Now Reading
Ο κορονοϊός δεν είναι τρανσφοβικός. Αλλά τα συστήματα υγείας και τα οικονομικά συστήματα της Αμερικής είναι.

Ο κορονοϊός δεν είναι τρανσφοβικός. Αλλά τα συστήματα υγείας και τα οικονομικά συστήματα της Αμερικής είναι.

ΗΠΑ: Δευτέρα, 18 Μαΐου 2020 | 20:31

 

Της Katelyn Burns

 

Μετάφραση: Πάρβη Πάλμου | Trans News | T-zine.gr

 

Δείτε πώς η πανδημία θα μπορούσε να καταστρέψει περαιτέρω τους τρανς ανθρώπους.

Ο κορονοϊός δεν είναι τρανσφοβικός. Αλλά τα συστήματα υγείας και τα οικονομικά συστήματα της Αμερικής είναι.

Ο Άντε επρόκειτο να ξεκινήσει να εργάζεται σε δύο ξεχωριστές δουλειές, μία σε ένα μπαρ και η άλλη σε ένα κατάστημα κιθάρας, στο Λάνσινγκ του Μίσιγκαν, όταν η πανδημία του κορονοϊού έπληξε για πρώτη φορά το κράτος. Aρκετές μέρες αργότερα, το Μίσιγκαν εξέδωσε εντολή απαγόρευσης κυκλοφορίας και οι δύο προσφορές εργασίας εξατμίστηκαν σε μια νύχτα.

Ο Ade έκανε μεταπτυχιακό και εργαζόταν τα σαββατοκύριακα ως εργάτης που στήνει φώτα και ηχητικά για τοπικούς DJ. Με τις δύο δουλειές να έχουν ακυρωθεί και ο προγραμματισμός εκδηλώσεων να αναστέλλεται εντελώς προς το παρόν, η πανδημία αποδείχθηκε η τέλεια οικονομική καταστροφή του.

«Δεν έχω οικονομίες πάρα μόνο για να πληρώσω λίγους λογαριασμούς ακόμα», είπε στη Vox..

Ο Ade, ένας 25χρονος μαύρος διεμφυλικός μη-δυαδικός άνθρωπος, που μόλις πρόσφατα μετακόμισε με τον σύντροφό του, ο οποίος εργάζεται σε ένα τοπικό πανεπιστήμιο. Το ζευγάρι μπορεί να πληρώσει τους λογαριασμούς του προς το παρόν, χάρη στη δουλειά του συντρόφου του, αλλά ο Ade είναι εργάτης και δεν είναι σίγουρος για το πώς θα πληρώσουν τους λογαριασμούς τους μόλις τελειώσει το εξάμηνο.

Η ιστορία της οικονομικής ιστορίας του Ade είναι παρόμοια με πολλούς τρόπους με αυτήν που βιώνουν πολλοί άνθρωποι σε όλη τη χώρα αυτή τη στιγμή. Την Πέμπτη το πρωί, αναφέρθηκε ότι 6,6 εκατομμύρια άνθρωποι υπέβαλαν αρχικές δηλώσεις για ασφάλιση ανεργίας την περασμένη εβδομάδα, αυξάνοντας το σύνολο σε τουλάχιστον 10 εκατομμύρια άτομα για μια περίοδο δύο εβδομάδων.

Ωστόσο, ενώ δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το Covid-19, η ασθένεια που προκαλείται από τον νέο, κορονοϊό επηρεάζει δυσανάλογα τους τρανς ανθρώπους, τα συστήματα οικονομικής και υγειονομικής περίθαλψης της Αμερικής συχνά περιθωριοποιούν την τρανς κοινότητα με πολλούς μοναδικούς τρόπους.

Με άλλα λόγια, ο ίδιος ο κορονοϊός δεν είναι τρανσφοβικός, αλλά οι ΗΠΑ είναι.

Πριν από την πανδημία, το ποσοστό ανεργίας ήταν σε σχεδόν ιστορικά χαμηλά επίπεδα, αλλά οι τρανς ήταν ακόμη τρεις φορές πιο πιθανό από τους ομοφυλοφίλους τους να είναι άνεργοι, σύμφωνα με την έρευνα των ΗΠΑ για το 2015. Εν τω μεταξύ, το 29% των τρανς ανθρώπων ζουν σε συνθήκες φτώχειας και ένας στους πέντε τρανς ανθρώπους στις ΗΠΑ θα βιώσει έλλειψη στέγης στη ζωή του.

«Υπήρχε ήδη ένα σημαντικό επίπεδο οικονομικής αστάθειας και υψηλά ποσοστά διακρίσεων για την τρανς κοινότητα προτού ξεκινήσουμε με αυτήν την επιδημία», δήλωσε η Laura Durso, εκτελεστική διευθύντρια στο Ινστιτούτο Whitman-Walker, το τμήμα έρευνας, υπεράσπισης και εκπαίδευσης του Whitman -Walker Health στην Ουάσιγκτον, DC. «Όπως συμβαίνει και με άλλους περιθωριοποιημένους πληθυσμούς, κάτι που επρόκειτο να αποσταθεροποιήσει τη βιομηχανία υγειονομικής περίθαλψης, [και] την οικονομία συνολικά επρόκειτο να επηρεάσει σημαντικά τους τρανς ανθρώπους»..

Οι τρανς άνθρωποι ξεκίνησαν την πανδημία, ήδη, με οικονομική δυσχέρεια.

Η Aisling, μια 28χρονη τρανς γυναίκα από τη Βοστώνη, έχασε τη μοναδική της πηγή εισοδήματος όταν το τοπικό πανεπιστήμιο όπου εργαζόταν ως ναυαγοσώστης μερικής απασχόλησης έκλεισε λόγω κορονοϊού. Η Aisling θα ήταν σε πολύ καλύτερη θέση για να αντέξει την οικονομική καταιγίδα, αλλά αναγκάστηκε πριν από αρκετούς μήνες να παραιτηθεί από μια άλλη εργασία μερικής απασχόλησης ως εκπαιδεύτρια κολύμβησης λόγω της τρανσφοβίας.

Η Aisling είπε ότι ο προηγούμενος εργοδότης της δεν είχε άλλη εναλλακτική λύση από το αποδυτήριο των ανδρών για να αλλάξει και βίωσε εχθρότητα εξ’ αιτίας της ταυτότητάς της από τη διοίκηση. «Υπήρχαν μερικοί άνθρωποι … που πραγματικά με έβλεπαν ως τρανς άτομο. Οι περισσότεροι με έβλεπαν ως άντρα», είπε στη Vox. «Ήταν γενικά ένα περιβάλλον όπου δεν ένιωθα άνετα να βγω από την ντουλάπα.»

Εάν η Aisling μπορούσε να συνεχίσει την άλλη δουλειά της, μπορεί να είχε περισσότερες αποταμιεύσεις στην τράπεζα για να αντιμετωπίσει την πανδημία. Τώρα αυτή και οι επτά συγκάτοικοί της, έξι από τους οποίους είναι επίσης τρανς, δυσκολεύονται να πληρώσουν το ενοίκιο.

«Πολλοί από εμάς εργαζόμαστε στην υπηρεσία φαγητού», είπε. «Ένας από τους συγκατοίκους μου πληρώνετε από το κράτος, αλλά οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε καθόλου εισόδημα. Υπάρχουν μόνο τρία άτομα στο σπίτι που έχουν εισόδημα πλήρους απασχόλησης και είναι ένα σπίτι οκτώ ατόμων.»

Οι συγκάτοικοι της έχουν αρχίσει να συντάσσουν μια επιστολή στον ιδιοκτήτη τους προσφέροντας να πληρώσουν μισό ενοίκιο έως ότου τελειώσει η πανδημία. Η πόλη της Βοστώνης ανέστειλε τις διαδικασίες εκδίωξης λόγω της πανδημίας.

Μεγάλο μέρος της οικονομικής αστάθειας που αντιμετωπίζουν οι τρανς άνθρωποι συνδέεται με τη δυσκολία εύρεσης εργασίας. Οι διακρίσεις εναντίον των τρανς εργαζομένων είναι αρκετά συχνές. Σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Κέντρου για την Ισότητα των Διεμφυλικών, τα τρία τέταρτα όλων των τρανς ατόμων έχουν βιώσει διακρίσεις με βάση την ταυτότητα του φύλου τους στην εργασία και περισσότεροι από έναν στους τέσσερις απολύθηκαν από τη δουλειά τους επειδή ήταν τρανς. Αυτή η διάκριση επιδεινώνεται όταν οι τρανς άνθρωποι έχουν άλλες διαθεματικές ταυτότητες – όπως είναι το χρώμα, ή η θηλυκή έκφραση φύλου ή και τα δύο.

«Υπήρχε ήδη ένα σημαντικό επίπεδο οικονομικής αστάθειας και υψηλά ποσοστά διακρίσεων για την τρανς κοινότητα πριν ξεκινήσουμε με αυτήν την επιδημία»

Ο Ade είπε ότι βιώνει περισσότερες διακρίσεις για το ότι είναι μαύρος από ότι είναι τρανς, αν και το αποδίδει εν μέρει στο ότι είναι σε θέση να «περάσει» πιο εύκολα ως άντρας από τότε που ξεκίνησε την τεστοστερόνη.

«Ποτέ δεν ξέρω τι να περιμένω όταν έρχομαι σε μια αλληλεπίδραση με κάποιον, ειδικά όταν υπάρχει το θέμα της αξιολόγησης για εύρεση εργασίας, πάντα θα κάνουν υποθέσεις για το φύλο μου», είπε ο Ade.

Το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης δεν ήταν ήδη φιλικό.

Ενώ έχει δοθεί μεγάλη προσοχή στους τρανς ανθρώπους που χρειάστηκαν να καθυστερήσουν τις χειρουργικές επεμβάσεις που σχετίζονται με τη μετάβαση λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, οι τρανς άνθρωποι περιθωριοποιούνται επίσης στο σύστημα υγείας της χώρας με πολλούς άλλους τρόπους.

Δεδομένου ότι η πρόσβαση στην ασφάλιση υγείας στις ΗΠΑ εξαρτάται κυρίως από την απασχόληση και οι τρανς άνθρωποι είναι πιο πιθανό να είναι άνεργοι από τους συνομηλίκους τους, οι τρανς άνθρωποι έχουν λιγότερες πιθανότητες να έχουν ασφάλιση υγείας. Σύμφωνα με την έρευνα των ΗΠΑ το 2015, το 13% των τρανς ατόμων δεν έχουν πρόσβαση σε ασφάλιση υγείας.

Ο Covid-19 έχει ήδη επιβαρύνει το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης στα όριά του, και το οικονομικό αποτέλεσμα που προκύπτει μόνο θα επιδεινώσει τις υπάρχουσες ανισότητες για τους τρανς ανθρώπους.

«Ακούω από ορισμένους ασθενείς ότι υπάρχει συχνά φόβος για απώλεια ασφάλισης, [και] απώλεια αυτής της φροντίδας όταν συνδέεται με την απασχόληση», δήλωσε ο Britt Walsh, διευθυντής των υπηρεσιών επιβεβαίωσης φύλου στο Whitman-Walker. «Οι άνθρωποι αισθάνονται τεράστιο άγχος, άγχος σε έναν κόσμο όλης αυτής της αβεβαιότητας…. Νομίζω ότι η διατήρηση της ασφάλισης υγείας είναι εξαιρετικά κρίσιμη για τους τρανς ανθρώπους.»

Η Aisling βρίσκεται στη MassHealth, το κρατικό πρόγραμμα ασφάλισης υγείας στη Μασαχουσέτη – ένα από τα παλαιότερα και καλύτερα κρατικά προγράμματα ασφάλισης υγείας στη χώρα – οπότε δεν θα αποκοπεί από την ορμονική θεραπεία ή τη βασική ιατρική περίθαλψη. Αλλά δεν είναι τόσο τυχεροί όλοι οι τρανς άνθρωποι.

Ο Dice Redden, ένας κοινωνικός λειτουργός υπόθεσης στη Νότια Καλιφόρνια, έχει αγωνιστεί να βοηθήσει μερικούς από τους νέους τρανς ανθρώπους των οποίων τις περιπτώσεις διαχειρίζεται, να εγγραφούν στο κρατικό πρόγραμμα ασφάλισης υγείας. «Δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτό επειδή απαιτεί εγγυητή για να έχουν πίστωση από το κράτος», δήλωσε στη Vox. «Δεν έχουν πίστωση από το κράτος , επειδή δεν μπορούν έχουν συνυπογράφοντα, εγγυητή, επειδή δεν έχουν γονέα. Πώς προσπαθείτε να την ονομάσετε καθολική υγειονομική περίθαλψη εάν τα παιδιά που τη χρειάζονται περισσότερο δεν έχουν πρόσβαση σε αυτήν; Και αυτά είναι τα τρανς και τα μη δυαδικά παιδιά που εκδιώχθηκαν από το σπίτι τους.»

Εν τω μεταξύ, ο Ade είναι επί του παρόντος ανασφάλιστος και πρέπει να χρησιμοποιεί κουπόνια κάθε μήνα για να πληρώσει τις λήψεις τεστοστερόνης. Επιπλέον, η τεστοστερόνη ταξινομείται ως ελεγχόμενη ουσία από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων, που σημαίνει ότι πρέπει να πάρει τις συνταγές του αυτοπροσώπως και οι δόσεις του παρακολουθούνται αυστηρά.

Έτσι, όταν ο Ade προσπάθησε να πάρει τη συνταγή του νωρίς για να προετοιμαστεί για το lockdown, το φαρμακείο του αρνήθηκε να ξαναγεμίσει τη συνταγή του και έπρεπε να κάνει ένα επιπλέον ταξίδι για να πάρει μια νέα δόση. «Στην πραγματικότητα [ξέμεινα], παρόλο που προσπαθούσαν να μου πουν ότι είχα ακόμα αρκετές δόσεις. Έτσι έπρεπε σχεδόν να περιμένω μια εβδομάδα.»

Οι καθυστερήσεις συνταγογράφησης, οι αναβαλλόμενες χειρουργικές επεμβάσεις και η απώλεια ασφάλισης αποτελούν αναπόσπαστο μέρος για την τρανς κοινότητα, η οποία συνηθίζει να είναι μία από τις τελευταίες προτεραιότητες του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης. Ωστόσο, οι διακρίσεις στην υγειονομική περίθαλψη παρουσιάζουν έναν ιδιαίτερα απαίσιο κίνδυνο σε μια περίοδο εξισορροπημένης περίθαλψης για ασθενείς με κορονοϊό.

Ο Bre Kidman, ένα μη δυαδικό άτομο που διεκδικεί τη Γερουσία των ΗΠΑ στο Maine, έσπασε όταν περιέγραψε τον μεγαλύτερο φόβο τους για τρανς άτομα που είχαν διαγνωστεί με Covid-19. «Οι τρανς άνθρωποι αντιμετωπίζουν ήδη ιατρικές διακρίσεις εδώ και χρόνια, αυτό δεν είναι νέο. Έτσι, όταν πρόκειται να φροντίσω τον κορονοϊό, περιμένω να ισχύσουν οι ίδιες διακρίσεις», δήλωσε στο Vox. «Φοβάμαι επίσης, δεν θέλω καν να το πω αυτό δυνατά … Φοβάμαι να το πω δυνατά, αλλά φοβάμαι ότι οι τρανς άνθρωποι θα αντιμετωπίσουν διακρίσεις ακόμα και στην προτεραιότητα για να λάβουν αναπνευστήρες και δεν θα λάβουν την κατάλληλη φροντίδα σε περίπτωση που νοσήσουν.»

Ορισμένα ιταλικά νοσοκομεία έπρεπε να αποφασίσουν μεταξύ των ασθενών που θα έχουν πρόσβαση σε αναπνευστήρες, και η Αλαμπάμα και η πολιτεία της Ουάσιγκτον έχουν ήδη καθορίσει οδηγίες για την θέση χαμηλότερης προτεραιότητας των ατόμων με αναπηρία για τη φροντίδα Covid-19, όταν οι υπηρεσίες και ο εξοπλισμός πρέπει να διανεμηθούν. Το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ κυκλοφόρησε ένα ενημερωτικό δελτίο το Σάββατο, το οποίο περιγράφει συγκεκριμένα ότι οι διακρίσεις λόγω αναπηρίας είναι αντίθετες με το νόμο. Ενώ αρκετές μορφές διακρίσεων καταγράφηκαν στο ενημερωτικό δελτίο HHS, με άλλη αιτιολογία, ωστόσο, ήταν διακρίσεις βάσει της ταυτότητας φύλου.

Η απαγόρευση πρόσβασης του αναπνευστήρα σε τρανς άτομο για την εξυπηρέτηση ενός cisgender ασθενούς είναι παράνομη βάσει του νόμου περί προσιτής φροντίδας. Ωστόσο, η κυβέρνηση Τραμπ έχει προτείνει έναν κανόνα που θα απαγορεύει αυτές τις προστασίες για τους τρανς ανθρώπους από το νόμο. Οι δικηγόροι έχουν ζητήσει από την κυβέρνηση να καθυστερήσει την εφαρμογή της αλλαγής του κανόνα έως ότου περάσει η πανδημία.

Όμως, η κρίση του κορονοϊού δεν έχει σταματήσει μέχρι στιγμής τη διοίκηση απ’ το να προχωρήσει και να υποστηρίξει πολιτικές που εισάγουν διακρίσεις. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης υπέβαλε δήλωση ενδιαφέροντος την περασμένη εβδομάδα σε μια ομοσπονδιακή αγωγή που επιδιώκει να ανατρέψει την πολιτική συμμετοχής των τρανς στο αθλητικό συνέδριο του Κοννέκτικατ.

Οι τρανς άνθρωποι είχαν πάντα μια οικονομική επισφαλή ύπαρξη, αλλά έχουν αναπτύξει τα δικά τους συστήματα επιβίωσης

Οι τρανς άνθρωποι έχουν μακρά ιστορία ότι περιθωριοποιούνται οικονομικά λόγω των ταυτοτήτων τους. Αλλά μαζί με αυτήν την ιστορία, έχουν μάθει να δημιουργούν τα δικά τους αυτοσχέδια συστήματα επιβίωσης.

Πολλοί τρανς άτομα, ειδικά οι τρανς γυναίκες χρώματος, κατά παράδοση μπόρεσαν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους μέσω της σεξουαλικής εργασίας και συχνά ανέλαβαν το προβάδισμα στην παροχή αμοιβαίας βοήθειας μεταξύ τους. Οι τρανς επαναστάτριες Marsha P. Johnson και Sylvia Rivera ξεκίνησαν το Street Transvestite Action Revolutionaries (STAR) τη δεκαετία του 1970, προκειμένου να υποστηρίξουν τους άστεγους τρανς και τους φυλοδιαφορετικούς άντρες στη Νέα Υόρκη. Ο οργανισμός διεξήγαγε επίσης εκστρατείες αμοιβαίας βοήθειας για την κοινότητα, ειδικά για εγκλωβισμένους ανθρώπους.

Αυτή η παράδοση συνεχίστηκε στην εποχή του κορονοϊού.

Ως κοινωνικός λειτουργός, ο Redden συνεργάζεται με περίπου 20 νέους που είναι οικονομικά επισφαλείς με διαφορετικούς τρόπους, και οι περισσότεροι από τους οποίους είναι τρανς ή queer. Ο Redden εξήγησε ότι οι περισσότεροι κάνουν μετάβαση με την πρώτη τους εργασία μερικής απασχόλησης, μερικοί ακόμη και με το πρώτο τους διαμέρισμα. Αλλά πολλοί είναι άστεγοι αφού διώχθηκαν από τα σπίτια τους επειδή ήταν τρανς ή queer.

Ο Redden προσπαθεί να καλύψει αυτό το κενό βοηθώντας τους να αποκτήσουν πρόσβαση σε βασικές ανάγκες όπως ιατρικές συνταγές και φαγητό. «Με το ζόρι τα βγάζω και εγώ πέρα οικονομικά, αλλά πρέπει να είμαι ο πυλώνας. Πρέπει να είμαι αυτός που έχει τις απαντήσεις », είπε. «Απλώς επικοινωνώ με τους ανθρώπους που γνωρίζω ότι είναι ευάλωτοι… Χρειάζεστε εκατό δολάρια για να πληρώσετε το λογαριασμό του τηλεφώνου σας; Χρειάζεστε εκατό δολάρια για να ανανεώσετε τα είδη παντοπωλείου σας στο ντουλάπι σας;»

Από την εντολή του lockdown στην Καλιφόρνια στις 19 Μαρτίου, συναντήσεις δια ζώσης για τους ωφελούμενους του Redden σταμάτησαν, αναγκάζοντάς τους να έχουν πρόσβαση σε υποστήριξη μέσω τηλεφωνικών κλήσεων και συσκέψεων Zoom.

“Μερικά από τα παιδιά μου είναι στο δρόμο ή ζουν στο αυτοκίνητό τους ή κάνουν σερφ καναπέδων και πράγματα όπως το να έχουν τηλέφωνο αποτελεί πρόβλημα όταν ζουν στο αυτοκίνητό τους ή στο δρόμο. Γι ‘αυτό προσπαθώ να παραμείνω συνδεδεμένος με τα παιδιά μου και να βεβαιωθώ ότι έχουν τα πράγματα που χρειάζονται.”

Το να βεβαιωθούμε ότι οι άνθρωποι έχουν αυτό που χρειάζονται έχει αποκτήσει μεγαλύτερη σημασία για τον Kidman, τον υποψήφιο της Γερουσίας που πρέπει να σκεφτεί έξω από το κουτί της εκστρατείας, τώρα που το Maine είναι υπό κατάσταση lockdown. Αναζητώντας τρόπους για να βοηθήσει την κοινότητά του, ο Kidman αποφάσισε να συμμετάσχει σε τοπικές εκστρατείες αμοιβαίας βοήθειας που διεξάγονται από το κεφάλαιο των τοπικών Δημοκρατικών Σοσιαλιστών της Αμερικής, καθώς και Mainers Together.

Δείτε Επίσης

«Η εκστρατεία μας έπρεπε να είναι ευκίνητη. Έπρεπε να είμαστε προσαρμόσιμοι από την αρχή, διότι η περίπτωση ενός τρανς ατόμου που βάζει υποψηφιότητα για ομοσπονδιακό γραφείο είναι σπάνια», είπε στο Vox.

Ο Kidman έλαβε έγκριση από την Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή για τη χρήση των χρημάτων της εκστρατείας για τη χρηματοδότηση ειδών ανάγκης στην τοπική κοινότητα και αποφάσισε να παραδώσει είδη παντοπωλείου, σε ανθρώπους που το χρειάζονταν. Ξεκινούν με μια βασική λίστα φαγητού αξίας περίπου 75 $ και ζητούν από άτομα χωρίς επισιτιστική ασφάλεια συγκεκριμένα τι χρειάζονται για μερικές εβδομάδες. Ο Kidman συγκεντρώνει πολλές παραγγελίες με βάση τη γεωγραφική θέση, τις παραλαμβάνει, και στη συνέχεια, παραδίδει τις παραγγελίες απευθείας στα κατώφλια των ανθρώπων. Ο Kidman περιμένει να διασφαλίσει ότι οι άνθρωποι θα παραλάβουν τις παραγγελίες τους και θα ακολουθήσει ένα τηλεφώνημα για να διασφαλίσει ότι δεν θα λείπουν αντικείμενα.

Το σύστημα επιτρέπει τόσο στον Kidman όσο και στα άτομα που έχουν ανάγκη να αποφύγουν την επαφή μεταξύ ατόμων, μειώνοντας τον κίνδυνο πιθανής μετάδοσης κορονοϊού μεταξύ τους.

Όμως, η κοινωνική αποστασιοποίηση δεν είναι πάντα πιθανή αν πρέπει να δεχθείτε μια δουλειά για να πληρώσετε το ενοίκιο και ο κορονοϊός είναι πιθανό να χτυπήσει την τρανς κοινότητα ιδιαίτερα σκληρά στην πορεία. Αλλά οι τρανς άνθρωποι ενώνονται επίσης για αμοιβαία επιβίωση, μια δεξιότητα που αναπτύχθηκε από δεκαετίες διακρίσεων και βάναυση μεταχείριση από την κοινωνία γενικότερα.

Ο Redden ίσως συνόψισε καλύτερα την αντίδραση της κοινότητας στον ιό. «Κάνουμε ακόμα αυτό το έργο για να συνδέσουμε όλες τις κουκκίδες, ώστε να μην πέσει κανένα νεαρό άτομο από τις ρωγμές», είπε. «Το έχω δει να συμβαίνει μόνο τον τελευταίο μήνα. Και αυτό είναι συγκινητικό.»

 

Δείτε επίσης

Διαβάστε: ΣΥΔ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: «Σπάμε τη σιωπή: Διεθνής Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, της Αμφιφοβίας και της Τρανσφοβίας».

Διαβάστε: Η Πρόεδρος του ΣΥΔ Μαρίνα Γαλανού & η Άννα Απέργη Διευθύντρια του σωματείου μιλούν για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Ομοφοβίας, Τρανσφοβίας και Αμφιφοβίας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter

 

 

 

© T-zine.gr με πληροφορίες από vox

 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί