Ο Καναδάς υιοθετεί την ουδέτερη έκφραση φύλου «gender-neutral» στα έγγραφα ταυτότητας

Καναδάς: Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2017 | 11:02

T-zine.gr

Trans News

Oι πολίτες θα μπορούν να εκδίδουν έγγραφα «που θα αντιστοιχούν καλύτερα στην ταυτότητα φύλου τους», επισημαίνεται

Ο Καναδάς υιοθετεί την ουδέτερη έκφραση φύλου «gender-neutral» στα έγγραφα ταυτότητας.


Ο Καναδάς υιοθετεί την ουδέτερη έκφραση φύλου «gender-neutral», στα επίσημα έγγραφα των πολιτών της χώρας. Όπως ανακοίνωσε συγκεκριμένα η κυβέρνηση, οι καναδοί πολίτες, που δεν αυτοπροσδιορίζονται ως άνδρες ή γυναίκες, θα μπορούν σύντομα να επιλέγουν την ένδειξη «Χ» για το φύλο, στα διαβατήρια και άλλα έγρραφα ταυτότητας, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Καναδά.

Η κυβέρνηση εξήγησε ότι από τις 31 Αυγούστου, οι πολίτες θα έχουν την επιλογή να προσθέσουν στα επίσημα έγγραφά τους μια «επισήμανση» σύμφωνα με την οποία το φύλο τους θα πρέπει να «αναγνωρίζεται ως “Χ”, υποδεικνύοντας ότι δεν είναι προσδιορισμένο».

Με αυτό τον τρόπο θα διευκολυνθούν οι πολίτες να εκδίδουν διαβατήρια, ταξιδιωτικά έγγραφα ή έγγραφα μετανάστευσης «που θα αντιστοιχούν καλύτερα στην ταυτότητα φύλου τους», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Το προσωρινό μέτρο με την «επισήμανση» θα εφαρμόζεται μέχρις ότου η κυβέρνηση μπορέσει «να τυπώσει διαβατήρια και άλλα έγγραφα με τον προσδιορισμό Χ».

«Εισάγοντας ένα χαρακτηρισμό φύλου “Χ” στα κυβερνητικά έγγραφα που εκδίδουμε, κάνουμε ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της προώθησης της ισότητας για όλους τους Καναδούς, ανεξαρτήτως της ταυτότητας ή της έκφρασης του φύλου», τόνισε ο Άχμεντ Χούσεν υπουργός Μετανάστευσης, Προσφύγων και Υπηκοότητας.

© T-zine.gr με πληροφορίες από LiFO και Kathimerini.gr