Now Reading
Ο Joe Biden επέλεξε την Rachel Levine, τρανς γυναίκα γιατρό ως η νέα Υφυπουργό Υγείας.

Ο Joe Biden επέλεξε την Rachel Levine, τρανς γυναίκα γιατρό ως η νέα Υφυπουργό Υγείας.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος, Joe Biden, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα διορίσει την Rachel Levine, ανώτατη γιατρό της Πενσυλβανίας, ως τη νέα Υφυπουργό Υγείας. Η Levine, παιδίατρος, θα γίνει η πρώτη ανοιχτά τρανς γυναίκα σε ανώτερη ομοσπονδιακή θέση που θα επικυρωθεί από τη Γερουσία των ΗΠΑ.
 

«Η Δρ. Rachel Levine θα δώσει μια σταθερή ηγεσία και την απαραίτητη τεχνογνωσία που χρειαζόμαστε για να ξεπεράσουμε αυτήν την πανδημία – ανεξάρτητα από την καταγωγή, τη φυλή, τη θρησκεία, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου ή την αναπηρία – και θα καλύψει τις ανάγκες της δημόσιας υγείας της χώρας μας σε αυτή τη κρίσιμη στιγμή και ακόμα πιο πέρα», είπε ο Biden σε δήλωση του. «Αποτελεί μια ιστορική και βαθιά εξειδικευμένη επιλογή για να κατευθύνει τις προσπάθειες της διοίκησής μας για την υγεία».


Ο νέος Πρόεδρος, Joe Biden επέλεξε, για Υφυπουργό Υγείας την Δρ. Rachel Levine η οποία απάντησε επιτυχώς στις 28 Ιουλίου 2020 σε «πολλαπλά περιστατικά» τρανσφοβίας. (The Washington Post)

Από την θέση της στην Πενσυλβάνια, η Levine έγινε γνωστή σε εθνικό επίπεδο για την ηγεσία που επέδειξε στον τομέα της δημόσιας υγείας σε σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, παρά τις επανειλημμένες και άσχημες επιθέσεις με βάση την ταυτότητα φύλου της.

Η ομάδα του Biden σημείωσε ότι η Levine, η οποία διορίστηκε από τον Κυβερνήτη Tom Wolf (D) το 2017 ως αναπληρώτρια γραμματέας υγείας, έτυχε της επικύρωσης της αξίας της, τρεις φορές από την κρατική Γερουσία που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικανικούς ως γραμματέας υγείας και γενική ιατρός της πολιτείας. Εκείνη την εποχή, ήταν μία από τις λίγες τρανς γυναίκες υπαλλήλους που υπηρετούσαν σε εκλεγμένα ή διορισμένα γραφεία σε εθνικό επίπεδο.

Εάν λάβει την επικύρωση στην θέση της Υφυπουργού Υγείας, η Levine,θα είναι η πρώτη τρανς γυναίκα σε ανώτατη θέση στην κυβέρνηση των ΗΠΑ.

«Ο εκλεγμένος πρόεδρος Biden ανέφερε σε όλη την διαδικασία της εκστρατείας του ότι η κυβέρνησή του θα εκπροσωπεί την Αμερική», δήλωσε η Mara Keisling, εκτελεστική διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου για την Ισότητα των Τρανς Ανθρώπων. «Σήμερα, κατέστησε σαφές ότι οι τρανς άνθρωποι είναι ένα σημαντικό μέρος της χώρας μας».

Υπηρετώντας υπό τον Xavier Becerra, υποψήφιο του Biden για Υπουργό του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ, η Levine θα επιβλέπει βασικά γραφεία υγείας και προγράμματα σε ολόκληρο το τμήμα, 10 περιφερειακά γραφεία υγείας σε εθνικό επίπεδο, το Γραφείο του Γενικού Χειρουργού και το Σώμα της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας των ΗΠΑ.

Η υποψηφιότητά της έρχεται μετά από μια περίοδο εκλογών στην οποία ένας αριθμός ρεκόρ ΛΟΑΤΚΙ υποψηφίων διεκδίκησε θέσεις στην πολιτική, μετά από τέσσερα χρόνια προεδρικής διοίκησης που διέγραψε επανειλημμένα τις προστασίες για τους τρανς ανθρώπους όπως – στην υγειονομική περίθαλψη, ομοσπονδιακή απασχόληση, ομοσπονδιακές φυλακές, ξενώνες αστέγων και άλλες υπηρεσίες στέγασης που δεν λάμβαναν πλέον ομοσπονδιακή χρηματοδότηση.

Ο Biden έχει σηματοδοτήσει μια σημαντική αλλαγή από την κυβέρνηση Trump σε ότι αφορά την ένταξη της τρανς κοινότητας. Ανέφερε τους τρανς ανθρώπους στην ομιλία του για την αποδοχή της προεδρίας, ενώ κυκλοφόρησε μια μακροσκελή πλατφόρμα που περιγράφει τα σχέδιά του και ότι θα δώσει προτεραιότητα στα ΛΟΑΤΚΙ δικαιώματα. Ο Biden ονόμασε επίσης την ομάδα της Shawn Skelly, πρώην ειδική βοηθό για την εκμάθηση, την τεχνολογία και την λογιστική του Υπουργείου Άμυνας, και συντονίστρια της Ομάδας του Τμήματος Άμυνας Warfighter. Η Skelly ήταν η πρώτη τρανς γυναίκα βετεράνος που διορίστηκε από έναν πρόεδρο των ΗΠΑ.

Τους τελευταίους δύο μήνες, οι υπερασπιστές προέτρεψαν τον Biden να διορίσει ΛΟΑΤΙ προσωπικότητες σε κεντρικές θέσεις στη διοίκηση. Ο Biden ανακοίνωσε τον Pete Buttigieg ως πρόσωπο που θα ηγηθεί του Τμήματος Μεταφορών, καθιστώντας τον πρώτο ανοιχτά ΛΟΑΤΙ άτομο που διορίστηκε σε μόνιμη θέση στο Υπουργικό Συμβούλιο. Ως η ανώτατη διορισμένη τρανς γυναίκα αξιωματούχος στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Levine ήταν συχνά κοντά στην κορυφή των προτεινόμενων ονομάτων στη λίστα για σημαντικούς ρόλους.

«Είναι τόσο καλά καταρτισμένη, ανεξάρτητα από την ταυτότητα φύλου της», δήλωσε η Raffi Freedman-Gurspan, η οποία ήταν η πρώτη ανοιχτά λευκή τρανς γυναίκα στον Λευκό Οίκο υπό τη διοίκηση Ομπάμα. Η Freedman-Gurspan έτυχε να βρίσκεται στην Πενσυλβάνια με φίλους την Τρίτη το πρωί, όταν ανακοινώθηκαν τα νέα για την υποψηφιότητα της Levine.

«Φωνάξαμε όλοι», είπε. «Αξίζει πολλά και νομίζω ότι στέλνει ένα μήνυμα στην τρανς κοινότητα σχετικά με το πόσο πολύτιμες και πολύτιμοι είμαστε. Έχουμε μια θέση στο τραπέζι. Δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό».

Απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και της Ιατρικής Σχολής Tulane, η Levine ήταν η επικεφαλής του Ιατρικού Κέντρου Mount Sinai στη Νέα Υόρκη, όπου δίδαξε. Το 2014, ήταν η ανώτατη γιατρός στο Ιατρικό Κέντρο Penn State Milton S. Hershey και υπηρέτησε στο διοικητικό συμβούλιο της Equality Pennsylvania, μιας πολιτειακής ομάδας για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, όταν η Wolf της ζήτησε να συμπροεδρεύσει την ομάδα για θέματα υγείας.

Το επόμενο έτος, ο Wolf την διόρισε ως γενική ιατρό της Πενσυλβανία, ανώτατη θέση της πολιτείας. Εντυπωσιασμένη με το υπόβαθρο της συμπεριφοράς και του ψυχικού σθένους της, η κρατική Γερουσία ψήφισε ομόφωνα για να την εγκρίνει, δίνοντας ελάχιστη προσοχή στην ταυτότητα φύλου της κατά τη διαδικασία της επικύρωσης.

«Με πολύ λίγες εξαιρέσεις, το να είμαι τρανς γυναίκα δεν είναι πρόβλημα», είπε στο The Washington Post το 2016, αρνούμενη να σχολιάσει την επίθεση από έναν πρώην βουλευτή της Φλόριντα.

Αλλά αφού η Levine έλαβε προαγωγή για να γίνει γραμματέας υγείας της Πενσυλβανίας, η πανδημία του κορονοϊού ανέβασε το προφίλ της σε όλη την πολιτεία και τη χώρα. Καθώς προσπάθησε να περιορίσει τον ιό με αυστηρούς κανόνες κοινωνικής απόστασης, τούτο την έκανε επίσης συχνά στόχο κακοποιητικών σχολίων με τον Wolf να απαντάει: «Η πανδημία COVID-19 έφερε το μίσος και τη τρανσφοβία στο προσκήνιο μέσω προσβλητικών σχολίων και χλευασμών που απευθύνονται στη Γραμματέα Υγείας Δρ. Rachel Levine, τρανς γυναίκα, η οποία είναι ένα πολύ εξειδικευμένο, πολύτιμο και ικανό μέλος της διοίκησής μου».

«Όλο το έθνος παρακολούθησε την επιτυχή ανταπόκρισή της σε πραγματικά δύσκολες επιθέσεις», δήλωσε ο Brian Sims (D), ΛΟΑΤΙ ακτιβιστής που γνωρίζει την Levine εδώ και χρόνια. «Οι Ρεπουμπλικάνοι εξακολουθούν να της αρνούνται την ισότητα ενώ αυτή επικεντρώνεται στη διάσωση των ζωών τους».

Δείτε Επίσης

Ο Sims είδε πώς η ηγεσία της Levine ανάγκασε τους ανθρώπους στην πολιτεία να κατανοήσουν καλύτερα την τρανς κοινότητα και να μάθουν πώς να απευθύνονται σε τρανς άτομα. «Δεν έχω δει ποτέ στο παρελθόν την απαιτούμενη προσοχή των ατόμων στη χρήση των σωστών αντωνυμιών προς τους τρανς ανθρώπους, ακόμη και αυτοί που διαφωνούν μαζί της» είπε ο Sims.

Η Levine σπάνια μιλάει για τον εαυτό της δημοσίως, είπε ο Sims. Θυμήθηκε μια στιγμή τον Ιούλιο, όταν η Levine ξεκίνησε την τακτικά προγραμματισμένη ενημέρωση για την πανδημία όπου ανταποκρίθηκε άμεσα στις τρανσφοβικές επιθέσεις στις οποίες είχε υποστεί για μήνες.

«Ενώ αυτά τα άτομα μπορεί να πιστεύουν ότι εκφράζουν μόνο τη δυσαρέσκειά τους στο πρόσωπό μου, στην πραγματικότητα πλήττουν χιλιάδες ΛΟΑΤΙ πολίτες στην Πενσυλβάνια που υποφέρουν άμεσα από αυτές τις δηλώσεις κακοποίησης», απάντησε η Levine.

Παρά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου μόλις ένα μήνα πριν, απαγορεύοντας τις διακρίσεις στην εργασία για τους γκέι και τους τρανς ανθρώπους, η Levine είπε ότι «η Πενσυλβάνια είναι μία από τις πολλές πολιτείες όπου οι ΛΟΑΤΚΙ άνθρωποι εξακολουθούν να στερούνται στέγασης και δημόσιων ξενώνων σε περιοχή που δεν έχουν τοπικά διατάγματα μη διάκρισης. Οι έγχρωμες τρανς γυναίκες αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά βίας και ανθρωποκτονίας».

«Δεν έχουμε σημειώσει πρόοδο, αν δεν κάνουμε όλοι πρόοδο», είπε. «Όσο για μένα, δεν έχω κανένα χώρο στην καρδιά μου για μίσος και, ειλικρινά, δεν έχω χρόνο για μισαλλοδοξία. Η καρδιά μου είναι γεμάτη με μια έντονη επιθυμία να βοηθήσω τους ανθρώπους και ο χρόνος μου είναι γεμάτος με την προσπάθεια προστασίας της δημόσιας υγείας όλων στην Πενσυλβάνια. Θα παραμείνω επικεντρωμένη σε αυτόν τον στόχο».

 

Ο νέος Πρόεδρος, Joe Biden επέλεξε, για Υφυπουργό Υγείας την Δρ. Rachel Levine η οποία απάντησε επιτυχώς στις 28 Ιουλίου 2020 σε «πολλαπλά περιστατικά» τρανσφοβίας. (The Washington Post)

 
Μετάφραση – Επιμέλεια: Κ. Μελικέρτης | Trans News | T-zine.gr | 20/1/2021
 


 

© T-zine.gr με πληροφορίες από Washington Post

 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
1
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί