Now Reading
Ο νόμος κατά της ονομαζόμενης «ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας» στη Ρωσία βλάπτει τα παιδιά

Ο νόμος κατά της ονομαζόμενης «ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας» στη Ρωσία βλάπτει τα παιδιά

Ρωσία: Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018 | 10:25

Μετάφραση: Μαρίνα Νικολάου | LGBTQI News | T-zine.gr
Επιμέλεια: Κ.Μ.

 

Η LGBTI νεολαία έχει αποκοπεί από κρίσιμες υπηρεσίες υποστήριξης

Ο νόμος κατά της ονομαζόμενης «ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας» στη Ρωσία βλάπτει τα παιδιά.

Μία από τις φωτογραφίες που ο Vladimir Putin έχει απαγορεύσει στη Ρωσία. | Φωτογραφία: Darren Johnson μέσω του Flickr

Η LGBTI νεολαία στη Ρωσία αντιμετωπίζεται ως «οι αποδιοπομπαίοι τράγοι, κλόουν ή εξόριστοι» λόγω των νόμων περί της ονομαζόμενης «ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας» της χώρας.

Μια περιεκτική έκθεση έδειξε ότι οι νόμοι της «ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας» στη Ρωσία έχουν αρνητικό αντίκτυπο στη LGBTI νεολαία.

Ο Πρόεδρος Vladimir Putin εισήγαγε το νόμο το 2013. Αναφέρει επίσημα ότι «αποσκοπεί στην προστασία των παιδιών από πληροφορίες που προάγουν την άρνηση των παραδοσιακών οικογενειακών αξιών» και απαγορεύει την «προώθηση μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων σε ανηλίκους».

Ωστόσο, στην πρόσφατα δημοσιευμένη έκθεση του Human Rights Watch, οι επιπτώσεις του νόμου έχουν επηρεάσει τους νέους. Στο «No Support’: Russia’s ‘Gay Propaganda’ Law Imperils LGBT Youth», δείχνει ότι εμπόδισε την πρόσβαση στις υπηρεσίες εκπαίδευσης και υποστήριξης στην LGBTΙ κοινότητα. Το HRW διαπίστωσε ότι είχε βλαβερές συνέπειες για τα παιδιά.

Ο νόμος της «ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας» της Ρωσίας βλάπτει τους νέους με τη διακοπή τους από ζωτικής σημασίας πληροφορίες », δήλωσε ο Michael Garcia Bochenek, ανώτερος σύμβουλος δικαιωμάτων των παιδιών του HRW.

«Και εν μέσω της έντονης κοινωνικής εχθρότητας γύρω από τους LGBTI ανθρώπους στη Ρωσία, ο νόμος εμποδίζει τους παρόχους ψυχικής υγείας να συμβουλεύουν παιδιά που έχουν ερωτήσεις σχετικά με τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου».

Το HRW πραγματοποίησε συνέντευξη με τους επαγγελματίες της LGBTI νεολαίας και ψυχικής υγείας σε ολόκληρη τη Ρωσία, για να εξετάσει τις καθημερινές εμπειρίες των παιδιών. Διερεύνησαν αν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε αξιόπιστες και ακριβείς πληροφορίες για τον εαυτό τους, καθώς και υπηρεσίες υποστήριξης.

Το HRW διαπίστωσε ότι ο νόμος βλάπτει άμεσα τα παιδιά αρνούμενος την πρόσβαση σε βασικές πληροφορίες. Ο νόμος ενισχύει επίσης το στίγμα κατά των LGBTΙ παιδιών και των οικογενειών τους.

«Είμαστε συνέχεια σε κίνδυνο».

«Κανένας δεν θέλει να πέσει θύμα κακοποίησης στο δρόμο, αλλά αυτός είναι ο φόβος για ένα LGBTΙ άτομο που ζει σήμερα στη Ρωσία», δήλωσε ο Nikita R, ένας 18χρονος τρανς άνδρας.

«Γνωρίζουμε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, και οι ιστορίες που τους δείχνουν είναι ότι είμαστε τρομερά πλάσματα, και γι’ αυτό είμαστε σε κίνδυνο συνεχώς».

Ο νόμος κατά της ονομαζόμενης «ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας» στη Ρωσία είναι ένα κλασικό παράδειγμα της πολιτικής ομοφοβίας, ανέφερε το HRW.

Ο νόμος έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές για να κλείσει το Deti-404 (Child-404), μια διαδικτυακή ομάδα που προσφέρει ψυχολογική υποστήριξη, συμβουλές και μια ασφαλή διαδικτυακή κοινότητα για LGBTΙ παιδιά, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βιώνουν βία και επιθετικότητα λόγω του πραγματικού ή νομιζόμενου σεξουαλικού προσανατολισμού ή ταυτότητας φύλου. Οι συνέπειες του νόμου επηρέασαν επίσης κλινικές και συμβουλευτικές ρυθμίσεις.

Οι πάροχοι ψυχικής υγείας δήλωσαν στο HRW ότι ο νόμος παρεμποδίζει την ικανότητά τους να προσφέρουν ειλικρινείς, επιστημονικά ακριβείς και ανοικτές υπηρεσίες συμβουλευτικής. Πολλά πρόσωπα αναγκάζονται να αυτο-λογοκρίνονται ή να καθορίζουν σαφείς αποποιήσεις ευθύνης στην αρχή των συνεδριών.

«Ο νόμος για την ομοφυλοφιλική προπαγάνδα κινδυνεύει να βλάψει μακροπρόθεσμα τις γενιές της ρωσικής νεολαίας ενθαρρύνοντας τις διακρίσεις και περιορίζοντας την πρόσβαση στις υπηρεσίες υποστήριξης», δήλωσε ο Bochenek.

«Αυτός ο νόμος δεν προστατεύει κανέναν, αλλά αποκόβει τα παιδιά από τις υπηρεσίες που χρειάζονται για να αναπτυχθούν και σε ορισμένες περιπτώσεις να επιβιώσουν ακόμη».

Δείτε Επίσης

Η υποστήριξη της ψυχικής υγείας είναι ζωτικής σημασίας.

Κάθε LGBTI θεραπευόμενος ενός ψυχολόγου στη Ρωσία είχε «αντιμετωπιστεί σαν να ήταν αποδιοπομπαίος τράγος, κλόουν ή εξόριστος».

«Οι έφηβοι συχνά περιμένουν να τους υποβάλω μια άμεση και ακριβή ερώτηση σχετικά με τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την ταυτότητα του φύλου, αλλά ο νόμος με εμποδίζει να το κάνω αυτό», είπε ένας άλλος ψυχολόγος.

«Ένας άλλος είπε ότι κρύβει όλα τα βιβλία με LGBTΙ θεματολογία στη βιβλιοθήκη του γραφείου κατά τη διάρκεια συνεδριών, για να αποφύγει να κατηγορηθεί για τη διάδοση της« ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας».

 

 

 

 

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter

 

© T-zine.gr  με πληροφορίες από Gay Star News

 

 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί