Now Reading
Ο Nicolas Talbott αγωνίστηκε κατά της απαγόρευσης των τρανς ανθρώπων στο δικαστήριο. Τώρα είναι έτοιμος να υπηρετήσει.

Ο Nicolas Talbott αγωνίστηκε κατά της απαγόρευσης των τρανς ανθρώπων στο δικαστήριο. Τώρα είναι έτοιμος να υπηρετήσει.

Υπήρχαν πολλοί λόγοι που αποφάσισε να συμμετάσχει στην υπόθεση, αλλά στον πυρήνα του, είπε ότι ήταν απλώς το σωστό.
 

Ο Nicolas Talbott αγωνίστηκε κατά της απαγόρευσης των τρανς ανθρώπων στο δικαστήριο. Τώρα είναι έτοιμος να υπηρετήσει.

 

Όταν ο Trump ανακοίνωσε την απαγόρευση για τους τρανς ανθρώπους να υπηρετούν στο στρατό των ΗΠΑ, ο Talbott, τρανς άνδρας, ήταν στη διαδικασία στρατολόγησης στην Εθνική Φρουρά της Πολεμικής Αεροπορίας.

Από μικρή ηλικία ήταν πάντα το όνειρο του Talbott να υπηρετήσει και αρνούμενος να δεχτεί αυτή την απαγόρευση πέρασε τα επόμενα τρία χρόνια αγωνιζόμενος για την αναίρεση του νόμου. Πέραν απ’ τη διεκδίκηση ως ακτιβιστής, έγινε επίσης ενάγων στη Stockman V. Trump, μια από τις αρχικές υποθέσεις κατά της απαγόρευσης.

«Αν με ρωτούσες πριν από δέκα χρόνια που θα έβλεπα τον εαυτό μου τώρα, σίγουρα δεν θα μπορούσα να μαντέψω ότι θα οδηγούσα μια προεδρική διοίκηση στο δικαστήριο», δήλωσε ο Talbott στο LGBTQ Nation.

Υπήρχαν πολλοί λόγοι που αποφάσισε να συμμετάσχει στην υπόθεση, αλλά στον πυρήνα του, είπε ότι ήταν απλώς το σωστό.

«Η απαγόρευση δεν βασίζεται σε κάποια βάσιμη αιτιολογία, το μόνο που έκανε ήταν να κρατήσει τους τρανς ανθρώπους εκτός του στρατού», είπε. «Είναι έντονη η διάκριση και νομίζω ότι η απαγόρευση έθεσε μία ευρύτερη μισαλλόδοξη θέση ότι οι τρανς άνθρωποι ήταν κάπως λίγοι σε δυνατότητες, ενώ αν χρησιμοποιήσω τα λόγια του πρώην Προέδρου Trump, ότι οι τρανς άνθρωποι είναι βάρος».

Πράγματι, ο ισχυρισμός της διοίκησης του Trump ότι τα τρανς μέλη επηρεάζουν αρνητικά τη στρατιωτική ετοιμότητα έχει αμφισβητηθεί επανειλημμένα. Όχι μόνο μια μελέτη του Πενταγώνου διαπίστωσε ότι τα 2/3 των στρατιωτικών μελών υποστηρίζουν τους τρανς ανθρώπους που υπηρετούν, αλλά μια πρόσφατη μελέτη από το Κέντρο Palm διαπίστωσε επίσης ότι η απαγόρευση βλάπτει ενεργά τη στρατιωτική ετοιμότητα «διακινδυνεύοντας την στροτολόγηση, τη φήμη, τη διατήρηση, τη συνολική μονάδα, την ηθική, την ιατρική περίθαλψη και την καλή τάξη και την πειθαρχία».

Και έτσι, στις 25 Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος Biden υπέγραψε το Εκτελεστικό Διάταγμα που όχι μόνο έκανε άρση της απαγόρευσης, επιτρέποντας στους τρανς ανθρώπους να υπηρετήσουν ξανά, αλλά έδωσε επίσης τη δυνατότητα στα σημερινά μέλη του στρατού να συνεχίσουν την φυλομετάβασή τους ενώ υπηρετούν.

Ο Talbott δήλωσε για την υπογραφή του Διατάγματος: «Από τότε που συνέβη, προσπαθώ να βρω τα λόγια για να εκφράσω τα συναισθήματά μου γι’ αυτό και απλά δεν τα βρίσκω», είπε. «Δεν υπάρχουν. Είμαι τόσο απίστευτα ενθουσιασμένος. Τώρα μπορώ να προχωρήσω με τη ζωή μου».

Πρόσθεσε ότι ένας στρατολόγος έχει ήδη επικοινωνήσει μαζί του από το παλιό του πρόγραμμα ROTC.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, μια περίοδο που περιέγραψε ότι ζει στο περιθώριο, όχι μόνο έχει φροντίσει να διατηρήσει τη φυσική του κατάσταση, αλλά έχει επίσης σχεδόν ολοκληρώσει ένα μεταπτυχιακό δίπλωμα στην παγκόσμια ασφάλεια.

«Θέλω πραγματικά να μπορέσω να προσφέρω για να ενισχύσουμε τον στρατό μας, να ενισχύσουμε την εθνική μας ασφάλεια», είπε.

Δείτε Επίσης

Αλλά η άρση της απαγόρευσης δεν είναι μόνο θετική για τον Talbott σε προσωπικό επίπεδο.

«Αυτή είναι μια μεγάλη, συναρπαστική ευκαιρία για τον ίδιο τον στρατό», είπε, «καθώς τώρα ανοίξαμε μια πόρτα για έναν τεράστιο αριθμό ατόμων με υψηλά προσόντα και με υψηλό κίνητρο ώστε να μπορούν πλέον να υπηρετούν τη χώρα μας και να μπορούν να το κάνουν ανοιχτά και αληθινά».

«Φυσικά, υπάρχουν ακόμα διεκδικήσεις καθώς εξακολουθεί να υπάρχει η διάκριση εναντίον των τρανς ατόμων εντός του στρατού που πρέπει να αντιμετωπιστεί», είπε ο Talbott, «και είναι επίσης επιτακτική ανάγκη να βρούμε έναν τρόπο να διασφαλίσουμε ότι μια τέτοια απαγόρευση δεν θα ξανασυμβεί».

«Όχι μόνο εναντίον των τρανς ανθρώπων», είπε, «Αλλά εναντίον οποιονδήποτε άλλων ανθρώπων».

 
Μετάφραση – Επιμέλεια: Κ. Μελικέρτης | Trans News | T-zine.gr | 03/02/2021
 


 

© T-zine.gr με πληροφορίες από LGBTQ Nation

 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί