Μια τρανς οικογένεια (εικόνες,video)

ΗΠΑ: Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017 | 19:53

Η ιστορία της οικογένειας Μέισον είναι ένας ύμνος στην ανεκτικότητα και στην αποδοχή της διαφορετικότητας.

 

Μια τρανς οικογένεια

Είχαν σχέση μητέρας-γιου για πάνω από μια δεκαετία, χωρίς να εκμυστηρεύεται ο ένας στον άλλο την κρυφή επιθυμία για τον επαναπροσδιορισμό του φύλου τους. Η ιστορία της οικογένειας Μέισον είναι ένας ύμνος στην ανεκτικότητα και στην αποδοχή της διαφορετικότητας.

Η Έρικα είναι μητέρα πέντε παιδιών και σύζυγος του Λες, μόνο που τώρα πια δεν λέγεται Έρικα αλλά Έρικ καθώς υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή τον Φεβρουάριο, ώστε να αφαιρέσει το κομμάτι του σώματος της που της προσέδιδε τη γυναικεία ταυτότητα. Δήλωσε χαρακτηριστικά στο περιοδικό 60 Minutes: «Συνήθιζα να εύχομαι να αποκτήσω καρκίνο όταν ήμουν νεότερη, ώστε να μπορώ να κάνω μαστεκτομή».

Ο Έρικ πλέον, εξομολογήθηκε στους δημοσιογράφους ότι μισούσε τα πάντα στο γυναικείο σώμα του: «από τα μακριά μαλλιά έως το στήθος» και συχνά έλεγε στο σύζυγο της: «Μακάρι να μπορούσα να το κόψω», εννοώντας το στήθος της. Συνεχίζει προσθέτοντας: «Από τότε που ξεκίνησα να φαίνομαι γυναίκα, προσπαθούσα να φέρομαι ανάλογα, να ντύνομαι γυναικεία για να δω αν αυτό θα με βοηθούσε να αισθανθώ καλύτερα με τον εαυτό μου. Αλλά ποτέ δεν λειτούργησε, απλά ένιωθα ότι είμαι μεταμφιεσμένη». Σιχαινόταν το γεγονός ότι είχε μείνει 5 φορές έγκυος, καθώς αυτό της θύμιζε την θηλυκή της φύση.

Φοβούμενος ότι θα την απορρίψει ο Λες και θα διαλύσει την οικογένεια τους, μόνο όταν ο γιος τους Κόρεϊ τους ανακοίνωσε ότι θέλει να γίνει κορίτσι και ξεκίνησε την μετάβαση, της δόθηκε η ευκαιρία να εκδηλώσει την επιθυμία της να γίνει άντρας κάνοντας μαστεκτομή και αποκαλύπτοντας την πραγματική της ταυτότητα.


Συγκεκριμένα, περιέγραψε τη στιγμή που το είπε στον άνδρα της ως εξής: «Βλέπαμε μια ταινία για μια τρανς γυναίκα, η οποία στο τέλος πέθανε και εγώ έκλαιγα με λυγμούς χωρίς να μπορώ να το ελέγξω. Τον κοίταξα και του είπα ότι νιώθω σαν άνδρας που έχει παγιδευτεί σε γυναικείο σώμα. Εκείνος απλά με αγκάλιασε και μου είπε σε αγαπώ και ό,τι και αν πρέπει να κάνουμε για να δουλέψει όλο αυτό, θα το κάνουμε».

Η Κόρεϊ, ωστόσο, βοήθησε πολύ τη μητέρα της στο να αποκαλύψει τελικά τον πραγματικό της εαυτό, με το να μοιραστεί με τους γονείς της το πώς ένιωσε όταν βρήκε την ιατρική συνταγή για την ορμονοθεραπεία της σαν έκπληξη πίσω από τον καναπέ, αφού περίμενε για αυτό 2μισι χρόνια. Δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ήταν η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου. Θα μπορούσα να βγαίνω έξω και κανείς να μην ξέρει ότι είμαι τρανς». Η Κόρεϊ κατάλαβε για πρώτη φορά ότι ήθελε να γίνει κορίτσι όταν ήταν 11 χρονών, αφού βρήκε ένα βίντεο στο YouTube με την τρανς σταρ Τζαζ Τζένινγκς.

Σήμερα πλέον φαίνεται και ακούγεται σαν κορίτσι χάρη σε ένα εμφύτευμα καταστολής της εφηβείας, αξίας 21.000 δολάρια. Σχεδιάζει ωστόσο να κάνει και επέμβαση με σκοπό την μετάβαση όταν γίνει 18 ετών. Στο σχολείο βέβαια τα παιδιά δεν την αντιμετωπίζουν ως μια γενναία έφηβη που είχε το θάρρος να δείξει ποια είναι στην πραγματικότητα, αλλά την έχουν κοροϊδέψει και την έχουν εκφοβίσει. Επάνω σε αυτό το θέμα η Κόρεϊ ανέφερε: «Ο εκφοβισμός έγινε τόσο άσχημος που με έκοψαν με ξυράφι, με έφτυσαν και με έβρισαν… ήταν πολύ άσχημο». Το σημαντικότερο όμως ήταν ότι οι γονείς της φέρθηκαν με τον σωστό τρόπο, υποστηρίζονταν και προστατεύοντάς την από όλο αυτό.

Ο Λες, σύζυγος του Έρικ και πατέρας της Κόρεϊ, υποστηρίζει την οικογένειά του λέγοντας ότι η σχέση του με τον Έρικ είναι πολύ δυνατή ακόμη και αν ο ίδιος παραμένει ετεροφυλόφιλος. Δήλωσε μάλιστα: «Ερωτεύτηκα το άτομο, το οποίο όπως είδατε από τις φωτογραφίες ήταν πανέμορφο ως γυναίκα. Όμως είναι εξίσου όμορφο και εσωτερικά. Το γεγονός ότι αφαίρεσε το στήθος του δεν αλλάζει το πώς νιώθω εγώ. Το πώς βλέπει η κοινωνία εμένα και τη σχέση μου… Δεν με ενδιαφέρει, δεν ζουν μέσα στο σπίτι μου. Εμείς και τα παιδιά μας είμαστε οι μόνοι που μετράμε».

Παρόλο που ο Έρικ αποστρέφεται τη γυναικεία φύση του δεν σκοπεύει να κάνει χειρουργική επέμβαση μετάβασης όπως η Κόρεϊ. Σχετικά με αυτό σχολίασε: «Το κυριότερο πρόβλημά μου ήταν το στήθος επειδή αυτό βλέπει ο κόσμος, ο κόσμος δεν μπορεί να δει μέσα στο παντελόνι μου οπότε είμαι οκ». Το ζευγάρι λέει ότι η αλλαγή του Έρικ δεν έχει επηρεάσει τη σεξουαλική τους ζωή, εφόσον ο Έρικ έχει ακόμη γυναικεία γεννητικά όργανα. Όμως θα γίνει δύσκολο να είναι μαζί αν αποφασίσει να κάνει χειρουργική επέμβαση μετάβασης.

Ο Έρικ κατέληξε λέγοντας: «Το μόνο που μετανιώνω είναι που δεν έμαθα νωρίτερα για τη διεμφυλικότητα, για να το κάνω νωρίτερα. Αλλά είναι εντάξει γιατί έχω πέντε πανέμορφα παιδιά, έναν υπέροχο σύζυγο και μια υπέροχη ζωή. Οπότε η ζωή μου είναι σχετικά καλή τώρα, είναι φανταστικό».

Η οικογένεια Μέισον έχει συμμετάσχει σε ένα θέμα του National Geographic Magazine με θέμα τη διεμφυλικότητα.

 

Πηγή: athensvoice.gr