Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: «Είναι θέμα αγάπης, όχι φύλου»

Ελλάδα: Τρίτη, 22 Μαΐου 2018 | 11:47

T-zine.gr


LGBTQI News
 

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: «Είναι θέμα αγάπης, όχι φύλου»

«Το κεντρικό αίτημα για μεταρρύθμιση του Αστικού Κώδικα, ώστε να δίνεται η δυνατότητα πολιτικού γάμου και τεκνοθεσίας στα ομόφυλα ζευγάρια, είναι το μεγάλο στοίχημα της επόμενης περιόδου και πρέπει να απασχολήσει με σοβαρό τρόπο τον δημόσιο διάλογο»


Όπως τονίζει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ με ανάρτηση στα social media:

Αγωνιζόμαστε και υπερασπιζόμαστε τα κοινωνικά δικαιώματα των ομάδων, που βιώνουν το ρατσισμό στην καθημερινή τους ζωή, για να οικοδομήσουμε μία κοινωνία δημοκρατίας, ελευθερίας, ισότητας και αλληλεγγύης.

Η κατάργηση του άρθρου 347 του Ποινικού Κώδικα, η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια και η νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου είναι μερικά μόνο από τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια για την προστασία των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.

Το κεντρικό αίτημα για μεταρρύθμιση του Αστικού Κώδικα, ώστε να δίνεται η δυνατότητα πολιτικού γάμου και τεκνοθεσίας στα ομόφυλα ζευγάρια, είναι το μεγάλο στοίχημα της επόμενης περιόδου και πρέπει να απασχολήσει με σοβαρό τρόπο τον δημόσιο διάλογο.

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει εμπράκτως ότι στέκεται δίπλα στην LGBTQI+ κοινότητα και μάχεται για την κατοχύρωση των αυτονόητων δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπων, απέναντι σε σεξιστικά πρότυπα και ρατσιστικές φωνές. Υποστηρίζουμε αταλάντευτα το δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών να τελούν πολιτικό γάμο και να τεκνοθετούν.

Γιατί η οικογένεια είναι θέμα αγάπης, όχι φύλου #It_is_about_love

© T-zine.gr με πληροφορίες από το left.gr