Now Reading
Ο Μάιος ήταν ο πιο θανατηφόρος μήνας για τους τρανς και μη δυαδικούς ανθρώπους

Ο Μάιος ήταν ο πιο θανατηφόρος μήνας για τους τρανς και μη δυαδικούς ανθρώπους

ΗΠΑ: Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2019 | 13:15

Μετάφραση: Μαρίνα Νικολάου | Trans News | T-zine.gr
Επιμέλεια: Κ.Μ.

Της Lala B. Holston – Zannell.

 

Επιθέσεις δέχονται στους δρόμους λόγω της διοίκησης Trump, γράφει η LaLa B Holston-Zannell που δραστηριοποιείται στην Αμερικανική Ένωση για τις Πολιτικές Ελευθερίες.

Ο Μάιος ήταν ο πιο θανατηφόρος μήνας για τους τρανς και μη δυαδικούς ανθρώπους.

Επιθέσεις δέχονται στους δρόμους λόγω της διοίκησης Trump, γράφει η LaLa B Holston-Zannell που δραστηριοποιείται στην Αμερικανική Ένωση για τις Πολιτικές Ελευθερίες.

Ήταν ο πιο θανατηφόρος μήνας για τους τρανς και μη δυαδικούς ανθρώπους. Η Muhlaysia Booker, η Claire Legato και η Michelle Simone (επίσης γνωστή ως Michelle «Tamika» Washington) είναι μαύρες τρανς γυναίκες που δολοφονήθηκαν τον Μάιο. Τουλάχιστον έξι μαύρες τρανς γυναίκες έχουν δολοφονηθεί (καταγεγραμμένες δολοφονίες) μέχρι στιγμής το 2019.

Στις 22 Μαΐου, το Τμήμα Στέγασης και Αστικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι η διοίκηση Τραμπ θέλει να δώσει στα ομοσπονδιακά χρηματοδοτούμενα καταφύγια αστέγων την άδεια να κάνουν διακρίσεις και να διώχνουν τους τρανς ανθρώπους. Η κίνηση αυτής της πολιτικής θεωρείται από πολλούς τρανς και μη δυαδικούς ανθρώπους ως πράξη βίας στην κοινότητα και στη ζωή των τρανς.

Στη συνέχεια, στις 24 Μαΐου, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε το σχέδιό του να αφαιρέσει τις προστασίες για τους τρανς ανθρώπους κατά των διακρίσεων στην υγειονομική περίθαλψη. Όπως και άλλες πολλές μαύρες τρανς γυναίκες, αγωνίστηκα να βρω εργασία και βίωσα την αστεγία. Υποστήριξα τον εαυτό μου και την οικογένειά μου ως εργαζόμενη στο σεξ. Μια φορά δέχτηκα επίθεση και ληστεία από έναν πελάτη. Ακόμη και στη Νέα Υόρκη, έξω από το Stonewall Inn, έχω δεχτεί επίθεση και νοσηλεύτηκα.

Για πολλούς τρανς και μη δυαδικούς ανθρώπους, ιδιαίτερα μαύρες τρανς γυναίκες, τα σπίτια μας δεν είναι ασφαλή. Τα σχολεία μας δεν είναι ασφαλή. Οι χώροι εργασίας μας δεν είναι ασφαλή. Έχουν ευτελιστεί οι ζωές μας από τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης και μας αρνούνται τη βασική και απαραίτητη υγειονομική περίθαλψη. Όταν δεν αισθανόμαστε ασφάλεια στο να λάβουμε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και όταν τα καταφύγια που φορολογούνται τους επιτρέπονται να διώχνουν εμένα και την κοινότητά μου μακριά, δεν υπάρχει χώρος να πάμε παρά μόνο στους δρόμους όπου αντιμετωπίζουμε την βία και τις δολοφονίες. Και πολύ συχνά, ακριβώς όπως το βίωσα, οι αρχές επιβολής του νόμου δεν ανταποκρίνονται.

Οι τρανς άνθρωποι χρειαζόμαστε τους φίλους και την οικογένειά μας για να μας δουν, να μας αποδεχτούν και να αναγνωρίσουν ποιοι είμαστε και να πούνε δημόσια ότι ανήκουμε.

Ανακοινώνοντας τη νέα πρόταση, η οποία δεν έχει ακόμη επισημανθεί, το HUD συνεχίζει να προωθεί τα ψέματα και τους μύθους για τους τρανς ανθρώπους που έχουμε δει και στο παρελθόν. Η διοίκηση του Trump λέει ότι τα τρανς άτομα ψεύδονται γι’ αυτό που είναι στα σχολεία, στους χώρους εργασίας και στον στρατό. Έχει μάλιστα υποδείξει ότι η προστασία στη στέγαση για τους τρανς ανθρώπους παραβιάζει τα δικαιώματα των μη τρανς ανθρώπων.

Οι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες. Οι τρανς άνδρες είναι άνδρες. Τα μη δυαδικά φύλα είναι πραγματικά. Αντιμετωπίζουμε τη βία και τις διακρίσεις σχεδόν σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Δεν είμαστε απειλή. Και έχουμε το δικαίωμα να ανήκουμε σε αυτή τη χώρα και στα καταφύγια. Αξίζει να έχουμε πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη.

Για να αντιμετωπιστούν αυτές οι επιθέσεις, εδώ είναι τρία πράγματα που μπορείτε να κάνετε:

Έλεγχος: Ζητήστε από τους τρανς και μη δυαδικούς ανθρώπους που υπάρχουν στη ζωή σας, πώς είναι και ποια υποστήριξη χρειάζονται.

Μιλήστε: Ρωτήστε στα γραφεία των υποψηφίων στις εκλογές πώς θα ανταποκριθούν στη βία κατά των τρανς ανθρώπων.

Υποστήριξη: Απευθυνθείτε σε τρανς οργανώσεις και ρωτήστε πώς μπορείτε να συμμετέχετε στον αγώνα με την κοινότητά σας.

Τα τρανς και μη δυαδικά άτομα αποτελούν μέρος της χώρας μας ως ψηφοφόροι, ως φορολογούμενοι, ως σπουδαστές, ως γονείς και ως υπάλληλοι.

Δείτε Επίσης

Δεν μπορούν να μας διαγράψουν, ανεξάρτητα από ότι και να κάνει αυτή η διοίκηση.

 

 

 

 

 

 

 

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter

 

© T-zine.gr με πληροφορίες από Advocate

 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί