Μήπως κρύβεται ένας κατά συρροήν δολοφόνος πίσω από τις πολλές δολοφονίες των τρανς γυναικών στη Φλόριντα των ΗΠΑ;

ΗΠΑ: Σάββατο, 7 Ιουλίου 2018 | 11:31

Μετάφραση: Κ. Μελικέρτης | T-zine.gr

Trans News

Μήπως κρύβεται ένας κατά συρροήν δολοφόνος πίσω από τις πολλές δολοφονίες των τρανς γυναικών στη Φλόριντα των ΗΠΑ;

Cathalina Christina James | Facebook

Μια μη λευκή τρανς γυναίκα βρέθηκε δολοφονημένη στο Τζάκσονβιλ της Φλόριντα, με αποτέλεσμα κάποιοι τοπικοί ακτιβιστές να πιστεύουν ότι πίσω από τις ανθρωποκτονίες κρύβεται ένας κατά συρροήν δολοφόνος.

Η Cathalina Christina James, 24 ετών, βρέθηκε δολοφονημένη από όπλο στο μοτέλ Quality Inn την Κυριακή. Η μητέρα της είπε στο First Coast News ότι είχε «μεγάλη και τολμηρή προσωπικότητα» και αγαπούσε τα ταξίδια και το χορό.

Τρεις μήνες πριν, τον Φεβρουάριο, η Celine Walker βρέθηκε δολοφονημένη από όπλο στο ξενοδοχείο Extended Stay America στο Τζάκσονβιλ. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Antash’a English βρέθηκε νεκρή ανάμεσα σε δύο κτίρια στο Τζάκσονβιλ, μετά από πυροβολισμό. Τόσο η Walker όσο και η English ήταν μη λευκές τρανς γυναίκες.

Η αστυνομία ερευνά κάθε δολοφονία ξεχωριστά και λέει ότι δεν υπάρχει λόγος να πιστεύουν ότι υπάρχει κάποια σχέση. «Δεν υπάρχουν στοιχεία ή πληροφορίες που να μας οδηγούν να πιστέψουμε ότι υπάρχει τέτοιο πρότυπο ή τάση που να εμπλέκεται», δήλωσε εκπρόσωπος του Γραφείου του Σερίφη.

Αλλά η Paige Mahogany, η οποία είναι επικεφαλής στο Transgender Awareness Project του Τζάκσονβιλ, δήλωσε ότι πιστεύει ότι υπάρχει ένας κατά συρροήν δολοφόνος. «Η τρανς κοινότητα αισθάνεται ότι υπάρχει ένας στόχος στην πλάτη της. Δεν αισθανόμαστε ασφαλείς στο Τζάκσονβιλ».

Η Mahogany επίσης είπε ότι υπάρχει κακή σχέση μεταξύ της αστυνομίας και των τρανς ανθρώπων στο Τζάκσονβιλ. «Κάθε μέρα, υπάρχουν πολλά εγκλήματα που δεν καταγράφονται, γιατί όταν οι αστυνομικοί εμφανίζονται, οι ίδιοι κάνουν τα κορίτσια να αισθάνονται ως ύποπτες, όχι ως θύματα», είπε. «Πολλά από αυτά τα κορίτσια τα χτυπάνε, τα ληστεύουν, δέχονται επιθέσεις, αλλά δεν ζητάνε βοήθεια από το αστυνομικό τμήμα».

Η Gina Duncan του Equality Florida δήλωσε ότι ένα μέρος της έντασης προέρχεται από το πώς οι αστυνομικοί του Τζάκσονβιλ αναφέρονται σε λάθος όνομα και γένος στα θύματα αυτών των βίαιων εγκλημάτων.

«Τέσσερις μήνες πέρασαν και πιστεύουμε, φοβόμαστε για την ακρίβεια, ότι κρύβεται ένας κατά συρροήν δολοφόνος πίσω από τις δολοφονίες, ενώ η αρχή επιβολής του νόμου συνεχίζει να αναφέρεται σε λάθος όνομα και γένος στα θύματα», είπε η Duncan σε μια δήλωση της. «Δεν δείχνει μόνο ασέβεια, αλλά υπονομεύει την εμπιστοσύνη και μπορεί να δημιουργεί και μια απροθυμία από άλλους της κοινότητας να βγουν μπροστά».

Η Kelly Pope τουTransgender Action Committee του Τζάκσονβιλ διέκρινε τον φόβο μεταξύ των τρανς ανθρώπων στο Τζάκσονβιλ. «Κατά τη διάρκεια του μήνα περηφάνιας, όταν άλλοι γιορτάζουν, η κοινότητα μας θρηνεί. Στην πραγματικότητα, δεν θρηνούμε μόνο. Είμαστε έντονα φοβισμένοι για τη ζωή μας».

 

© T-zine.gr με πληροφορίες από  LGBTQ Nation

 

Διαβάστε ακόμα:

Τρίτη δολοφονία τρανς γυναίκας στο Τζάκσονβιλ, 13° θύμα μίσους για το 2018 στις ΗΠΑ.

Τρανς γυναίκα δολοφονήθηκε στο Τζάκσονβιλ και είναι το 12° καταγεγραμμένο θύμα μίσους για φέτος στις ΗΠΑ.

Τρανς άνδρας δολοφονήθηκε στην Ατλάντα των ΗΠΑ.