Now Reading
Ντοκιμαντέρ Seahorse: Μια ιστορία ενός γκέι τρανς άνδρα που κυοφόρησε και έγινε πατέρας.

Ντοκιμαντέρ Seahorse: Μια ιστορία ενός γκέι τρανς άνδρα που κυοφόρησε και έγινε πατέρας.

Ηνωμένο Βασίλειο: Τρίτη, 30 Ιουλίου 2019 | 09:29

Μετάφραση: Κ. Μελικέρτης | Trans News | T-zine.gr

 

Ντοκιμαντέρ Seahorse: Μια ιστορία ενός γκέι τρανς άνδρα που κυοφόρησε και έγινε πατέρας.

Το Seahorse θα είναι στους κινηματογράφους στις 30 Αυγούστου (Seahorsefilm.com).

Ο Freddy McConnell είναι ένας γκέι τρανς άνδρας και δημοσιογράφος του The Guardian που επέλεξε να αναστείλει την ορμονοληψία του για να κυοφορήσει το παιδί του.

Το νέο ντοκιμαντέρ Seahorse, από το BBC σε συνεργασία με το The Guardian και σε σκηνοθεσία Jeanie Finlay, ακολουθεί τον McConnell για τρία χρόνια, από τότε που προσπαθεί να συλλάβει μέχρι και την γέννα.

Ο Freddy McConnell είναι ένας «μπαμπάς ιππόκαμπος». (Jeanie Finlay / YouTube)

Στην αρχή περιγράφει ότι είναι πιο συναισθηματικός και πιο εύκολος στο να συζητήσει τα συναισθήματά του ως κάτι το «ευχάριστο». Ωστόσο, καθώς περνάνε οι εβδομάδες περιγράφει την απώλεια όρεξης, την μείωση της λίμπιντο και την αίσθηση ότι είναι «ευαίσθητος» ως μια δύσκολη περίοδο.

Καθώς οι επιπτώσεις της αναστολής της ορμονοληψίας συνεχίζουν να ενισχύονται και η εγκυμοσύνη του εξελίσσεται, βλέπουμε ότι ο McConnell νιώθει ολοένα πιο ευάλωτος.

Λέει ότι δεν το αισθάνεται σαν μια εγκυμοσύνη, αλλά ως «μια θεμελιώδης, ολική απώλεια του εαυτού μου».

Ο Freddy McConnell ανέστειλε την διαδικασία ορμονοληψίας για να κυοφορήσει το δικό του παιδί. (Jeanie Finlay/YouTube)

Αλλά παρά τα εμπόδια που αντιμετωπίζει, η ταινία δεν είναι για τον McConnell που είναι τρανς άνδρας που κυοφορεί. Πρόκειται για την οικογένεια, ή όπως το θέτει η σκηνοθέτης Finlay, «είναι μια ιστορία αγάπης για όλα τα διαφορετικά είδη οικογενειών». Το ταξίδι του McConnell για να γίνει πατέρας είναι περίπλοκο και ενθουσιώδες, αλλά αυτό που είναι προφανές είναι το πόσο φυσικό είναι. Είναι μέρος της φύσης όπως οποιοσδήποτε άλλος, είναι γονέας όπως οποιοσδήποτε άλλος γονέας και το μωρό του θα είναι σαν οποιοδήποτε άλλο μωρό.

Ο McConnell μίλησε στο Out σχετικά με την περίοδο κυοφόρησης του παιδιού του. Συζήτησε τότε το φόβο της δημοσιότητας και το πόσο θα επηρεάσει τη ζωή του. Γι ‘αυτό συνεργάστηκε στενά με τους υπεύθυνους του ντοκιμαντέρ για το τελικό αποτέλεσμα.

«Ως ένας ελεύθερος γκέι τρανς άνδρας που κυοφόρησα ήμουν τόσο φοβισμένος», είπε. «Ένιωθα ότι θα ήμουν εκτεθειμένος στην τρανσφοβία, την ομοφοβία και στην έλλειψη ασφάλειάς μου. Έτσι, ήθελα απλώς να κάνω κάτι για το οποίο θα ένιωθα ότι θα έχω περισσότερο τον έλεγχο».

 

 

Μετά τη γέννηση του παιδιού του, ζήτησε την καταχώρησή του ως πατέρας, αλλά ζήτησε επίσης από το δικαστήριο να προστατεύσει την ταυτότητά του και την ταυτότητα του παιδιού του.

Το ντοκιμαντέρ έπαιξε ρόλο αντιπαράθεσης σε σχόλια στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, με τους δικηγόρους να λένε ότι ο McConnell «έθεσε δημόσια τον εαυτό του στην πρώτη γραμμή συζήτησης για τα δικαιώματα των τρανς ανθρώπων», σύμφωνα με το The Guardian.

Οι δικηγόροι για τον McConnell δήλωσαν ότι η δημόσια αναγνώριση θα θέσει το παιδί του σε κίνδυνο παρενοχλήσεων και μπούλινγκ από άλλα παιδιά της ηλικίας του.

Αλλά ο McConnell είπε στο The Guardian ότι με την απόφαση να αποκαλύψει την ταυτότητά του, ελπίζει να χρησιμοποιήσει τη δημοσιότητα για καλό σκοπό.

«Η προστασία του παιδιού μου ήταν πάντα και θα είναι πάντα η πρώτη μου ανησυχία. Τώρα που η ανωνυμία μου έχει αρθεί, αγκαλιάζω αυτή την ευκαιρία στο να επικεντρωθώ στην ανάγκη ισότητας στον τομέα αυτό του νόμου», δήλωσε ο McConnell.

Δείτε Επίσης

«Όλα τα παιδιά πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να έχουν τους γονείς τους νομικά αναγνωρισμένους και σωστά καταγεγραμμένους στα πιστοποιητικά γέννησής τους», συνέχισε ο McConnell.

Το Seahorse θα είναι στους κινηματογράφους στις 30 Αυγούστου.

 

 

 

 

 

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter

 
© T-zine.gr με πληροφορίες από Pink News & Advocate
 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί