Η Zakaria Fry και ο Eugene Carroll Ray αγνοούνταν από τον Ιανουάριο.

Μια τρανς γυναίκα και ο συγκάτοικός της δολοφονήθηκαν στο Νέο Μεξικό

ΗΠΑ: Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2018 | 20:27

Μετάφραση: Κ. Μελικέρτης | T-zine.gr

Trans News

Η Zakaria Fry και ο Eugene Carroll Ray αγνοούνταν από τον Ιανουάριο.

Μια τρανς γυναίκα και ο συγκάτοικός της δολοφονήθηκαν στο Νέο Μεξικό

Η Zakaria Fry και ο Eugene Carroll Ray αγνοούνταν από τον Ιανουάριο.

Οι δύο σοροί που εντοπίστηκαν στο Νέο Μεξικό ταυτοποιήθηκαν με την τρανς γυναίκα και του συγκατοίκου της, οι οποίοι αγνοούνταν από τον Ιανουάριο. Ένας άνδρας έχει κατηγορηθεί για τη δολοφονία και των δύο.

Η Zakaria Fry, 28 ετών, και ο Eugene Carroll Ray, ηλικίας 70 ετών, από τον οποίο νοίκιασε δωμάτιο στο Albuquerque, αγνοούνταν ήδη από τις 18 Ιανουαρίου, αναφέρει το Albuquerque Journal. Τα σώματα τους βρέθηκαν στις 19 Φεβρουαρίου, χωμένα σε κάδους απορριμμάτων στη μικρή πόλη Stanley. Και οι δύο δολοφονήθηκαν από επίθεση με μαχαίρι στο κεφάλι και το πρόσωπο, ανέφερε η αστυνομία.

Την Τρίτη η αστυνομία του Albuquerque συνέλαβε τον Charles Anthony Spiess, 27 ετών, ο οποίος είναι επίσης γνωστός με το όνομα James Knight και την Τετάρτη κατηγορήθηκε για τη δολοφονία της Fry όσο και του Ray, καθώς επίσης κατηγορείται για αλλοίωση των αποδεικτικών στοιχείων σύμφωνα με το Journal.

 

Διαβάστε ακόμα: Η Miss Trans America βρέθηκε δολοφονημένη στο σπίτι της στη Μασαχουσέτη

 

Η αστυνομία είπε ότι ο Spiess μπορεί να ζούσε και στο σπίτι του Ray. «Πιθανότατα να συγκατοικούσαν όλοι μαζί και γι’ αυτό έχουμε πολλά αποδεικτικά στοιχεία σε αυτή την τοποθεσία», δήλωσε στο Journal ο Simon Drobik, αξιωματούχος του τμήματος της αστυνομίας του Albuquerque. «Υπήρχαν πολλά αποδεικτικά στοιχεία που βρέθηκαν, όπως DNA, βίντεο και πολλά ιατρικά τεκμήρια. Είναι μια τεράστια υπόθεση και υπάρχουν πολλές συνδέσεις. Αλλά το κυριότερο είναι ότι ζητάμε από το κόσμο αν τους είχε δει και τους τρεις μαζί».

Υπήρξε αιματοχυσία στο δωμάτιο φιλοξενίας του σπιτιού, καθώς και πετσέτες με αίμα και υποδερμικές βελόνες στο σπίτι και στο γκαράζ, δήλωσε η αστυνομία. Επίσης, το αυτοκίνητο του Ray βρέθηκε εγκαταλελειμμένο, με κηλίδες αίματος στο εσωτερικό του, καθώς και μονωτική ταινία και απολυμαντικό σπρέι.

Η Fry και η Phylicia Mitchell του Cleveland, που δολοφονήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, είναι το πέμπτο και το έκτο θύμα ανθρωποκτονίας λόγω ταυτότητας φύλου που αναφέρθηκαν στις ΗΠΑ φέτος. Υπήρξαν 27 δολοφονίες τρανς ανθρώπων που αναφέρθηκαν το 2017, ίδιος αριθμός με το 2016 που ήταν τα πιο θανατηφόρα έτη που καταγράφηκαν για τους τρανς ανθρώπους της Αμερικής. Κάθε, πιθανότατα είναι περισσότερες οι δολοφονίες τρανς ανθρώπων, δεδομένου ότι πολλά τρανς άτομα καταγράφονται σε λάθος φύλο από την αστυνομία και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ή οι δολοφονίες τους δεν αναφέρονται καθόλου.

Οι φίλοι της, την θυμούνται με στοργή και έγραψαν στις αναρτήσεις τους στο Facebook για την Fry: «Οι λέξεις δεν μπορούν να πουν πόσο εκπληκτικό άτομο ήταν», έγραψε ο Brad Byers. «Οι στιγμές που διασκεδάσαμε στο καζίνο θα είναι πάντα στο μυαλό μου. Αναπαύσου εν ειρήνη, γλυκό κορίτσι».

«Ήσουν τόσο ευχάριστο και θετικό άτομο παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπιζες στη ζωή», έγραψε η Tara Yvonne. «Ήσουν μια γενναία, δυναμική και εμψυχωτική γυναίκα. Το πνεύμα σου ζει και λείπεις σε πολλούς. Αναπαύσου εν ειρήνη».

 

 

© T-zine.gr με πληροφορίες από  Advocate.com