUDDIN/AFP/Getty)

Ο δικαστής Kamalruazmi Ismail δήλωσε ότι «η δίκαιη αυτή ποινή επιβάλλεται ώστε να λειτουργήσει ως μάθημα όχι μόνο για τις δύο αυτές γυναίκες, αλλά και προς όλα τα μέλη της κοινωνίας».

Παράλληλα, η οργάνωση «Δικαιοσύνη για τις αδελφές μας», Μαλαισιανή οργάνωση για τα LGBTI δικαιώματα, αναφέρει ότι η ποινή των δύο γυναικών αποτελεί «βαριά παραβίαση των δικαιωμάτων των γυναικών, της αξιοπρέπειας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους».

Σε δήλωση που παρατίθεται στην ιστοσελίδα της οργάνωσης αναφέρεται, ακόμη, ότι: «η λανθασμένη αυτή απόφαση που συνδέεται με προκαταλήψεις, ισοδυναμεί με βασανισμό».

(CHAIDEER MAHYUDDIN/AFP/Getty)

«Ο ρόλος των δικαστηρίων είναι να διασφαλίζουν την δικαιοσύνη και να την προάγουν, όχι να διογκώνουν την θυματοποίηση των ανθρώπων που βασίζεται στις προκαταλήψεις», συμπληρώνεται στην δήλωση.

«Οι ποινές των δικαστηρίων δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται ως μαθήματα προς την κοινωνία. Αντίθετα η τιμωρία που γίνεται με άδικο τρόπο ως μάθημα που γίνεται με απεχθή τρόπο για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και αυστηρότητα λειτουργεί ως εμπόδιο στην κοινωνία. Αυτές οι προκαταλήψεις οδηγούν με επικίνδυνο τρόπο στην κατάχρηση εξουσιών και εκμετάλλευση αθώων ανθρώπων, διαιωνίζοντας την αδικία».

Η δήλωση της οργάνωσης καταλήγει: «Η ποινικοποίηση του συναινετικού σεξ μεταξύ ενηλίκων αποτελεί βαριά παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και η Μαλαισία έχει καλεστεί από πολλούς διεθνείς οργανισμούς να αναθεωρήσει και να τροποποιήσει τις νομοθεσίες που ποινικοποιούν τις LGBTI ταυτότητες και το συναινετικό σεξ.

(CHAIDEER MAHYUDDIN/AFP/Getty)

«Το συναινετικό σεξ μεταξύ ενηλίκων, δεν είναι έγκλημα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Τον περασμένο χρόνο ένα γκέι ζευγάρι καταδικάστηκε σε ποινή μαστιγώματος με 83 ραβδισμούς για την ίδια ακριβώς κατηγορία.

Δείτε Επίσης

Τον Απρίλιο, επίσης, ένα Μαλαισιανό Πανεπιστήμιο κάλεσε υποψήφιους να συμμετάσχουν σε διαδικασία «επανορθωτικής θεραπείας».

Μάλιστα το Πανεπιστήμιο αυτό που βρίσκεται στο νησί Penang, επικοινώνησε την πρόσκληση αυτή ως «καμπάνια πρόσκλησης φίλων που έχουν αυτήν την ‘διαταραχή’ ως προς τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό, ώστε να επιστρέψουν στην ‘φυσική τους κατάσταση’ με έναν αξιόπιστο τρόπο».

Τούτο συνέβη μόλις δύο μήνες αφότου μία εφημερίδα της χώρας δημοσίευσε ένα οδηγό με τίτλο: «πώς να κηλιδώσεις έναν ομοφυλόφιλο».

 

© T-zine.gr με πληροφορίες από  Pink News

 

 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί