ΗΠΑ: Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018 | 17:25

Άννα Αποστολοπούλου | T-zine.gr
Trans News

Μνημονεύοντας μία ακόμη τρανς γυναίκα θύμα δολοφονίας μίσους.

Μνημονεύοντας μία ακόμη τρανς γυναίκα θύμα δολοφονίας μίσους.

Η Ava Le’Ray Barrin είναι ένα ακόμα θύμα δολοφονίας, μία ακόμη τρανς γυναίκα δολοφονημένη το 2017. Είναι επιπροσθέτως η νεότερη μέχρι σήμερα ανάμεσα στο πολλά εγκλήματα μίσους που ο αριθμός τους είναι δυσανάλογος για τις μαύρες τρανς γυναίκες.

Η Daily Beast αναφέρει ότι η έφηβη τρανς υπήρξε θύμα δολοφονίας με πυροβολισμούς στο στήθος το πρωί της Κυριακής (25/06/2017), από τον Jalen Breton Brown, 21 ετών, σε ένα πάρκινγκ πολυκατοικίας. Ο Jalen Breton Brown προσπάθησε να πείσει ότι έγινε σε αυτοάμυνα, αλλά αργότερα κατηγορήθηκε για δολοφονία από την αστυνομία του County-Clarke County –Αθήνα, Γεωργία των ΗΠΑ.

«Αυτό που μας θλίβει και μας εξοργίζει ως μια οργάνωση που επιδιώκει να αντιπροσωπεύσει και να ενισχύσει τις μαύρες τρανς γυναίκες είναι ό,τι η Ava ήταν μόλις 17 ετών και δεν είχε καν την ευκαιρία να ακολουθήσει τα όνειρά της», δήλωσε η Monica Roberts, όπως έγραψε στη σελίδα: https://www.facebook.com/blacktranswomen/ σε μια δήλωση της.

Η Ρόμπερτς ήταν η πρώτη που απαίτησε να προσδιοριστεί η Μπαρίν, ως τρανς έφηβη θύμα δολοφονίας, αφού οι τοπικές αρχές χρησιμοποίησαν στις αναφορές τους αρσενικές αντωνυμίες, δηλαδή τα αρσενικά στοιχεία της Ava.

Η Ρόμπερτς τα τελευταία χρόνια εξιχνιάζει και εντοπίζει όσα περισσότερα μπορεί από τα θύματα της τρανς κοινότητας που έχουν παρανοηθεί από τα λάθος στοιχεία.

Συνεχίζει η Monica Roberts: «Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που καταγράφω σ’ αυτές τις περιπτώσεις», είπε. «Το Facebook chatter μερικές φορές θα με ενημερώσει όταν υπάρχει τρανς δολοφονία και στη συνέχεια, αν έχω την τοποθεσία, μπορώ να αρχίσω να ερευνώ τις τοπικές πηγές ειδήσεων για να δούμε αν έχουν επιβεβαιώσει το περιστατικό σαν δολοφονία τρανς γυναίκας.

Έτσι οι αληθινοί αριθμοί των αναφερθέντων τρανς θυμάτων έχουν μια ανοδική πορεία. Αυτό συμβαίνει επειδή ένας ασαφής αριθμός αυτών των εγκλημάτων σίγουρα αναφέρονται ως ‘’άσχετοι’’ από την τρανς κοινότητα εξαιτίας παρανοήσεων με τα στοιχεία.

Επίσης πριν από την Barrin, νεαρότερο θύμα δολοφονίας για το 2017, ήταν η 18χρονη τρανς γυναίκα, Jaquarrius Holland, στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ.

Πιο κάτω μπορεί να δείτε το βίντεο που αναρτήθηκε για την 18χρονη Jaquarrius Holland.

 

 

© T-zine.gr