Now Reading
Ο γίγαντας της Ευελπίδων

Ο γίγαντας της Ευελπίδων

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο γνωστός αλαζόνας ποινικολόγος προσπαθεί μέσα από δηλώσεις του, να διαστρεβλώσει την αλήθεια, να ειρωνευτεί, αλλά και να κακοποιήσει ανθρώπους.

Γράφει η Άννα Απέργη | Απόψεις |T-zine.gr | 12.02.2022

Ο γίγαντας της Ευελπίδων

 

Η εικόνα που έχει για τον εαυτό του, την οποία την έχει στήσει με πολύ κόπο και την έχει προβάλλει με κάθε ευκαιρία σε δημόσια θέα, είναι η εικόνα ενός ανώτερου ανθρώπου, πιο ανώτερος από όλους τους άλλους. Ζει και αναπνέει με τον κρυφό πόθο να τον θαυμάζουν και για τα κατορθώματά του, να τον σέβονται, ενώ ως πιο σημαντικός άνθρωπος, έχει κάθε “δικαίωμα” να υποτιμά τους άλλους. Είναι ο “αδέκαστος” γίγαντας της Ευελπίδων…

Οι ακραίες ρατσιστικές “απόψεις” του, όχι μόνο κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ προσώπων, αλλά γενικότερα περί συμπερίληψης, δημοκρατίας και ισότητας των φύλων, είναι γνωστές, οι οποίες ταυτίζονται απόλυτα με τις “απόψεις” του Ταγίπ Ερντογάν, του Πούτιν, του Όρμπαν, ακόμα και με του μορφώματος της Χ.Α.

Όλες και όλοι θυμόμαστε το 2019, όπου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Αντ1, είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ότι “οι ψήφοι των ρομά, των μεταναστών και των ΛΟΑΤΚΙ ανθρώπων, δεν μετρούν το ίδιο”.

Σίγουρα θυμόμαστε επίσης τις ακόμη πιο πρόσφατες γραπτές δηλώσεις του ένα χρόνο πριν όπου αναφερόμενος στους μάρτυρες κατηγορίας για την υπόθεση “Λιγνάδη”, τους χαρακτήρισε ως «επαγγελματίες ομοφυλόφιλους, οι οποίοι ως επάγγελμα έχουν την επ’ αμοιβή συνύπαρξή τους με αντίστοιχους ομοφυλόφιλους».

Χθες, με την πρώτη του εμφάνιση στο Μεικτό Ορκωτό Αθηνών, ο γίγαντας της Ευελπίδων, θέλησε να κάνει για άλλη μία φορά επίθεση κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ δηλώνοντας ότι «Είναι η πρώτη δίκη που έχουμε βιασθέντα άντρα. Αφορά ένα παγκόσμιο κίνημα για να εδραιωθεί ένα τρίτο φύλο. Δεν πιθανολογούμε την αθωότητα του εντολέα μας, είμαστε σίγουροι για αυτό».

Ένα από τα πολλά χαρακτηριστικά των αλαζόνων, είναι ότι προσπαθούν να διαστρεβλώσουν πράγματα, αξίες και καταστάσεις προκειμένου να προστατεύσουν την έλλειψη αυτοεκτίμηση και αυταξίας τους. Η διαστρέβλωση αυτή, αλλά και η επίθεση σε ευάλωτες ομάδες, λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας, προκειμένου να κρυφτούν από την ανασφάλειά τους, την αίσθηση κατωτερότητας που έχουν πραγματικά μέσα τους και την έλλειψη αυτοπεποίθησης τους.

Αυτό που μας είπε λοιπόν χθες ο γίγαντας της Ευελπίδων, ήταν ότι υπάρχει το “πρώτο φύλο”, το ισχυρό. Το κυρίαρχο φύλο, το αρσενικό.

Στη συνέχεια έρχεται το “δεύτερο φύλο”, το θηλυκό, το οποίο είναι “υποδεαίστερο” του πρώτου, που θα πρέπει να το βουλώνει όταν το πρώτο φύλο του λέει “σκάσε” και ότι άλλο δεν κατατάσσεται στην ετεροκανονική, πατριαρχική και σεξιστική αντίληψη του ποινικολόγου, ονομάζεται “τρίτο φύλο”.

Η σχέση του “αρσενικού παλαιάς κοπής” – δικηγόρου – γίγαντα της Ευελπίδων, με τα υπόλοιπα φύλα, είναι σχέση δύναμης, ισχύος και εκμετάλλευσης, που θέλει να ελέγχει τη συμπεριφορά αλλά και γενικότερα τη ζωή τους, με μόνο νόμο την αυστηρή τους υπακοή στις κοινωνικές φόρμες και στην “παράδοση”.

Όσα πρόσωπα δεν συμμορφώνονται σε αυτά, πρέπει να τιμωρούνται με την πρόσδοση αρνητικών και κακοποιητικών ετικετών στην καλύτερη περίπτωση, στη χειρότερη δεν θα σας το πω εγώ….

….ακόμη βοά η κακοποίηση της πρώην συζύγου του που είχε γίνει τηλεοπτικό σήριαλ στα “τηλε-δικαστήρια” των μεσημεριανών εκπομπών.

Βρε τι γίγαντας της νομικής και πολιτικής σκέψης είναι τούτος.

Σήμερα θα μαγειρέψω γίγαντες, φασόλια γίγαντες εννοώ!

Δείτε Επίσης

 

 

 

 

 

© T-zine.gr

 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
1
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί