Ο Mr Gay Europe 2018 στέφθηκε εν μέσω διαμαρτυριών και αντιδράσεων στην Πολωνία

Πολωνία: Κυριακή, 12 Αυγούστου 2018 | 17:02

T-zine.gr

LGBTQI News 

Ο Mr Gay Europe 2018 στέφθηκε εν μέσω διαμαρτυριών και αντιδράσεων στην Πολωνία.

Ο Mr Gay Europe 2018 στέφθηκε εν μέσω διαμαρτυριών και αντιδράσεων στην Πολωνία

Ο τελικός της φετινής διοργάνωσης του Mr. Gay Europe πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στη δυτική πόλη Πόζναν της Πολωνίας, μια συντηρητική και αφοσιωμένη στον καθολικισμό χώρα όπου πολλοί δεν αποδέχονται την ομοφυλοφιλία.

«Ελπίζω ότι αυτό θα μας βοηθήσει στον αγώνα μας για τα ίδια δικαιώματα με αυτά που απολαμβάνουν οι ομοφυλόφιλοι στην υπόλοιπη Ευρώπη», δήλωσε ο διοργανωτής της εκδήλωσης Pawel Zabilski στο γαλλικό πρακτορείο AFP.

Ο Enrique Doleschy, ο 30χρονος Γερμανός που νίκησε έξι άλλους φιναλίστ και κέρδισε τον τίτλο, δήλωσε ότι η διοργάνωση ήταν απαραίτητη για όσο διάστημα οι ομοφυλόφιλοι εξακολουθούν να δέχονται ρατσισμό και απομόνωση.

«Εφόσον υπάρχει έστω και ένα άτομο που αισθάνεται έτσι, χρειαζόμαστε αγώνες όπως αυτός για να κάνουμε καλύτερους τους ανθρώπους και να τους οδηγήσουμε, να γίνουν καλύτεροι ο ένας για τον άλλο», δήλωσε στο AFP.

Τόσο η διοργάνωση, όσο και το Gay Pride που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα την ίδια μέρα για να συμπέσει με την εκδήλωση προσέλκυσαν μερικές εκατοντάδες διαδηλωτές.

«Δεν είναι σωστό να δώσουμε προνόμια (στα LGBT άτομα) ή να τα ανεβάσουμε στο επίπεδο των οικογενειών», δήλωσε ο διαδηλωτής και ακτιβιστής Maciej Wiewiorka ο οποίος συνέχισε με ομοφοβικές εκφράσεις όπως «Το να δίνεις το δικαίωμα να υιοθετούν αυτά τα “φρικιά” είναι παράλογο και δεν πρέπει να συμβεί».

Τα ζευγάρια του ιδίου φύλου δεν μπορούν να παντρευτούν ή να υιοθετήσουν παιδιά στην Πολωνία, η οποία είναι μια από τις πιο συντηρητικές χώρες της Ευρώπης όπου η Εκκλησία εξακολουθεί να διαδραματίζει βασικό κοινωνικό ρόλο στη διαμόρφωση της συμπεριφοράς.

Το εβδομήντα τοις εκατό των Πολωνών πιστεύει ότι οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις είναι απαράδεκτες, σύμφωνα με δημοσκόπηση του 2014 από το ινστιτούτο CBOS.

 

© T-zine.gr με πληροφορίες από LiFO