Now Reading
Νομοσχέδιο στο Οχάιο θα ποινικοποιεί την παροχή υπηρεσιών επαναπροσδιορισμού στην τρανς νεολαία.

Νομοσχέδιο στο Οχάιο θα ποινικοποιεί την παροχή υπηρεσιών επαναπροσδιορισμού στην τρανς νεολαία.

ΗΠΑ: Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020 | 10:33

Μετάφραση: Κ. Μελικέρτης | Trans News |T-zine.gr

 

Μια μέρα αφότου η Νότια Ντακότα απέρριψε παρόμοιο νομοσχέδιο, οι νομοθέτες του Οχάιο είναι έτοιμοι να εισαγάγουν ένα δικό τους νομοσχέδιο.

Νομοσχέδιο στο Οχάιο θα ποινικοποιεί την παροχή υπηρεσιών επαναπροσδιορισμού στην τρανς νεολαία.

Μια μέρα αφότου η Νότια Ντακότα απέρριψε παρόμοιο νομοσχέδιο, οι νομοθέτες του Οχάιο είναι έτοιμοι να εισαγάγουν ένα δικό τους νομοσχέδιο.

Μια μέρα αφότου η νότια Ντακότα απέρριψε ένα νομοσχέδιο που θα ποινικοποιεί την παροχή υπηρεσιών των γιατρών που παρέχουν διαδικασίες επαναπροσδιορισμού σε τρανς ανήλικα πρόσωπα, οι νομοθέτες του Οχάιο λένε ότι θα εισαγάγουν παρόμοια νομοθεσία.

Δύο εκπρόσωποι των Ρεπουμπλικανών στο Οχάιο, ο Ron Hood και ο Bill Dean, ανακοίνωσαν το νομοσχέδιο τους σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη και δήλωσαν ότι θα το παρουσιάσουν σύντομα, αναφέρει το The Cincinnati Enquirer.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου με τον τίτλο «για την προστασία των ευάλωτων παιδιών», οι γιατροί θα μπορούσαν να κατηγορηθούν για κακούργημα τρίτου βαθμού αν επιχειρήσουν θεραπευτικές ή χειρουργικές επεμβάσεις με σκοπό να μεταβάλλουν το φύλο σε άτομα ηλικίας κάτω των 18 ετών, αναφέρουν στο σχέδιο νόμου. Οι γονείς θα μπορούσαν επίσης να μηνύσουν γιατρούς που παρέχουν τέτοια θεραπεία στα παιδιά τους.

«Η πρώτη μου ανησυχία, είναι ο μη αναστρέψιμος χαρακτήρας αυτών των διαδικασιών», δήλωσε ο Hood. «Αυτές οι διαδικασίες, οι περισσότερες από αυτές, οδήγησαν σε στείρωση. Και αυτά τα πράγματα δεν είναι αναστρέψιμα».

Διαβάστε: Το Δικαστήριο στο Καναδά αποφάσισε πως ο πατέρας ενός τρανς εφήβου δεν μπορεί να σταματήσει τη μετάβαση του.

Εμπειρογνώμονες γιατροί επεσήμαναν ότι η χειρουργική επέμβαση των γεννητικών οργάνων δεν εκτελείται σε άτομα κάτω των 18 ετών, αν και ορισμένοι ανήλικοι υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση στο στήθος. Οι γιατροί συχνά συνταγογραφούν αναστολείς της εφηβείας σε νεαρά τρανς άτομα και το αποτέλεσμα είναι αναστρέψιμο. Επίσης, νεαρά τρανς άτομα που δεν λαμβάνουν υποστηρικτική ιατρική θεραπεία έχουν υψηλότερο ποσοστό αυτοκτονικών σκέψεων.

Ο Scott Leibowitz, ψυχίατρος και ιατρικός διευθυντής της συμπεριφοριστικής υγείας στο πρόγραμμα THRIVE για την ανάπτυξη των φύλων του νοσοκομείου Nationwide Children’s Hospital στο Κολόμπους, επεσήμανε τα θετικά αυτής της θεραπείας. «Είναι ένα διπλό πρότυπο για να αποκρύψουμε εντελώς μια μορφή γνωστών ευεργετικών ιατρικών παρεμβάσεων γι΄ αυτόν τον πληθυσμό όταν παρέχουμε ιατρικές παρεμβάσεις και θεραπεία για τη νεολαία για άλλες ιατρικές καταστάσεις», δήλωσε στο Enquirer. Οι υποστηρικτές του νομοσχεδίου εμπλέκονται σε «τακτικές ανησυχίας», πρόσθεσε.

Η συντηρητική χριστιανική ομάδα «Πολίτες για κοινοτικές αξίες» έφερε συγγενείς τρανς ανθρώπων συν ένα γιατρό για να καταθέσει υπέρ της νομοθεσίας την Τρίτη. Ο παιδίατρος John Wells Logan, δήλωσε ότι τα παιδιά «εξαναγκάζονται από ιατρούς που έχουν επηρεαστεί από το πολιτικό κλίμα για να πάρουν αποφάσεις που μπορούν να τους αλλάξουν τη ζωή». Αλλά αναγνώρισε ότι δεν είχε αντιμετωπίσει ποτέ έναν ασθενή με θέματα ταυτότητας φύλου.

Το νομοσχέδιο της Νότιας Ντακότα, το οποίο εγκρίθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων τον Ιανουάριο, απορρίφθηκε τη Δευτέρα από κρατική επιτροπή της Γερουσίας. Παρόμοια νομοθεσία στη Φλόριντα είναι απίθανο να προχωρήσει. Ωστόσο, σε πολλές άλλες Πολιτείες, όπως το Κολοράντο, το Ιλλινόι, η Αϊόβα, το Κεντάκι, το Μιζούρι, το Νιου Χάμσαϊρ, η Οκλαχόμα και το Τενεσσί, εκκρεμούν νομοσχέδια που απαγορεύουν την παροχή υπηρεσιών επαναπροσδιορισμού σε νεαρά τρανς άτομα – μερικά από τα οποία ποινικοποιούν αυτές τις παροχές υπηρεσιών στους γιατρούς. Το ένα αναμένεται να εισαχθεί στη Τζόρτζια.

Ο Grant Stancliff, διευθυντής επικοινωνιών για την ομάδα LGBTQ Equality Ohio, δήλωσε ότι η απλή εισαγωγή του νομοσχεδίου της Πολιτείας θα βλάψει τα νεαρά τρανς άτομα. «Τα τρανς παιδιά θα ακούσουν αυτή τη συζήτηση», είπε στο Enquirer. «Θα ακούσουν τους ανθρώπους να λένε ότι αξίζουν την υποστήριξη και την ιατρική φροντίδα όπως όλοι οι άλλοι και πρόκειται να ακούσουν και τους άλλους που να λένε το αντίθετο».

Η Jane Clementi, ιδρύτρια και διευθύνων σύμβουλος του Ιδρύματος Tyler Clementi, εξέδωσε δήλωση κατά του νομοσχεδίου. «Είμαστε βαθιά προβληματισμένοι που ακούσαμε ότι νομοσχέδιο εισάγεται στο Οχάιο που επιδιώκει να περιορίσει την δυνατότητα των τρανς ατόμων να αναζητήσουν την υγειονομική περίθαλψη στην οποία αξίζουν την πρόσβαση», δήλωσε η Clementi, της οποίας ο γιός της που ήταν ομοφυλόφιλος, ο Tyler, αυτοκτόνησε λόγω εκφοβισμού που δεχόταν για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό. «Όχι μόνο δεν είναι λάθος για τους εκλεγμένους αντιπροσώπους να υπαγορεύουν και να ελέγχουν το πολύ προσωπικό ταξίδι που αντιμετωπίζει η τρανς νεολαία, αλλά είναι εξαιρετικά επιζήμιο γι’ αυτούς να ακούν ότι η ταυτότητά τους, που τους καθιστά ξεχωριστούς και μοναδικούς, να είναι θέμα συζήτησης και κωδικοποίησης, σαν να έχουν κάποιο πρόβλημα. Ο νόμος «για την προστασία των ευάλωτων παιδιών» δεν έχει ως στόχο να κάνει αυτό που λέει, πρόκειται για τον έλεγχο των σωμάτων των τρανς παιδιών και την αποστολή ενός μηνύματος ότι αν είσαι τρανς άτομο – και αν είσαι σε διαδικασία επαναπροσδιορισμού – αυτό είναι λάθος».

«Καθώς το νομοσχέδιο αυτό προχωρά, οι νέοι στο Οχάιο θα ακούσουν την πολιτική αντιπαράθεση στην τηλεόραση, γύρω από το τραπέζι, στο σχολείο που τους πλαισιώνει και μία γλώσσα που θα αναφέρεται στη ζωή τους που μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο ως εκφοβισμός. Η απλή δημόσια συζήτηση για το αν η τρανς νεολαία αξίζει να ζήσει με την ταυτότητα που έχει είναι επιβλαβής. Ως μητέρα που έχασε τον γιο της από αυτοκτονία αφού ήταν θύμα εκφοβισμού επειδή ήταν ομοφυλόφιλος, γνωρίζω ότι τα ΛΟΑΤΙ παιδιά ακούνε πολύ. Καλώ τους πολιτικούς ηγέτες του Οχάιο να εξασφαλίσουν ότι τα παιδιά θα λαμβάνουν ρητορική που θα τους επιβεβαιώνουν τη ζωή τους και τα δικαιώματά τους και όχι το αντίθετο».

Δείτε επίσης

Διαβάστε: Ένα τρανς αγόρι αυτοκτόνησε μετά τις αναφορές του προσωπικού του νοσοκομείου σε λάθος όνομα και φύλο στις ΗΠΑ

Δείτε Επίσης

Διαβάστε: Το δικαστήριο του Οχάιο υπερασπίζεται την απόφαση τρανς εφήβου για την νομική μεταβολή του ονόματός του.

Διαβάστε: Η Αμερικανική Παιδιατρική Ακαδημία υπερθεματίζει για την ανάγκη φυλο-επιβεβαιωτικής φροντίδας για την τρανς νεολαία.

 

 

 

 

 

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter

 

 

 
© T-zine.gr με πληροφορίες από Advocate
 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί