Ο Πάπας Φραγκίσκος δεσμεύεται για διαφάνεια στο σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων

Βατικανό: Τρίτη, 21 Αυγούστου 2018 | 09:01

T-zine.gr

News

Ο Πάπας Φραγκίσκος δεσμεύεται για διαφάνεια στο σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων

Ο Πάπας Φραγκίσκος δεσμεύεται για διαφάνεια στο σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων

Ο πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος αντιμετωπίζει ταυτόχρονες κρίσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από ιερείς σε αρκετές χώρες απηύθυνε, σήμερα, για πρώτη φορά στα χρονικά, μια επιστολή προς τους καθολικούς σε όλο τον κόσμο στην οποία ζητά συλλογική αντιμετώπιση αυτής της κουλτούρας.

Στην επιστολή, που απευθύνει στον «λαό του Θεού», εγγυήθηκε πως δεν θα υπάρξει καμία συγκάλυψη.

«Έχουμε συνειδητοποιήσει πως αυτές οι πληγές δεν εξαφανίζονται ποτέ και πως απαιτούν από εμάς να καταδικάσουμε αποτελεσματικά αυτές τις θηριωδίες και να ενώσουμε δυνάμεις για να ξεριζωθεί αυτή η κουλτούρα του θανάτου», αναφέρει στην επιστολή του ο ποντίφηκας.

Η επιστολή απαντά επίσης σε μια πρόσφατη έκθεση που συντάχθηκε από ένα σώμα ενόρκων στους οποίους είχαν δοθεί τα συμπεράσματα έρευνας των εισαγγελικών αρχών της Πενσιλβάνια.

Όπως τονίζει, αν και οι περισσότερες υποθέσεις που αναφέρονται στην έκθεση «ανήκουν στο παρελθόν», είναι σαφές πως η κακομεταχείριση «αγνοήθηκε επί μακρόν, έμεινε κρυφή η αποσιωπήθηκε».

Διαβάστε ακόμα: Έρευνα αποκάλυψε ότι τουλάχιστον 1.000 παιδιά κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από ιερείς στην Πενσιλβάνια

Αξιωματούχος του Βατικανού δήλωσε πως είναι η πρώτη φορά που ένας προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας απευθύνει επιστολή προς 1,2 δισεκατομμύρια καθολικούς για τη σεξουαλική κακοποίηση. Προηγούμενες επιστολές για το σκάνδαλο αυτό απευθύνονταν σε επισκόπους και πιστούς σε συγκεκριμένες χώρες.

Την περασμένη εβδομάδα το σώμα ενόρκων έδωσε στη δημοσιότητα τα ευρήματα της μεγαλύτερης έρευνας που έχει διεξαχθεί ποτέ για τη σεξουαλική κακοποίηση στην Καθολική Εκκλησία των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα οποία 301 ιερείς στην πολιτεία είχαν κακοποιήσει σεξουαλικά ανήλικους στη διάρκεια των τελευταίων 70 ετών.

Η επιστολή δόθηκε στη δημοσιότητα καθώς η Εκκλησία είναι αντιμέτωπη με σκάνδαλα σεξουαλικής κακοποίησης σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Χιλής και της Αυστραλίας.

Διαβάστε ακόμα: Βατικανό: «Ντροπή» για το σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από ιερείς στην Πενσυλβάνια

 

© T-zine.gr  με πληροφορίες από  LiFO ΑΠΕ- ΜΠΕ