Now Reading
Μη δυαδικό πρόσωπο με δράση στον ακτιβισμό, αναδεικνύει το γεγονός πως οι σις γυναίκες δεν είναι οι μόνοι άνθρωποι που έχουν περίοδο

Μη δυαδικό πρόσωπο με δράση στον ακτιβισμό, αναδεικνύει το γεγονός πως οι σις γυναίκες δεν είναι οι μόνοι άνθρωποι που έχουν περίοδο

Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2018 | 10:47

Κ. Μελικέρτης | Trans News | Υγεία  | T-zine.gr

«Πρέπει να αντιμετωπίζω τις προκλήσεις έχοντας περίοδο κάθε μήνα σε έναν κόσμο που αρνείται να αναγνωρίσει ότι περίοδο δεν έχουν μόνο οι σις γυναίκες».

Μη δυαδικό πρόσωπο με δράση στον ακτιβισμό, αναδεικνύει το γεγονός πως οι σις γυναίκες δεν είναι οι μόνοι άνθρωποι που έχουν περίοδο.

Μη-δυαδικό και πρόσωπο με δράση στον ακτιβισμό για τα δικαιώματα των τρανς ανδρών, που αναγνωρίζεται με το όνομα Cass Bliss, φωτογραφίζεται για την εκστρατεία της περιόδου #BleedingWhileTrans

Τα εμμηνορροϊκά προϊόντα όπως τα ταμπόν και οι σερβιέτες συχνά χαρακτηρίζονται ως «προϊόντα γυναικείας υγιεινής». Για να ολοκληρωθεί το στερεότυπο, τα στοιχεία αυτά συνήθως πωλούνται σε πολύχρωμες, φλοράλ συσκευασίες. Αλλά δεν είναι μόνο οι σις γυναίκες που έχουν περίοδο.

Ένα μη δυαδικό άτομο παλεύει συγκεκριμένα για τα δικαιώματα των τρανς ανδρών, αλλά και για να καταρρίψει τα στερεότυπα σχετικά με την περίοδο.

Cass Bliss – ένα σύντομο ιστορικό μέσα από τα λόγια του ίδιου του προσώπου.

«Είμαι ένα μη δυαδικό πρόσωπο με περίοδο. Έχω μήτρα που αιμορραγεί κάθε μήνα, αλλά αυτοπροσδιορίζομαι έξω από τις κατηγορίες άρρεν και θήλυ. Εξαιτίας αυτού, πρέπει να αντιμετωπίζω τις προκλήσεις κάθε μήνα έχοντας περίοδο, σε έναν κόσμο που αρνείται να αναγνωρίσει ότι περίοδο δεν έχουν μόνο οι σις γυναίκες. Και ότι κάθε σις γυναίκα μπορεί να μην έχει περίοδο», γράφει ο Cass Bliss για το Huffington Post.

«Αλλά τι σημαίνει ένα μη δυαδικό ή τρανς πρόσωπο να έχει περίοδο μια φορά κάθε μήνα; Αμέσως μας υπενθυμίζει ότι μεγάλο μέρος του κόσμου θα μας βλέπει ακόμα ως σις γυναίκες ακριβώς επειδή έχουμε περίοδο; Τα μηνύματα για τα φύλα που είναι ευρέως διαδεδομένα, στέκουν ως εμπόδια στη ζωή μου, όπως τα σήματα γυναικείας υγιεινής και η έλλειψη κάδων απορριμμάτων στις τουαλέτες των ανδρών. Οι ωραιοποιημένες διαφημίσεις που προβάλλονται δείχνουν αδύνατες λευκές γυναίκες οι οποίες διατηρούν τη θηλυκότητά τους με λευκά λεπτά σερβιετάκια και βιολετί “αίμα” από την περίοδο».

Οι δυσκολίες της περιόδου.

Συνεχίζει, όμως, και περιγράφει την πολυπλοκότητα για ένα μη-δυαδικό πρόσωπο ή έναν τρανς άντρα να αγοράσει αυτά τα προϊόντα και να τα χρησιμοποιήσει σε δημόσιες τουαλέτες.

«Όταν μου τελειώνουν τα προϊόντα, πρέπει να ψάξω για ένα [εμμηνορροϊκό προϊόν] που στη συσκευασία δεν θα είναι γεμάτο από τα παραδοσιακά στερεότυπα του ροζ, μωβ χρώματος και των λουλουδιών. Παρατηρώ την επιγραφή «γυναικείας υγιεινής» στα Target, CVS και Walgreens. Προσπαθώ να αγοράσω οτιδήποτε που δεν θα χειροτερέψει τις δυσκολίες σχετικά με την περίοδο. Αν σκεφτήκατε ότι οι κράμπες και οι μεταβολές της διάθεσης είναι τα μόνα αρνητικά, δοκιμάστε να έχετε και αυτές τις επιγραφές πάνω από το κεφάλι σας όπου λένε σε όλους τριγύρω ότι δεν ανήκετε στις κατηγορίες που αναφέρονται».

Διαβάστε: Τρανς γυναίκες – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για το στοματικό σεξ

«Μόλις έχω τα προϊόντα που χρειάζομαι, πρέπει να βρω έναν τρόπο να αλλάξω τα χρησιμοποιημένα προϊόντα μου με νέα. Πριν ξεκινήσω τη φυλομετάβαση, αν δεν έβρισκα μια τουαλέτα ουδέτερη ως προς το φύλο, χρησιμοποιούσα μόνο τις γυναικείες τουαλέτες κατά τη διάρκεια της περιόδου μου. Ήταν ασφαλέστερο για μένα να πηγαίνω εκεί, σε περίπτωση που έπεφτε το δοχείο της περιόδου ή κάποιος με άκουγε να ανοίγω το ταμπόν ή μια σερβιέτα. Για να μην αναφέρουμε, ότι οι γυναικείες τουαλέτες διαθέτουν κάδους απορριμμάτων και ιδιωτικούς χώρους. Μπορείς εκεί να ασχοληθείς με την φροντίδα της περιόδου σου χωρίς να φοβάσαι ότι θα αποκαλυφθεί η ταυτότητα φύλου σου».

Έχοντας περίοδο στις ανδρικές τουαλέτες.

«Αλλά τώρα που η εξωτερική μου εμφάνιση έχει αρρενωπά χαρακτηριστικά, μου είχε απαγορευθεί να χρησιμοποιήσω τις γυναικείες τουλέτες από μητέρες που συνόδευαν τις κόρες τους. Με θεωρούσαν επικίνδυνο άτομο λόγω της τρανς ταυτότητάς μου, πιστεύοντας ότι είναι ασθένεια και ότι θα μπορούσαν να κολλήσουν. Από την άλλη πλευρά, χρησιμοποιώντας τις ανδρικές τουαλέτες σημαίνει ότι θα πρέπει να προσέχω να μην φανεί το αίμα της περιόδου. Και να βρω τους καλύτερους τρόπους για να νοιώθω ασφάλεια και φροντίζοντας διακριτικά την περίοδό μου».

#BleedingWhileTrans

Cass Bliss | Πέρσι, ξεκίνησε την καμπάνια #BleedingWhileTrans στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης. Επιπλέον, ως καλλιτέχνης και πρόσωπο που ασχολείται με τον ακτιβισμό έγραψε ένα τραγούδι για τις εμπειρίες του.

Εταιρείες που θέλουν να κάνουν τη διαφορά.

Ευτυχώς, υπάρχουν ορισμένες εταιρείες που εργάζονται για να βοηθήσουν τους τρανς ανθρώπους να αισθάνονται πιο άνετα κατά τη διάρκεια της περιόδου. Μια τέτοια εταιρεία είναι το Thinx, η οποία σχεδίασε επαναστατικά εσώρουχα για την περίοδο. Μια άλλη εταιρεία που ονομάζεται Pyramid Seven έχει επίσης ξεκινήσει μια σειρά με μποξεράκια φιλικά προς την περίοδο.

«Υπάρχει μια πραγματική ανάγκη τα προϊόντα να εξυπηρετούν όλα τα σώματα. Και ελπίζουμε να είμαστε μέρος αυτής της λύσης», δήλωσε στο Mashable , ο δημιουργός του Pyramid Seven, Zipporah Jarmon.

Δείτε Επίσης

«Ήταν ευχαρίστηση μας να ανοίξουμε χώρο για συζητήσεις σχετικά με την εμμηνόρροια και τις ποικίλες ανάγκες των ανθρώπων που έχουν περίοδο», είπε ο Jarmon. «Έχουμε ακούσει από τόσους πολλούς πελάτες μας πόσο σημαντικό είναι να νιώθουν άνετα μέσα και έξω κατά τη διάρκεια της περιόδου τους».

 

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter

 

Διαβάστε: ΣΥΔ: «Τρανς γυναίκες. Η υγεία των τρανς έχει σημασία»

 

© T-zine.gr με πληροφορίες από Gay Star News

 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
1
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί